Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Relatietherapeut - Gestalttherapeut - Zeist - Renate
Relatietherapie Zeist
Woudenbergseweg 9
3701 BA Zeist
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRenate | Relatietherapeut - Gestalttherapeut

Relatietherapie Zeist

Wanneer we ons verbonden voelen met anderen, zijn we op ons best. 

Individuele therapie en coaching
Is je leven uit balans en weet je het even niet meer? Ervaar je belemmeringen om te doen wat je echt wilt en is er een onvervuld verlangen? Als dat het geval is kan ik samen met jou onderzoeekn hoe je klacht of belemmering op dit moment jouw leven beínvloed. We staan stil bij jou wensen en behoeften en wat kan helpen om je vrij te voelen en te kunnen zijn wie je echt bent. Leer je leven te leven en vindt weer de balans. 

Als ervaringsgericht psychosociaal therapeut en gestalttherapeut is het mijn passie om de verbinding met jezelf en met de ander te versterken en jou te ontmoeten zoals je werkelijk bent. 


Relatietherapie 
Veel delen met je liefste, maar ook ruimte hebben voor jezelf. Die twee behoeften kunnen nog wel eens botsen in een relatie. mijn ideaal voor een relatie is autonomie én verbondenheid: de vrijheid om jezelf te kunnen zijn en je tegelijkertijd geborgen te voelen in een relatie.

Voelen jullie je eenzaam of ongelukkig in jullie relatie? Ervaren jullie verwijdering in het contact doordat jullie allebei je eigen gang gaan of steeds weer in discussies of ruzies terecht komen? Vinden jullie het lastig om eigen behoeften bespreekbaar te maken? Of willen jullie de communicatie graag verbeteren?

Relatietherapie kan helpen de verbinding met jezelf en met je partner nieuw leven in te blzen. Tijdens onze sessies kijk ik hoe jullie in het hier en nu met lkaar omgaan. Hoe is jullie balans tussen autonomie en verbondenheid: hoe is een ieder afgestemd op eigen behoeften en grenzen en die van de ander?

Daarnaast gaan we in op de problemen die jullie ervaren en staan we stil bij jullie reactiepatronen en dynamiek binnen de relatie. Dit helpt om vicieuze cirkels te doorbreken.


Relatie APK: investeer in wat je lief is
Als relatietherapie nog niet aan de orde is, is het evengoed van groot belang om te investeren in de relatie met je partner. Hoe houd je oog voor elkaar als partners als je opgeslokt wordt door je gezin, je werk en je vrije tijd? Je verwacht dat in jullie relatie alles vanzelf gaat, maar ook je relatie verdient onderhoud!

 

Tijdens 4 groepsbijeenkomsten geef ik handreikingen voor het versterken en verdiepen van je relatie.

De volgende thema's zullen aan bod komen: vijf talen van de liefde, hechting en kwestbaarheid, omgaan met conflicten, communicatie en intimiteit. We maken de balans op waar jullie op dit moment in je relatie staan. Waar liggen de kansen voor jullie om samen te groeien? De relatie APK kan ook in de vorm van 4 gesprekken.

 

Over mij
Mijn naam is Renate, geboren in 1978. Na mijn studie pedagogiek ben ik sinds 2000 werkzaam geweest binnen de jeugdzorg. Eerst als ambulant hulpverlener in gezinnen en later als teammanager en coach. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen die te maken hebben met problemen in de partnerrelatie, gezinsrelaties en persoonlijke vraagstukken. 

Samen met mijn man en drie tieners wonen wij met veel plezier in Zeist. in de afgelopen jaren hebben wij aan den lijve ondervonden hoe je elkaar kan verliezen gedurende de intensieve jaren met een jong gezin, in combinatie met je baan, je hobbies, sport en sociale contacten. 

Het innerlijk besluit om er samen uit te willen komen en de gesprekken met een relatietherapeut hebben onze partnerrelatie versterkt en verdiept.

Ik ben er van overtuigd dat het verzorgen van iedere partnerrelatie aandacht behoeft om te komen dat het vastloopt. En als er al barstjes zijn ontstaan, dan wil ik graag van betekenis zijn om deze te repareren en helen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.Renate

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Ervaringsgerichte psychosociale therapie aan het Kempler Instituut (2007)
  • Gestalttherapie en gestaltgezinstherapie (2021)
  • EFT (Emotional Focus Therapie)


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Zelfs gelukkige mensen gaan vreemd. (Petra Deij)

Verder na ontrouw.. ja het kan!

Ontrouw doet je relatie, lang of kort, trillen op zijn grondvesten.

Voor het herstel van vertrouwen is het allereerst van wezenlijk belang om stil te staan bij de emoties die ontrouw voor de bedrogene, maar ook voor de vreemdganger met zich meebrengt. Deze heftige emoties komen vaak voort uit de angst de liefdesband met je partner kwijt te raken. 

Belangrijk is om stil te staan bij de betekenis van ontrouw. Ontrouw leidt tot verwijdering, maar is ook een signaal van verwijdering die al eerder is ontstaan.

Veel mensen die vreemdgaan zijn niet zozeer uitgekeken op hun partner, maar op de persoon die zij zelf zijn geworden. Vreemdgaan gebeurt vaak omdat we op zoek zijn naar iets in onszelf, dat we in onze huidige relatie zijn verloren. Vaak ben je dus niet zozeer op zoek naar een andere geliefde,alswel naar een adere versie van jezelf. 

 

Het is essentieel voor het herstel van het vertrouwen dat jullie je als partners goed gewaar zijn van eigen verlangens en behoeften en deze delen met de ander. Als het je als partner lukt hier ontvankelijk op te reageren, zodaat deze behoeften een plek kunnen krijgen binnen de relatie, biedt dit kansen voor een nieuwe, intense verbinding met elkaar. 

Tarieven

€ 110,- per uur individuele therapie 
€ 140,- per uur relatietherapie en gezinstherapie (incl. BTW)

De sessies duren gemiddeld 1,5uur

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Zeist.
Ik ontvang mensen uit de regio Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Houten.Reviews Relatietherapie Zeist

Hieronder staan reviews over Relatietherapie Zeist - Renate

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ongelooflijk dankbaar voor haar onvermoeibare begeleiding

Renate is een rustige, warme, geduldige therapeut. Ze observeert en luistert goed, en stelt de juiste vragen. Ze creëert een veilige omgeving waar alles open en eerlijk kan worden besproken. Je hoefde haar nooit te herinneren aan iets dat eerder besproken was, het was bij een volgende sessie steeds alsof je verder ging waar de vorige sessie was geëindigd. Ze bereid haar sessies goed voor en tegelijk gaat ze in op wat er tijdens de sessies naar voren komt . We voelden ons goed begrepen door haar.
De thema’s die aan bod kwamen waren: communicatie, verbinding, intimiteit en seksualiteit.

De sessies met Renate hebben onze verbinding als liefdespartners versterkt, op zowel communicatief als lichamelijk vlak. De kern daarvan was Renate’s begeleiding bij het doorbreken van vicieuze cirkels in onze communicatie, door het beter begrijpen waar irritaties over alledaagse dingen vandaan komen, waarom die zo kwetsend zijn en tot frustraties leiden. Ook het leren praten over onze opvattingen over lichamelijke intimiteit hielp ons nader tot elkaar te komen.
Renate gaf regelmatig nuttige tips, zoals bijvoorbeeld een goed boek over het leren van de verschillende liefdestalen of over seksualiteit.
Het meest waardevolle van alle sessies was Renate’s open en nuchtere benadering ten aanzien van het bespreekbaar maken van intimiteit en sex in de relatie. Met name het leren uitspreken van je onzekerheden en wensen op dat vlak, leren met elkaar over je seksuele relatie te praten, en hoe je meer kan leren genieten van lichamelijke intimiteit en sex.
Ik ben Renate ongelooflijk dankbaar voor haar onvermoeibare begeleiding en wens iedereen zo’n ontzettend fijne coach!”

| 23 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heb weer handvatten om de situaties in het leven aan te gaan

Contact leggen met een therapeut kan spannend zijn. Renate gaf mij vanaf het eerste moment het gevoel dat ik er mocht zijn en dat ik mocht vertellen wat er op mijn hart lag. Elk gesprek bracht mij verder in mijn proces doordat we samen reflecteerden op mijn hulpvraag en we samen de volgende stappen bedachten. Ik ben heel erg blij dat ik met Renate de sessies ben aangegaan en heb weer handvatten om de situaties in het leven aan te gaan.

| Utrecht | 14 jul 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Renate heeft een heel persoonlijke en warme aanpak

Renate heeft een heel persoonlijke en warme aanpak. Wij voelden ons gelijk erg op ons gemak o.a. omdat zij ook haar eigen ervaringen deelt. Dat maakt dat enige schaamte die je hebt snel wegvalt. De tips die zij ons gaf zijn eigenlijk heel logisch, maar toch denk je er zelf niet aan als je in een lange relatie zit. Zo denken we er nu bijvoorbeeld weer aan om dingen bij elkaar te "checken" in plaats van iets aan te nemen omdat je elkaar al zo lang kent dat je denkt het wel in te kunnen vullen voor de ander.

| Zeist | 16 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Renate verbind

Renate, verbind.
- Ze leert me weer in verbinding te staan met mezelf, mijn tienerdochter en relaties.
- Ze geeft me inzicht en positieve feedback in mijn eigen gedragingen die ik mezelf tekort doe.
- Ze leert me het 'goede gesprek' aan te gaan met mijn omgeving om 'open eindjes'positief af te sluiten.

| Gorinchem | 30 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht