Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Therapeut/coach particulier/zakelijk - Zeddam - Esther
Therapie & Coaching Zeddam
Oude Doetinchemseweg 8
7038 BH Zeddam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEsther | Therapeut/coach particulier/zakelijk

Therapie & Coaching Zeddam

 

Welkom!

Er zijn veel redenen om een therapeut of coach te bezoeken. Soms lukt het niet om met familie of vrienden tot inzicht of verandering te komen. Dan kun je kiezen voor professionele begeleiding en ondersteuning. Dat is lang niet altijd langdurig, vaak kun je met enkele gesprekken al verder.

Als je voor mijn ondersteuning kiest dan kies je voor ontwikkeling. Ik help je om jezelf en anderen beter te begrijpen. Je leert naar jezelf te kijken, te zien wat er in je omgaat, wat je denkt, voelt en doet. Je gaat zien hoe je reageert op het gedrag van anderen en durft ook het effect van je eigen gedrag op anderen te zien. Je gaat de confrontatie met jezelf niet langer uit de weg. Zo kun je nieuwe keuzes maken. Je gaat je minder afhankelijk van anderen voelen. Je neemt meer verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en gevoel. Zo wordt je een leuker en gelukkiger mens.

Ellen: "Het heeft even geduurd voordat ik mijn hulpvraag durfde te stellen. Na het doornemen van de website heb ik een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Voor mij een goede stap…. Ik voelde dat ik een reis was begonnen, maar miste voor mezelf even de reisgids die ik daarbij echt nodig had. En die heb ik gevonden in Esther. Een warme vrouw, met een scherp observerend vermogen. Ze ziet wat je nodig hebt, en stelt daarop de vragen die je helpen je route te bepalen. Vriendelijk en confronterend, maar bovenal ondersteunend. Tot het moment dat je weer alleen verder kunt……"

Als je eenmaal zicht hebt op je patronen en gedrag kun je ervoor kiezen deze te veranderen. Ik ondersteun je daarbij met praktische oefeningen die vaak gelijk resultaat opleveren.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

als je bijvoorbeeld:

 • niet lekker in je vel zit
 • een slechte werk-/privébalans
 • weinig energie of weinig plezier in je leven hebt
 • jezelf doelen stelt die je keer op keer niet haalt
 • last hebt van stress en je je grenzen beter wilt leren aangeven
 • wilt leren omgaan met hooggevoeligheid
 • te maken hebt met verlies zoals een overlijden of verlies van werk
 • last hebt van nare herinneringen, angsten en/of trauma's

Kortom: je bent klaar om te gaan doen wat bij je past en daarbij wil je professionele begeleiding.

Door mijn jarenlange managementervaring en opleiding ben ik ook gespecialiseerd in het begeleiden van leidinggevenden. Ik help ze bij hun ontwikkeling, bijvoorbeeld in relaties met collega's en leidinggevenden of met hun teams.  

 

Hank: "Ik kwam bij Esther omdat ik een Personal Coach zocht. Door mijn gesprekken met Esther heb ik me enorm kunnen ontwikkelen. Zij kan goed luisteren en weet snel tot de kern door te dringen. Ik dacht dat ik mezelf al goed kende maar er kwamen dingen naar boven die tot heel nieuwe inzichten leidden, ook voor mijn bedrijf. Dat heeft me veel opgeleverd. Zo was zij Personal en Business Coach tegelijk. Ik heb er alle dagen plezier van!”

Wat is het resultaat?

Je bent energieker, blijer en rustiger omdat je beter weet hoe je in elkaar steekt. Je weet hoe je je talenten voor je kunt laten werken. Je gaat de confrontatie met jezelf en met anderen niet langer uit de weg. Je geeft op een goede manier je grenzen aan. Je voelt je minder afhankelijk van anderen. Je neemt meer verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en gevoel. Je kunt je beter ontspannen en je hoofd leeg maken. Je ontdekt wat je wilt bereiken in je leven en hoe je dat gaat doen. Je blijft dichter bij jezelf. Dat geeft je energie en maakt je een leuker en gelukkiger mens. Wees jezelf: er zijn al genoeg anderen.

 

Steven: “Geweldig om zo duidelijk zicht te krijgen op wat ik steeds over het hoofd heb gezien. Met de begeleiding van Esther begreep ik niet alleen wat ik wilde aanpakken maar wist ik ook hoe. Het heeft mijn leven een stuk interessanter en leuker gemaakt.”

 

Hoe werk ik?

We komen snel tot de kern van de situatie. Ik zal je begeleiden om jouw doelen scherp te krijgen. Ik zal je laten ontdekken welke stappen je wilt nemen en je begeleiden om die ook daadwerkelijk te zetten. Ik zal je spiegelen en je uitdagen tot nadenken om de antwoorden op je vragen te vinden. Ik ben je sparring partner en je klankbord.

Ik heb een 6-jarige coach/therapeut opleiding en diverse bijscholingen. Ik maak onder andere gebruik van NLP, TA, IEMT, Voice Dialogue en systemisch werken. Indien nodig leer ik je ontspanningstechnieken waardoor je nog beter naar jezelf kunt kijken en je rustiger in je hoofd wordt. Door je kernkwaliteiten, talenten en interesses duidelijk in beeld te krijgen, zie je waar je naar toe wilt en kun je gelijk aan de slag. Daardoor kun je blijvende verandering realiseren, gelukkiger en vrijer worden.

Mijn aanpak is verbindend, doortastend, confronterend maar ook relativerend. En ja, er wordt ook gelachen. Als je met humor naar jezelf kunt kijken, wordt het leven lichter. Ik help je om effectief open en eerlijk te kunnen zijn, ook naar jezelf.

Een voorwaarde voor succes is dat je gemotiveerd bent om met jezelf aan het werk te gaan en om stappen in je ontwikkeling te maken.

Hoeveel sessies zijn nodig?

Mijn aanpak is maatwerk. Na elke sessie heb je weer handvatten om aan de slag te gaan. Er gaat steeds meer tijd tussen de sessies in zitten omdat het steeds beter met je gaat en je je eigen aanpak hebt gevonden. Bovendien bepaal je zelf wanneer het goed genoeg is. Je koopt bij mij geen pakketten met sessies. Je kunt na elke sessie stoppen. 

Coaching is een cadeau voor het leven.  Gun het jezelf en doe het NU!

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mededeling inzake corona-pandemie

In mijn praktijk volg ik de richtlijnen van het RIVM.

 

 

Waar is mijn praktijk? 

 

Mijn praktijk ligt in Zeddam nabij Doetinchem, in de Achterhoek. Ik ontvang mensen uit de wijde omtrek in de schitterende omgeving van het Montferland.

 

 

Esther

Online therapie

Mijn praktijkruimte is groot genoeg om fysiek afstand van elkaar te kunnen houden en volg ik daarbij de richtlijnen van het RIVM. Als je je veiliger of prettiger voelt bij online begeleiding kan dit een goed alternatief zijn voor face tot face gesprekken.

Niet alle klachten lenen zich echter voor online consulten. Mocht je overwegen of dit voor jouw situatie een goed alternatief is, neem dan gerust even contact met mij op om dit voor te leggen. Je kunt ook wandelcoaching overwegen.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Coachopleiding - Alba Academie
 • Professionele Communicatie (3 jaar) - Phoenix Opleidingen
 • Systemisch Werken - Phoenix Opleidingen
 • Professionele Begeleiding van Organisaties - Phoenix Opleidingen
 • Geweldloze Communicatie
 • Neuro Linguistisch Programmeren
 • Transactionele Analyse
 • IEMT (Integral Eyemovement Therapy) Advanced
 • HSP Coach (Hooggevoeligheid) 
 • Accreditatie Senior Practitioner European Individual Accredition EMCC einde 2022
 • Relatietherapie bij IMAGO RELATIES NEDERLAND

 

 

Aangesloten bij NOBCO / EMCC / IEMT / IMAGO RELATIES NEDERLANDRegistraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik ben breed opgeleid. Dat betekent dat ik verder kijk dan naar symptomen en gedrag. Er is een breed veld van oorzaken voor gevoelens en gedrag. Ik geef inzicht hierin zodat je met zachtheid naar jezelf kunt kijken maar ook naar de ander. Ik zal je begeleiden om jouw doelen scherp te krijgen en daadwerkelijk de door jou gewenste stappen te laten zetten in je ontwikkeling.

 

Veel voorkomende problematieken in mijn praktijk zijn:

- gedoe in relaties, gezin, familie of op het werk

- niet gelukkig zijn of depressief zijn

- neerslachtig zijn

- stress en burnout
- trauma's of PTSS
- angsten

- assertiviteitstrainingen

- ik laat mezelf ondersneeuwen

- ik haal mijn eigen doelen niet

- ik weet niet hoe het verder moet in mijn leven

- ik wil het roer omgooien maar weet niet hoe

- verlies van geliefden of werk

- zingevingsvraagstukken

- etc.

 

Met mijn achtergrond van interim manager voor lastige klussen met veel personele en teamproblematiek heb ik ook veel toegevoegde waarde voor managers en leidinggevenden. Vanuit de systemische blik en met beide voeten stevig op de grond en met vele jaren ervaring geef ik je veel inzicht in de wisselwerking van leidinggevenden en teams. Vanuit dat inzicht kun je, al dan niet met mij op de achtergrond, situaties met respect voor een ieder en voor de organisatie tot een goed einde brengen.

 

Veel voorkomende zakelijke problematieken in mijn praktijk zijn:

- ik heb geen plezier meer in mijn werk

- ik heb geen tijd meer voor plezier

- bij een fusie of een overname lukt het niet meer met mijn teams

- er is een hoog ziekteverzuim

- er is veel onvrede in mijn bedrijf

- ik wil structuur in mijn bedrijf

- ik haal mijn doelen niet

- ik wil een reorganisatie c.q. wijziging doorvoeren in mijn organisatie, waar moet ik op letten?

- ik wil sparren met een onafhankelijk deskundige

- er is gedoe met managers c.q. leidinggevenden, met teams en/of medewerkers onderling

- ik zit niet op mijn plek, hoe pak ik dat aan?

- ik wil een medewerker coaching aanbieden

- er is gedoe met klanten en/of leveranciers

- etc.

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- gedoe in relaties, gezin, familie of op het werk
- traumaverwerking 

- niet gelukkig zijn, neerslachtig zijn

- stress en burnout

- assertiviteitstrainingen
- het bewaken van de eigen grenzen
- wel goed kunnen zorgen voor anderen maar niet voor jezelf

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • EMDR-therapie
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • IEMT-therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Mindfulness training
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Mijn tarieven zijn inclusief BTW

Particulier en ZZP : €  109 per uur 
Relatietherapie     : €   143 per uur

Zakelijk                 : na een vrijblijvend eerste gesprek maak ik een passende aanbieding

Sessies in de avonduren en op zaterdag kennen een prijsopslag van 15%.

Openingstijden

Maandag 10.00 - 21.00 uur
Dinsdag 10.00 - 21.00 uur
Woensdag 10.00 - 21.00 uur
Donderdag 10.00 - 21.00 uur
Vrijdag 10.00 - 21.00 uur
Zaterdag 10.00 - 12.00 uur
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Zeddam.
Ik ontvang mensen uit de regio Zeddam, Didam, Achterhoek, Zevenaar, Rheden.
Reviews Therapie & Coaching Zeddam

Hieronder staan reviews over Therapie & Coaching Zeddam - Esther

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 17 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zonder Esther waren we waarschijnlijk uit elkaar gegaan!

Ik ben met mijn partner bij Esther gekomen omdat mijn partner mij bedrogen heeft. Ik achte maar een hele kleine kans dat onze relatie nog te redden was.
Mijn partner had sterke narcistische trekken en Esther wist precies de vinger op de zere plek te leggen. Esther heeft hem laten zien hoe hij zich gedroeg tegenover mij en samen zijn ze erachter gekomen waarom hij zo was. We hebben een paar sessies samen gehad maar voornamelijk hadden we onze sessies apart van elkaar, dat werkte voor ons het beste. Zo kon hij aan de slag met mijn gedrag en ik aan mijn herstel werken.
Ze heeft ons maar ook voornamelijk mijn partner geleerd hoe je respectvol met elkaar kan communiceren.
Een goed half jaar later heb ik een compleet andere man gekregen. Zonder Esther waren we waarschijnlijk uit elkaar gegaan!

| Terborg | 7 jun 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel blij dat ik naar Esther ben geweest

Na HSK afgesloten te hebben had ik nog het gevoel dat er nog wat dingen behandeld moesten worden. Via een familielid kwam ik bij Esther uit.

Gelijk bij de 1e sessie had ik al het gevoel dat ik aan het juiste adres was en begrepen werd. We gingen gelijk aan de slag met IEMT en hebben samen doelen gesteld.

Esther weet de juiste snaar te raken en helpt je " dingen " opruimen. Na ruim 9 maanden ben ik nu wel klaar en heb ik rust en weer vertouwen in mij zelf en in andere.

Ik ben heel blij dat ik naar Esther ben geweest en kan het een ieder aanraden.

| Doetinchem | 6 feb 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geleerd hoe ik bij mijn gevoel kon komen

Ik ging hulp zoeken omdat ik merkte dat ik mijzelf tegenhield, dat er me iets dwars zat maar ik wist niet wat.

Dankzij Esther en haar aanpak heb ik op een rustige en toegankelijke manier geleerd hoeveel invloed je lichaam heeft op je gevoel. Langzaam heb ik geleerd hoe ik bij mijn gevoel kon komen en om meer naar mijn gevoel te luisteren.

Op dagelijkse basis geeft dit me meer rust en het helpt me om te weten waar ik behoefte aan heb.

Nog steeds zit ik mezelf wel eens in de weg, maar enorm veel minder dan voorheen. En ik weet nu wat ik in zulke situaties kan doen om het te veranderen.

| 's-Heerenberg | 13 nov 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb er zeker wat aan gehad

Ik heb een afspraak gemaakt omdat ik vaak onrust ervaar en druk ben in mijn hoofd. Ook heb ik voor mijn verslaving IEMTs sessies gevolgd. Ik voelde mij bij mijn coach op mijn gemak en voelde mij gehoord. Ik heb meerdere oefeningen geleerd om meer tot rust te komen. Ik heb er zeker wat aan gehad.

| Hummelo | 20 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Esther heeft me geholpen om inzicht te krijgen in het trauma

Ik was op zoek naar een all-round therapeut die mij kon helpen met een burnout/trauma. Het eerste contact was gelegd en ik kon al snel terecht. Esther heeft me geholpen om inzicht te krijgen in het trauma en mij in mijn kracht gezet om moeilijke situaties aan te gaan. Daarnaast heeft ze met de Iemt therapie mij geholpen om traumatische dingen op te ruimen. Hierdoor heb ik weer energie gekregen en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst.

| Dinxperlo | 14 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Kortom: ik heb er heel veel aan gehad

Na een pittige tijd zowel op zowel zakelijk als relationeel vlak heeft Esther mij handvaten gegeven om weer tot mezelf te komen en dingen helder te krijgen. Daarnaast had ik door langdurige stress last van paniekaanvallen en dat beperkte mij enorm in het dagelijks leven. Hiervoor heeft Esther IEMT coaching toegepast. Ik kende dit nog niet, maar het was enorm effectief. Ik merkte direct verbetering. Daarnaast hadden we fijne gesprekken, waarbij Esther de juiste vragen wist te stellen. Ik heb mezelf beter leren en herken nu bepaalde patronen. Kortom: ik heb er heel veel aan gehad en ik kan haar zeker aanraden!

| Wehl | 20 dec 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ontzettend bedankt

Na lang zoeken voelde ik me eindelijk op mijn plek bij Esther. Het was in begin even aftasten wat zij voor mij kon betekenen.

 

Gelukkig geloofde zij in mij en heeft de harde noot weten te kraken. Hierdoor heb ik meer rust in mijn hoofd gekregen en balans in zowel privé als werk gevonden.

 

Ook in mijn lijf ervaar ik innerlijke rust en heb ik nog steeds profijt van de ademhaling oefeningen die we toegepast hebben. Zij heeft mij laten inzien dat ik er als Melissa de persoon er mag zijn en dat je in je eigen kracht mag geloven!

 

Lieve Esther,  daarvoor. En ik weet je te vinden als daar behoefte aan is.
Beste groet, Melissa


| Zevenaar | 14 okt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan Esther ten zeerste aanbevelen

Ik zocht een Personal Coach, en na een tijdje zoeken kwam ik erg snel bij Esther terecht.

Vanaf het eerste telefoontje was het snel duidelijk dat dit een erg goede beslissing is geweest. Esther gaf mij direct een gevoel van kalmte en openheid, waardoor ik mijzelf in een korte tijd al een heel stuk heb kunnen ontwikkelen.

Zowel op werk, als op persoonlijk vlak weet Esther goede raakvlakken te creëren, waardoor ik op beide vlakken beter kan functioneren. Als je veel uit jezelf wilt halen, dan kan ik Esther ten zeerste aanbevelen.

| Terborg | 14 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Esther heeft mij uitstekend begeleid

Na een lange zoektocht naar de oorzaak van bepaalde klachten ben ik op een gegeven moment terechtgekomen bij Esther.

 

Zij heeft mij uitstekend begeleid in mijn proces van bewustwording, daarnaast middels IEMT de onderliggende oorzaak behandeld en heeft ze mij nieuwe inzichten en handvatten gegeven waarmee ik vooruit kan!


| Doetinchem | 23 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan het iedereen aanbevelen!

Ik heb al diverse therapeuten bezocht in mijn leven. Dat heeft wel geholpen maar op bepaalde vlakken bleef ik toch hangen. Esther heeft haar IEMT therapie op mij toegepast. Zo heb ik door middel van oogbewegingen heel veel oud zeer op kunnen ruimen. Nu merk ik pas hoe me dat al die jaren heeft belemmerd.

Ik kan het iedereen aanbevelen!

| ZEDDAM | 15 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het kan het iedereen aanraden

Ik kan een ieder aanraden om samen met Esther aan de slag te gaan met zijn of haar leerdoel(en). In de eerste kennismaking heb ik samen met Esther mijn leerdoel SMART geformuleerd. Hierdoor had ik een helder doel om naartoe te werken en werd één en ander tastbaar voor mij.

Esther creëert een open sfeer welke is gebaseerd op vertrouwen. Door zichzelf ook kwetsbaar op te stellen ontstond er een sfeer waar ik ook veel van mijzelf durfde bloot te geven. Esther heeft mij goed geholpen mijn doelstelling te bereiken.

Wat ik erg fijn vond, is dat Esther degene was die aangaf dat ze dacht dat ik mijn doelstelling had behaald. Esther blijft dus niet onnodig doorgaan met coachen om het coachen.

| Doetinchem | 27 jan 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Esther gaf mij handvatten die concreet zijn

De gesprekken met Esther hebben mij geholpen om weer inzichten te krijgen en te leren hoe ik het anders kan doen.

Esther gaf mij handvatten die concreet zijn. Ik ben erg tevreden over het coachingtraject met Esther. Het heeft mij geholpen om weer de regie te hebben over mijn leven. Waardoor ik weer een blijer mens ben!

Wilma, oktober 2020

| Varsseveld | 14 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben nog steeds onder de indruk

Het lukte mij maar niet om mijn team vooruit te krijgen. Hierdoor was iedereen ontevreden, ook ik. Ik dacht er over om een andere baan te zoeken totdat ik getipt werd over Esther.

Zij heeft me heel duidelijk laten zien wat het team mij wilde zeggen. Waarom het niet liep en wat ik hier zelf aan kon doen.

Ik ben nog steeds onder de indruk van het inzicht dat hoe ik vandaag de dag dingen aanpak een gevolg is van gebeurtenissen in mijn jeugd. Nu ik dat weet, kan ik ook kiezen voor ander gedrag en dat maakt mij een betere manager.


| Zelhem | 25 feb 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze ziet wat je nodig hebt

Het heeft even geduurd voordat ik mijn hulpvraag durfde te stellen. Na het doornemen van de website heb ik een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Voor mij een goede stap….

Ik voelde dat ik een reis was begonnen, maar miste voor mezelf even de reisgids die ik daarbij echt nodig had. En die heb ik gevonden in Esther.

Een warme vrouw, met een scherp observerend vermogen. Ze ziet wat je nodig hebt, en stelt daarop de vragen die je helpen je route te bepalen.

Vriendelijk en confronterend, maar bovenal ondersteunend. Tot het moment dat je weer alleen verder kunt……

| ZEDDAM | 29 nov 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Esther kan uitstekend doorvragen en spiegelen

Esther schrijft dat ZZP’ers het vaak allemaal alleen moeten doen. Daar liep ik ook tegenaan.

Ik heb op onregelmatige basis gesprekken met Esther. Ze kan uitstekend doorvragen en spiegelen. De reis naar Zeddam maak ik hiervoor graag.


| Amersfoort | 24 dec 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het heeft me veel opgeleverd

Door mijn gesprekken met Esther heb ik me enorm kunnen ontwikkelen. Zij kan goed luisteren en weet snel tot de kern door te dringen. Ik dacht dat ik mezelf al goed kende maar er kwamen dingen naar boven die tot heel nieuwe inzichten leidden. Dat heeft me veel opgeleverd. Ik heb er alle dagen plezier van!


| Utrecht | 29 nov 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer plezier in mijn werk

Ik heb mijn bedrijf zelf opgezet. Mijn bedrijf groeide en groeide en ik raakte het overzicht een beetje kwijt in wat ik nu echt leuk vind.

In mijn gesprekken met Esther kwam dat heel duidelijk naar voren en ook hoe ik dat weer kan inpassen in mijn bedrijf.

Zij kent het bedrijfsleven en de dingen waar ik mee worstel. Zij laat mij steeds de achterkant van mijn handelen zien.

Ik heb weer plezier in mijn werk en dat merk ik elke dag zelf maar ook aan mijn medewerkers.


| Doetinchem | 16 okt 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Esther:Interview

Lees hieronder het interview met Esther .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk is gevestigd in Zeddam, in het mooie Montferland nabij Doetinchem.

 

Hier ontvang ik mensen uit de hele Achterhoek maar ook uit Arnhem en verder. Sinds Corona coach ik mensen uit het hele land ook online of telefonisch.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Mijn leven is vol belangrijke gebeurtenissen maar als ik kijk naar het zakelijk vlak dan is de coaching die ik ooit zelf kreeg aanleiding geweest om me gerichter te verdiepen in het coachvak. Zeker niet om zelf coach of therapeut te worden maar om meer van mezelf en van anderen te begrijpen en zo niet alleen een leuker mens te worden maar vooral ook een betere manager.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Dat ging ogenschijnlijk toevallig zo. Ik had altijd al grote interesse in hoe mensen keuzes maken, waarom mensen doen wat ze doen en hoe ze in beweging komen. Als manager was ik voornamelijk betrokken bij complexe verandertrajecten. Ik was altijd op zoek naar wat er nu echt gebeurt. Ik zag zo vaak dat organisaties aan symptoombestrijding deden (en doen). Ik vind het boeiend om steeds achter de vraag te kijken.

 

Datzelfde geldt voor persoonlijke coaching en therapie. Hoe is de ongewenste situatie ontstaan en hoe heeft iemand daar zelf aan bijgedragen? Hoe komt het dat iemand juist diè keuze heeft gemaakt. Wat ging daaraan vooraf? Welke ontwikkelstap wil iemand zetten? Wat heeft iemand nodig om vooruit te komen en hoe kan ik hem of haar helpen daar te komen?

Ik werd gegrepen door het coachvak toen ik zelf gecoacht werd en besloot daarna de ene na de andere opleiding te volgen. Sommige oefencliënten bleven komen en namen ook weer mensen mee. Na een opleiding om ook organisaties professioneel op een coachende wijze te begeleiden, was ik om. Opeens viel alles mooi in elkaar: mijn eigen ontwikkeling, mijn werkervaring en mijn opleidingen. Ik vind het bijzonder boeiend en dankbaar werk.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Dat je door inzicht in je eigen doen en laten grote veranderingen kan bewerkstelligen waarmee je een leuker, gelukkiger en gezonder mens kunt zijn.

Ik ben dankbaar dat ik steeds weer mag meekijken in het leven van een mens die begeleiding vraagt. Het vertrouwen dat mensen mij keer op keer schenken en mij dingen vertellen die ze soms nog nooit aan iemand hebben verteld. Gewoon omdat het kan, omdat het vertrouwd is en ik niet degene ben die ergens een oordeel over moet hebben.

Als mensen dan afscheid van mij nemen na een aantal gesprekken en weer verder kunnen. Ze weer goed in hun vel zitten of andere stappen hebben kunnen maken. Dan ben ik gelukkig en neem ik de tijd om daarvan te genieten.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Dat is moeilijk kiezen. Ik maak zo veel moois mee...

Maar als ik toch er één moet noemen dan is het wel van die dame die al had besloten om te scheiden van haar man en ook problemen had op haar werk. Dat zorgde voor een burn-out. Toen ze na de begeleiding weer verder kon en inzicht had in haar eigen bijdrage aan de problemen kon ze verder met haar echtgenoot en haar werk.

Zeker met de IEMT angst-/traumatherapie maak ik vaak zeer snelle, levensveranderende dingen mee. Ballast waar mensen al vaak decenia mee sjouwen, in een paar sessies weg. Hoe geweldig is dat?

Onlangs behandelde ik de angst van een klein jongetje dat een ongeval had meegemaakt en daarna veel huilde, slecht sliep en angstig was. Met kleine kinderen lijkt het nog sneller te gaan. Super!
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Ik heb vandaag met twee nieuwe mensen gesproken. Zij gingen weg vol vertrouwen in een mooi traject waarvan de eerste stappen vandaag al zijn gezet. Verder heb ik een lekkere wandeling gemaakt en vol energie dit interview ingegaan.

Gisteren had ik een nascholingsdag van de IEMT. Steeds weer andere mogelijkheden worden gezien en ontwikkeld. Altijd een feest om hiermee met de groep aan het werk te gaan.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Ik ben een gelukkig mens. Ik regel mijn eigen agenda en kan goed voelen wat ik nodig heb. Daaraan kan ik bijna altijd voldoen. Zo lang mensen blij zijn met mijn begeleiding en ik het met evenveel plezier kan doen, blijf ik mensen en organisaties begeleiden. 3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik geniet van heel veel dingen zoals wandelen, fietsen, fotograferen, reizen, yoga, lezen, lekker eten, etc.
Ik probeer wat meer te kokkerellen want eten met vrienden vind ik super gezellig. En van eigengemaakte appeltaart krijg ik nooit genoeg. Maar ik kan ook heerlijk genieten gewoon op de bank met een lekkere kop thee of cappuchino en dan vogels kijken rondom het voederhuisje in de tuin. De mooie dingen van de dag en het leven zien en waarderen is voor mij heel belangrijk.4. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ja, ik heb zelf vroeger ernstig geworsteld met mijn privé- en werkbalans. En ik was erg perfectionistisch. Grenzen stellen had ik nooit geleerd. Ik ben opgevoed met niet zeuren en aanpakken. Dat heeft mij ver gebracht maar heeft ook veel gekost. De coaching die ik ooit op mijn werk kreeg, vond ik zo geweldig dat dat de aanleiding is geweest om zelf een coachopleiding te gaan doen. Niet om ooit zelf coach te worden maar om een betere manager te kunnen zijn. Ik werd hier zo door gegrepen dat ik nog vijf jaar opleiding heb gedaan in het begeleiden van mensen en organisaties. Daarna blijven studeren zoals de IEMT opleiding en relatietherapie. En zie: nu heb ik al jaren een praktijk en help ik mensen op allerlei gebied om zich te ontwikkelen.

5. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Ik wilde vroeger dierenarts worden. Dieren beter maken, leek mij geweldig. Helaas is mijn beta kant minder ontwikkeld dus dat ging niet door.

Ik heb meer dan 20 jaar management ervaring, voornamelijk in crisissituaties. Daar heb ik erg van genoten en naast natuurlijk alle management opleidingen ook mijn coachingsvaardigheden kunnen inzetten.

Dus ja, ik heb al een succesvolle carrière achter de rug en kan nu al die ervaringen meenemen in mijn huidige werk. Naast de vele opleidingsjaren die ik op dat gebied heb gevolgd, vanzelfsprekend.


inspiratie


1. Jouw favoriete boek en boekentips?

Ik lees graag en veel vakliteratuur. Dat klinkt vast saai maar er is zo veel te lezen en te leren en er zijn zo veel ontwikkelingen. Ik vind dat heerlijk! En daar buiten vind ik De wereld van Sofie, De Leeuwenvrouw en Homo Deus geweldige boeken. Boeken die ik al vaker heb gelezen en er steeds weer nieuwe dingen in ontdek. Aanraders!2. Jouw favoriete film en waarom?

Zo veel films en series: Downton Abbey om het prachtige Engels en de historie, House of Cards om te zien hoe het gaat (zou kunnen gaan) en hoe naïef we vaak zijn. Maar ik kan ook genieten van de film over Queen en De Dirigent.

Een echte aanrader vind ik DOWN to EARTH. De film nodigt ons uit om de wereld te zien door de ogen van de Earth Keepers. Na eeuwenlang onder de radar van onze moderne samenleving te hebben geleefd, zien de Earth Keepers dat het nu tijd is om een stap voorwaarts te zetten en hun inzichten te delen met degenen die bereid zijn te luisteren. DOWN to EARTH is zowel een wake up call als een heropleving van de hoop voor onze toekomstige wereld.3. Jouw favoriete spreuk / quote?

Maak van een mug een vlinder.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Hoe breder de kloof, hoe mooier de brug.

Wie zijn vleugels niet leert uitslaan, zal nooit vliegen.4. Wat is jouw missie?

Maak de wereld mooier en vergeet niet te genieten van alles wat er al is.5. Wat is jouw superkracht?

Nou, ik schrijf mezelf geen superkrachten toe. Maar ik krijg veel complimenten over mijn vermogen tot overzicht, inzicht, empathie, positiviteit, humor en duidelijkheid. 6. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Focus op waar je dankbaar voor kunt zijn, geef een ander eens een aardig woord en probeer een compliment eens echt tot je te nemen. En weet je, een 8 is ook echt mooi genoeg en een 7 is ruim voldoende. Fouten maken is menselijk. Het gaat niet om de fout maar hoe je ermee omgaat. Het goede nieuws is dat je dat kunt leren.
Therapeut/coach particulier/zakelijk - Zeddam - Esther

Contact met Esther

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht