Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
GZ-psycholoog-BIG/NIP - Den Bosch - Aloys
GZ-Psycholoog Den Bosch
Rijnstraat 495 f
5215 EJ Den Bosch
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAloys | GZ-psycholoog-BIG/NIP

Psycholoog Den Bosch

Welkom bij Psycholoog Den Bosch. Ik ben Aloys en ik werk als GZ-Psycholoog vanuit mijn eigen praktijk. Erg goed dat je op mijn profiel terecht bent gekomen, want hiermee is de eerste stap gezet! 

Ik bied je  in de meeste gevallen een intake aan binnen 7 werkdagen (uitgezonderd vakanties en reguliere feestdagen). Als ervaren psycholoog help ik je graag verder.

 

 

Geen enkele klacht is raar of vreemd

Geen enkele klacht is raar, vreemd of vaag. Je hoeft je absoluut nergens voor te schamen. Het is het beste om met je klacht naar buiten te komen. Je bent natuurlijk geheel vrij om te kiezen bij wie je dat doet. Maar erover praten zal meteen voor opluchting zorgen.

Je hebt nu misschien het gevoel dat je de enige bent die dit meemaakt. Dit is echter niet waar. De realiteit is dat er op dit moment ontzettend veel mensen zijn met (ongeveer) dezelfde klacht. Je hiervan bewust worden, geeft vaak rust en acceptatie. Dit zorgt er namelijk voor dat je jouw klacht in een ander perspectief kan gaan zien.

 

Therapie op maat

Graag help ik je naar een toekomst vrij van klachten en vol van geluk. Dit doe ik door therapie op maat te bieden. Dit betekent dat iedere behandeling volledig op jou wordt afgestemd. Hierdoor kan er met een gering aantal sessies heel veel resultaat worden behaald.


Doordat mijn praktijk BIG geregistreerd is en aangesloten is bij het NIP, krijg je met een geldige verwijzing van de huisarts en/of bedrijfsarts je intake en behandelsessies volledig vergoed vanuit je basiszorgverzekering. Let op: bij de vergoeding uit je basispakket wordt wel altijd je eigen risico aangesproken.

 

Er is altijd een weg

Misschien heb je het gevoel dat niemand je goed begrijpt. Vergeet niet dat er altijd een weg is die leidt naar de oplossing en dat alle dingen voorbij gaan. Dit geldt ook voor jouw klacht. 

Het accepteren van je klacht en het creëren van het besef dat er altijd een oplossing is, zal je sterker maken. Van hieruit ben je namelijk beter in staat om de juiste (psychische) hulp te zoeken, waardoor je uiteindelijk weer helemaal in jouw eigen kracht komt te staan en weer controle zult krijgen over je eigen leven.

Er is meer mogelijk met een klein aantal sessies dan je nu waarschijnlijk denkt. Het is tevens mogelijk om het aantal psychologische sessies dat je wenst af te stemmen op wat je van jouw zorgverzekeraar ontvangt aan vergoeding voor psychologische hulp.

 

Behandelmethoden

Ik kan je helpen met diverse behandelmethodes, zoals:

- cognitieve gedragstherapie

- adem- en ontspanningstherapie

- emdr-therapie

- psychodynamische therapie

- rationeel emotieve therapie (RET)

- directieve therapie

- oplossingsgerichte therapie

 

 

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een relatief kortdurende therapievorm. Samen met mij komt je er achter hoe bepaalde vervormde 'foute' denkgewoonten zijn ontstaan. 

Door oefeningen tijdens de behandelingen, te oefenen in het echte leven en door huiswerk kom je stap voor stap tot nieuwe gedachten en gedrag. 

Cognitieve gedragstherapie werd ontwikkeld specifiek voor depressiviteitsklachten, maar inmiddels wordt het ook effectief toegepast bij andere psychologische aandoeningen als verslavingen, eetstoornissen, en angst- en paniekstoornissen.

 

 

Adem- en ontspanningstherapie

Iedereen heeft weleens last van periodes van spanning. Maar soms blijft de spanning te lang hangen of is zij te heftig en krijg je er echt last van. 

Dit kan zich op verscheidene manieren uiten: zo kunnen je spieren gespannen zijn, kun je last hebben van een stijve rug of misschien dat je ademhaling een te hoog tempo heeft en je "te hoog" in de borst ademt. 

Dit kan allerlei vervelende gevolgen hebben: droge mond, benauwdheid, zweten, hartkloppingen, knikkende knieën, vermoeidheid, hoofdpijn. Ontspanningstherapie helpt je te leren om nodeloze spanning te verminderen. Oefeningen zorgen ervoor dat je rustiger blijft in situaties die teveel spanning veroorzaken.


EMDR-therapie

Ingrijpende of traumatische gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op je leven. Een deel van de personen verwerkt dit vervolgens op eigen kracht, maar bij anderen ontwikkelen zich vroeger of later psychische klachten. 

Dit uit zich op veel verschillende manieren waaronder het herbeleven van de ervaring ("flashbacks") of nachtmerries. 

Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Als er aan bepaalde criteria wordt voldaan spreekt men van een Post-Traumatische Stress Stoornis (PTSS). 

EMDR wordt vaak beschouwd als de meeste geschikte behandelmethode bij PTSS, maar de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat EMDR ook bij een grote verscheidenheid aan andere psychische aandoeningen en klachten zeer effectief kan zijn. 

De belangrijkste insteek is jou te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.


Psychodynamische therapie

Psycho-dynamische therapie is een korte, intensieve en directe behandelmethode, die meestal snel de kern van een probleem raakt en daardoor een effectief middel kan zijn om tot zelfkennis en verandering te komen. 

De sessies vereisen daarom zowel van jou als cliënt als mij als psycholoog een grote inzet en openheid. Kortom: psycho-dynamische therapie is een doeltreffende methode voor het overwinnen van innerlijke blokkades en denk- en gedragspatronen die een negatieve invloed op je dagelijkse leven hebben, zowel binnen privérelaties als op het werk. 

Wat dit laatste betreft wordt psycho-dynamische therapie frequent gebruikt bij arbeidsgerelateerde problemen en helpt werknemers bij het oplossen van beroepsmatige en persoonlijke problemen, het vinden van voldoening in het werk, het verbeteren van de arbeidsprestaties en het terugdringen, of voorkomen van ziekteverzuim.


Rationeel Emotieve Therapie

Het zijn niet de problemen zelf die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen de problemen aankijken. De kern van de RET komt erop neer dat het niet de gebeurtenissen zijn die bepalen hoe je je voelt, maar de manier waarop je tegen die gebeurtenissen aankijkt. 

Door oefening kun je als het ware een andere bril opzetten waardoor je anders (realistischer, minder overdreven emotioneel) naar de situatie kijkt. Een gevolg hiervan is dat het gevoel dat hierbij hoort beter aansluit, positiever is: gevoelens van ontreddering, angst, woede, schaamte, minderwaardigheid e.a. worden minder frequent en kunnen vaker vermeden worden. 

Het gaat erom dat er in nieuwe situaties, en in de verwerking van oude situaties, een reëel beeld wordt gevormd van de werkelijkheid. 

 

Intake en kennismaking

Om je de mogelijkheid te geven een nog beter beeld van mij en mijn psychologenpraktijk te krijgen, kun je een eerste intake afspraak maken. Je kunt dan jouw verhaal doen en ik kan uitleggen wat ik daarin voor jou kan betekenen. 

Dit gesprek duurt over het algemeen zo'n 45 - 60 minuten en zal je een goed beeld geven van mij en mijn praktijk. Op basis hiervan kun je besluiten of je een vervolggesprek wilt inplannen.

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Doctoraal: Onderwijspsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (1983)
 • Post-doctoraal: Gezondheidszorgpsycholoog (1995)

 

 • Registratie: Arbeids en Organisatiepsycholoog (1998)
 • Registerpsycholoog (2013)
 • Registratie: School- en Beroepskeuzepsycholoog (1997)

 

 • Diverse Post-doctorale jaarlijkse na- en bijscholingen in de beroepsuitoefening


Registraties

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Depressie therapie
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • EMDR-therapie
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • GZ-psycholoog
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Running therapie
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

125 Euro per 45 minuten 'face tot face'

Openingstijden

Maandag van 08.30 uur tot 18.00 uur
Dinsdag van 08.30 uur tot 18.00 uur
Woensdag van 08.30 uur tot 18.00 uur
Donderdag van 08.30 uur tot 18.00 uur
Vrijdag van 08.30 uur tot 18.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Den Bosch.
Ik ontvang mensen uit de regio Den Bosch, Rosmalen, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Oss.Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht