Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psychodynamisch Coach en Therapeut - Den Haag - Anne
Coaching & Therapie Den Haag
NassauParc Nassaulaan 13
2514 JS Den Haag
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAnne | Psychodynamisch Coach en Therapeut

Coaching & Therapie Den Haag

Heb je de behoefte vrijer te leven, maar kom je er op dit moment niet alleen uit? 

Neem dan contact met mij op en dan kijken we of er een klik is om eventueel samen verder te gaan of dat je liever met een collega van therapiepsycholoog verder wilt. 

Mijn naam is Anne, coach en therapeut in Den Haag.

Ik ben empathisch, praktisch en resultaatgericht ingesteld. Ik ben Psychodynamisch coach en therapeut. Ik heb 15 jaar verschillende functies gehad in het bedrijfsleven (telecom) en heb veel ervaring opgedaan als HR verantwoordelijke.  Ik richt mij op individuele coaching en therapie. 


Wat gaan we onderzoeken? 
In de eerste sessie(s) zullen we samen onderzoeken wat ten grondslag ligt van jouw probleem.

Welke gedachten, gevoelens en emoties ervaar jij in bepaalde situatie(s)? Wat is het doel wat jij wilt bereiken? Wat houd je tegen om dit niet te doen? Wanneer deze informatie helder is, kan ik passende methodieken inzetten die jou verder helpen je doel te bereiken. 


Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie is een vorm van psychotherapie die meer inzicht in jezelf geeft. Met psychodynamische therapie worden jouw onbewuste gedachten en gevoelens aan het licht gebracht. Dit kunnen bijvoorbeeld herinneringen zijn uit je vroege jeugd.

Je kunt deze herinneringen niet meer bewust voor de geest halen, maar ze hebben wel invloed op jouw huidige gevoelens en gedrag. Psychodynamische therapie is afgeleid van de psychoanalyse, maar is minder intensief.

Het doel van psychodynamische therapie is om het onderbewuste zichtbaar te maken zodat jij meer inzicht krijgt in jouw psychische problemen en ze leert verwerken of er mee om leert gaan. 

Psychodynamische therapie is geen ‘one size fits all’ behandeling. Daarom zal de precieze inhoud van de behandeling per persoon verschillen. De lengte en de vorm van de behandeling ligt aan enerzijds het type probleem dat wordt behandeld en anderzijds aan jou als persoon. Samen bekijken we wat nodig is om jouw probleem te behandelen.


Wandelen
Wandelend in de natuur is bij uitstek ook een goede mogelijkheid voor therapie en coaching.

Buiten zijn in een natuurlijke omgeving is goed voor onze lichamelijke én geestelijke gezondheid.

Natuur zorgt voor stressreductie, doordat je even helemaal weg bent uit de dagelijkse beslommeringen.  De natuur trekt automatisch jouw aandacht, waardoor de geestelijke drukte van gedachten, mails, prive, social media en verkeer op de achtergrond raken.

Daarnaast helpt wandelen in de natuur onze ervaringen, gedachten, gevoelens in perspectief te zetten en geeft het ons natuurlijke sensaties zoals de wind in de haren en op de wangen, de zonnestralen op je huid, het horen van vogels of gewoon stilte.

 

Buiten zijn, even afstand nemen van de alledaagse beslommeringen en aandacht voor jou, kan ervoor zorgen hernieuwde en authentieke keuzes te maken.


Wie ben ik? 
Ik ben een enthousiaste en gedreven Haagsche! Na 15 jaar in verschillede functies in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik het roer omgegooid. De vragen die ik mijzelf stelde waren: Wat wil ik nou echt? Wie ben ik? Waar word ik blij van?

Ik heb geleerd dat dit een 'ungoing' proces is, waar ik zelf iedere keer weer mooie stappen in zet. Wat ik echt wil is duidelijk geworden. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het gedrag en de patronen van mensen.

Dit heeft mij in mijn vorige functies veel gebracht, maar dat gaf mij op een gegeven moment geen voldoening. Daarom heb ik de keuze gemaakt om een opleiding tot psychodynamisch coach en therapeut te starten en af te ronden. Ik heb een praktijk in Den Haag aan de Nassaulaan. 

Waar ik echt blij van word is mijn gezin, vrienden, buiten zijn, lekker eten en mensen mogen begeleiden in hun proces van persoonlijke groei. :-) 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Anne

Online therapie

Soms is het handig om een online sessie te doen. Coaching en therapie is online goed mogelijk via de computer/ laptop. Het is laagdrempelig en mijn ervaring is dat ook een online sessie impact heeft. 

Coaching is dus heel goed mogelijk via de computer/ laptop. Ik maak gebruik van Google Meet.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

InHolland Hogeschool Den Haag 
 • Culturele Maatschappelijke Vorming

Academie voor Pscychodynamica

 • Psychodynamisch Coach en Therapeut
 • Psycho Sociale basiskennis 

Nobco
 • Aansluitnummer: 33265


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Als Psychodynamisch Coach & Therapeut ben ik opgeleid in verschillende methodieken. 

Bij methodieken kun je denken aan: Hypnotherapie, Ego State Therapie, Systemisch werken, Bio – Energetica, Mindfulness, Regressie, Innerlijk Kinderwerk, Rationeel Emotieve Therapie, Assen van Verandering en de Axenroos.

Ieder mens, iedere hulpvraag en ieder traject is uniek. Het gemiddelde aantal sessies is tussen de 4 en de 6. Soms zijn er minder of meer sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Hieronder een greep van hulpvragen welke ik heb behandeld: 

 • Ik wil een betere relatie met een dierbare of een collega;
 • Ik ondervind veel stress en wil mij beter kunnen ontspannen;
 • Ik ben burned-out en wil weer met stapjes vooruit gaan in mijn leven; 
 • Ik heb hulp nodig bij het maken van een belangrijke keuze;
 • Ik ben op zoek naar een betere balans tussen werk en privé;
 • Ik wil wat anders in mijn leven, maar weet niet wat of hoe;


Tarieven

Tarief particulier: 
 • €80,- per uur (excl BTW) / sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur;
 • Tarieven voor personen rond het bijstandsniveau en jongeren tot 23 jaar zijn bespreekbaar.

Tarief zakelijk: 
 • €100,- per uur (excl BTW) / sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Vergoedingen: 
Als werknemer via je werkgever.

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

Als werknemer via de arbodienst.

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Als ondernemer via de belastingdienst.

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je afhankelijk van de vraag deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en/of vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid.

 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09.00 - 16.30
Woensdag -
Donderdag 09.00 - 16.30
Vrijdag 09.00 - 14.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Den Haag.
Ik ontvang mensen uit de regio Den Haag, Voorburg, Nootdorp, Delft, Voorschoten.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Anne: