Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jolanda | Relatietherapeut, Lifecoach

Relatietherapeut, Lifecoach - Zaandam - Jolanda
Coaching & Relatietherapie Zaandam-Zaanstad
Mellum 14
1506 BM Zaandam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoaching & Relatietherapie Zaandam-Zaanstad

  • Wil je iets veranderen?
  • Ben je moe van de kritiek die je op jezelf hebt? Het eindeloze gevoel van tekort schieten?   
  • Ben je op zoek naar: meer rust, (zelf)vertrouwen?
  • Wil je nu eindelijk die knoop  doorhakken en meer rust ervaren?
  • Wil je beter leren opkomen voor jezelf of om te beginnen maar eens voelen waar de grens ligt voor jou?

Als het nu echt tijd is om iets te veranderen, kom dan eens langs voor n gesprek. Ook kleine stapjes brengen een grote verandering. Je hoeft er niet mee te blijven lopen. Er is nog zoveel meer mogelijk!


Innerlijke kritische stem, perfectionisme, faalangst
Dingen gaan goed: je hebt een leuke baan, je hebt een sociaal leven, relaties, je houd de ontwikkelingen in  de wereld bij, je sport (natúúrlijk...) je bent een goede dochter, een fijne echtgenote, een  betrokken moeder. Je bent slim en kunt veel.

En toch... ben je niet tevreden. Ben je heel erg kritisch op jezelf. Heb  je het gevoel dat je teveel fouten maakt, dat het allemaal niet lukt. Je doet niet genoeg of doet het niet goed genoeg. Misschien mopper je op jezelf of scheld je jezelf uit als er iets niet goed loopt, als je een fout maakt? Of wellicht heb je oprecht het idee dat je enorm lui bent, niets presteert, altijd tekort schiet? Terwijl de buitenwereld naar je kijkt en denkt: "wow! hoe doet ze dat."

Grote kans dat je te maken hebt met een sterke innerlijke kritische stem of interne criticus. De verwachtingen die mensen met zo'n innerlijke kritische stem hebben van zichzelf, zijn vaak erg hoog, alle ballen  moeten in  de lucht worden gehouden. Dat moet toch kunnen? Dat hoort erbij!  Alleen..dat kost bakken met energie en soms lukt het net niet helemaal. De innerlijke reactie? Ik doe het ook nooit goed (genoeg)! Uitputtend...

Kom eens praten, laten we samen eens onderzoeken op welke vlakken dit speelt, wat maakt dat dit zo is en er stappen in zetten. Zodat je met minder energie de dingen kunt doen die je echt wilt. 


Keuzestress en twijfels
Wellicht herken je dat je moeite hebt met keuzes maken. "Help, er zijn zoveel mogelijkheden! Hoe kom ik tot de enige, echte juiste keus?!" Wikken en wegen, piekeren, praten, toch maar wel/toch maar niet. Herkenbaar? Wat we vaak doen bij keuzes maken, is dat we enorm in ons hoofd gaan ziten met al dat piekeren. En het antwoord blijft ons maar ontglippen. Ook spelen er vaak allerlei niet-helpende overtuigingen mee wanneer je moeite hebt met keuzes maken.

Kom gerust praten, laten we samen kijken naar hoe je uit het afwegen kunt komen en meer in rust en voelen zodat je makkelijker de knoop doorhakt.


Relatiestress
Heb je twijfels over of stress om gedoe in jouw relatie(s)? Misschien ben je moe van alle ruzies of juist van de stilte, afstand en eenzaamheid binnen je relatie. Misschien weet je niet zeker wat je wilt: blijven of weggaan? Je piekert, maar komt er niet uit.

Misschien hebben jullie besloten  uit elkaar te gaan, en wil je weten hoe jullie dit het beste kunnen doen op een  verbindende manier. Misschien heb je het idee dat jij gek bent, wordt er van alles naar je hoofd geslingerd en raak je in de war van alle keuzes en de gevolgen. Misschien zit je met een  hoop oud verdriet of oude boosheid.

Misschien is er ontrouw geweest en heb je last van de gevolgen ervan, ook al proberen  er echt iets van te maken. 

Misschien maak je deel uit van een samengesteld gezin  en  heb je er last van dat je je buitengesloten voelt in je eigen  huis. Of juist alsof je tussen twee vuren staat, dood vermoeiend, als iedereen nou maar eens gewoon gezellig zou doen... Welke positie je ook inneemt, je twijfelt of je hier wel goed aan doet? Waarom werkt het niet? Liefde overwint toch alles?

Kortom, relatiegedoe in  allerlei vormen. Kun je wat ondersteuning gebruiken? Iemand die open en betrokkenn luistert en met jou samen de kluwen uitpluist om tot de kern  te komen van wat je wilt en welke stap je wilt zetten? Maak dan zeker een afspraak, je hoeft het niet alleen te doen. 


Grenzen en nee zeggen
Het is weer zover: je hebt weer ja gezegd tegen die extra klus op je werk, terwijl jouw to-do lijst al een mijl lang is. Of je partner zou voor de kinderen zorgen zodat jij een avond vrij hebt, maar die gaat onverwacht zelf op pad, waardoor jij  weer thuis bent met de  kinderen. Je doet wel even snel iets voor een vriendin, ook al komt het eigenlijk niet uit. 

Je wilt iets bespreken met je partner en aan  het eind van het gesprek heb  jij het idee dat je een  beetje zeurt, dat je het helemaal verkeerd ziet, dat je je toch eigenlijk maar niet zo moet aanstellen. Ach, laat ook maar, het is eigenlijk niet belangrijk... zeg je tegen jezelf. Misschien merk je dat je regelmatig denkt: "oh ik stel me aan zeker, of het klopt ook niet wat ik voel/vind/zeg of ach zo erg is het eigenlijk ook niet, hij/zij heeft wel gelijk"

Herken je dit?
Grote kans als je dit hierboven herkent dat je het minder makkelijk vindt om voor jezelf op te komen en te voelen waar jouw grens ligt.

Als je merkt dat je dit regelmatig doet, is de kans groot dat je op een gegeven moment uitgeput raakt.  Dat je ook echt niet meer kunt voelen wat je voelt of vindt. Dat je je afvraagt of het wel klopt wat je voelt. Het is zinvol om te bekijken wat de reden is dat je dit doet: is het pleasen? angst? kijk mij nou? ik ben sterk? Of iets anders? Wat maakt dat je hier bent gekomen. En welke stappen heb jij te zetten om te kunnen gaan staan voor jezelf en voor wat jij belangrijk vindt. 


Hooggevoeligheid, HSP of SPS
Hooogevoelig, misschien ken je het wel. Een middagje de stad in: mensenmassa's om je heen, mensendie tegen je aanlopen, muziek, gepraat, geur van friet en andere baksels, alles komt binnen. Aan het eind van het uurtje shoppen/ theaterbezoek/ de treinreis voel je je uitgeblust.

Alles lijkt bij jou harder binnen te komen dan bij anderen, je dieper te raken en dan ook nog eens langer te blijven hangen! En jouw omgeviing vind je af en toe stiekem een beetje "moeilijk doen". Hoe moet je daar eigenlijk mee om gaan? Hoe kun je je hier makkelijker bij voelen? Hoe krijg je ruimte voor jezelf en voor hoe jij je voelt? En hoe kun je de mooie kant ervan gaan zien?

Kun je ondersteuning gebruiken bij het omgaan met je hooggevoeligheid? Neem dan contact met me op, ik heb een fijne, rustige werkplek waar we samen de verschillende zaken waar jij mee worstelt inkaart kunnen brengen en je handvatten krijgt om hier met meer gemak mee om te gaan. 


Op gesprek
Voor deze kwesties en meer kun je bij mij komen voor een gesprek met betrokkenheid, kennis en volle aandacht voor jou. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan zeker contact met mij op. Met een kort, vrijblijvend, telefonisch kennismakingsgesprek, kun je meestal al inschatten of je je prettig voelt bij mij en kan ik inschatten of ik de beste ben om jou verder te helpen. Ik zie je graag binnenkort!

Hartelijke groet,

Jolanda

Online therapie

Online sessie duren, net als sessies face-to-face, 60 minuten. Ik  bel je via Zoom of Skype. Het enige wat jij nodig hebt, is een computer en een rustige plek om te praten.


Mededeling inzake corona-pandemie

Onze gezondheid is belangrijk, dat heeft het laatste jaar wel bewezen. Ik ga daarom zorgvuldig om met beiden. Juist nu, met Covid-19/Corona en alle onzekerheden die het brengt en het vele thuiszitten/thuiswerken, is rust in je relaties enorm belangrijk! Daarom is mijn praktijk geopend voor sessies.

Ik bied (al langere tijd) de mogelijkheid om gebruik te maken van online sessies. Dat komt nu met Covid 19 goed van pas. Wanneer je liever geen face-to-face afspraak wilt, ben je hiervoor van harte welkom.

Daarnaast is het mogelijk om buiten, al wandelend, een gesprek te voeren. Dit laatste kan wanneer je alleen komt. Voor stellen zijn de mogelijkheden: online sessies of naar de praktijk komen.

Bij de afspraak:

*Ik was mijn handen voor en na elke sessie. Fijn als jij  dat ook doet.
*Hand geven mag, maar hoeft niet

*Contactpunten en oppervlakken  in de praktijkruimte worden na elk gesprek ontsmet.

*Er blijft tijdens ons gesprek een raam  (een klein stukje) open. Dus handig: neem een sjaal, trui of iets anders warms mee naar het gesprek, wel zo prettig!

Afzeggingen/verplaatsen afspraak in Corona-tijd

*Mocht ik klachten hebben die vallen onder de richtlijnen van het RIVM, dan blijf ik thuis en zeg ik onze afspraak af. Graag je begrip daarvoor.

*Ik vraag ook van jou om je af te melden wanneer je positief getest bent. Voorlopig breng ik geen kosten in rekening voor het afzeggen of verplaatsen  van een afspraak om deze  reden. Ook niet als dit binnen 24 uur vóór de afspraak is. Voor andere redenen hanteer ik de gebruikelijke annuleringstijd van 48 uur.

*Ik vraag je om zo spoedig aan mij te laten weten wanneer je jouw afspraak wilt afzeggen of verplaatsen.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties


*IBCT relatietherapeut
*Atma: Post HBO Life Coaching
*Sonnevelt: HBO Relatie Coaching
*Centrum voor Leven en Intuitie: Intuitieve ontwikkeling
*Master Culturele Antropologie en Sociologie, Vrije Universiteit Amsterdam
*African Studies, Rijksuniversiteit Leiden
*MA program International Relations, Universiteit van Amsterdam
*Bachelor Social Anthropology SOAS, London University
*ERV (eenzijdig relaties verbeteren)
*John Gottman

trainingen
*Samengestelde gezinnen, relaties en (plus)ouders beter begeleiden 
*Stress Release


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

*zelfkritiek, perfectionisme, faalangst, innerlijke kritische stem.
Voldoe je niet aan je eigen  hoge lat? Heb je het gevoel dat je tekort schiet? 

*keuzes maken, twijfelen
heb  je moeite met het maken van keuzes? Kun  je niet goed voelen wat het beste is voor jou? 

*relatieproblemen: blijven of weggaan, ruzies, boosheid, eenzaamheid, overspel, gebrek aan of onhandige communicatie, het leven in een samengesteld gezin

*grenzen stellen, nee zeggen en voor jezelf opkomen

*hooggevoeligheid

Tarieven

Tarieven

Een kort telefoongesprek (rond 15 minuten) vooraf om kort kennis te maken, is gratis en vrijblijvend. 
 
individuele (relatie) therapie € 110,- voor 60 minuten
relatie therapie samen          € 165,- voor 90 minuten, dat is € 82,50 per persoon

5 sessies-in-een:
samen, 90 minuten per sessie: € 729
individueel, 60 minuten per sessie:  € 484

Individuele therapie en/of relatietherapie wordt in principe niet vergoed. Soms zijn er echter andere mogelijkheden, zoals een bijdrage van je werkgever, omdat deze heeft ook belang  bij een blije en goed functionerende werknemer. 

De duur van een traject is afhankelijk van de vraag en de situatie waarin jij of  jullie je bevinden. Grofweg is er voor de meeste mensen  na 5 tot 10 sessies meer duidelijkheid, rust en verbondenheid.

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 18.00
Dinsdag 9.00 tot 20.30
Woensdag 9.00 tot 18.00
Donderdag 9.00 tot 18.00 (avond in overleg)
Vrijdag 9.00 tot 18.00
Zaterdag middag in overleg
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten