Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Integratief therapeut - Rotterdam - Erwin
Therapie Rotterdam
Schiebroeksestraat 35b
3037 RS Rotterdam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtErwin | Integratief therapeut

Counselling & Therapie Rotterdam

Ieder mens is in de kern gezond en heeft alles in huis om een goed en betekenisvol leven te leiden, dat is mijn overtuiging.  Je hebt het in je om je beter te gaan voelen, waar je nu ook nog last van mag hebben. Als integratief therapeut begeleid ik je graag in het aanboren van je eigen veranderpotentieel.

Tijdens de sessies zullen we dus ook niet alleen naar je probleem of klacht kijken, maar juist ook naar wat jouw mogelijkheden zijn om te veranderen. Ik werk integratief, wat betekent dat ik tijdens de sessies put uit de rijke mogelijkheden die er bestaan binnen de psychotherapie, om dit te integreren tot een aanpak die helemaal aansluit bij jou.

Gesprekstherapie is een belangrijke vorm tijdens de sessies. Daarnaast is het ook vaak belangrijk om ervaringsgericht te werken. Hiervoor kunnen we werken met technieken als imaginaties (verbeeldingstechnieken), EMDR, mindfulness en hypnotherapie.

Het is belangrijk om een therapeut te vinden die bij je past, zodat je je veilig en begrepen voelt. Daarom ook een paar woorden over mij.

Ik heb een kleine 20 jaar in het medisch onderzoek gewerkt, maar uiteindelijk voelde ik me niet helemaal thuis in het onderzoek en was het tijd andere kanten van mijzelf als mens te ontwikkelen. Het pad van mindfulness meditatie waar ik sinds 2001 mee bezig ben is hier belangrijk voor geweest.

Door meditatie heb ik geleerd mijzelf te zien met een milde warme blik en mij te openen voor de rijkdom van de wereld en van het intermenselijk contact. Door mijn werk als meditatieinstructeur ontdekte ik mijn verlangen en talent om mensen te begeleiden in hun groei. Toen heb ik de stap gezet een opleiding te volgen tot integratief therapeut en een eigen praktijk op te zetten.  

Mijn meest opvallende kwaliteiten zijn rust, warmte en intelligentie.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Het is evt mogelijk langs te komen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (30 min) en te ervaren of je je prettig voelt bij mij en mijn aanpak. Koffie en thee staan voor je klaar!

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Erwin

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Integratieve Psychotherapie - Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Klassieke Hypnotherapie - Nederlandse Academie voor Psychotherapie
EMDRi - Nederlandse Academie voor Psychotherapie


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Je kunt bij mij terecht voor een breed scale aan klachten en problemen. Ik zie de laatste tijd veel clienten die last hebben van vormen van onzekerheid en laag zelfbeeld, traumagerelateerde problematiek, stress klachten, problemen met relaties en omgaan met emoties. 

Het aantal sessies varieert sterk per client, maar de meeste clienten nemen tussen de 5 en 15 sessies. Zoveel als jij nodig hebt.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

De 5 meest voorkomende klachten die ik momenteel zie in mijn praktijk (in willekeurige volgorde)
-Onzekerheid (voor de een speelt dit op in het sociale domein, bij de andere is het meer gekoppeld aan kunnen, bv op werkgebied)

-Traumaverwerking 

-Stress en spanningsklachten (ook burnout klachten)

-Innerlijke criticus (innerlijke commentaarstem die je voor allerlei lelijks uitmaakt, kan zeer verlammend en naar zijn)

-Angsklachten en fobieen (de redenen voor de angst en de triggers kunnen heel divers zijn, maar diep van binnen is het gevoel hetzelfde: angst. Goed te behandelen, bv via hypnotherapie)

Tarieven

Ik hanteer een tarief van 88 euro per sessie (1 uur).
Studenten en minima kunnen bij mij terecht voor een kortingstarief van 55,00 euro per sessie

Als je dat prettig vindt is het mogelijk om eerst gratis kennis te maken (30 minuten). Wil je daar gebruik van maken geeft dit dan aan in je bericht.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sessies gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Neem contact op met je verzekeraar om te weten of je vergoeding kunt krijgen. Behandeling bij mij valt onder "overige psychosociale zorg"

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9:00 - 21:00
Woensdag 9:00 - 21:00
Donderdag 9:00 - 21:00
Vrijdag 9:00 - 18:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Rotterdam.
Ik ontvang mensen uit de regio Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Barendrecht.Reviews Therapie Rotterdam

Hieronder staan reviews over Therapie Rotterdam - Erwin

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een aanrader!

Erwin is een warm en betrokken mens. Ik voelde me vrijwel direct op mijn gemak bij hem.

Erwin stelt de juiste vragen, is niet dwingend en hij laat je volledig in je waarde; je voelt je dus heel veilig.
Binnen zes sessies kreeg ik inzicht waar bij mij het probleem zat met als resultaat dat er ineens heel veel verhelderende inzichten kwamen.

Ik ben nog altijd blij dat ik naar hem toe ben gegaan, en ik had écht mijn twijfels, maar dat bleek volledig onterecht gelukkig!

Een aanrader dus!

| 13 okt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


In een zeer korte tijd ben ik me prettiger gaan voelen

Mijn ervaring is dat Erwin mij op een rustige respect volle manier door de sessies heeft geloodst die nodig waren voor mij.

In een zeer korte tijd ben ik me prettiger gaan voelen. Dit werkt door in alle levens gebieden en niet alleen in het gebied waar ik dacht uit evenwicht te zijn.

| Dordrecht | 20 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Als zeer positief ervaren

Erwin's aanpak in mijn traject:

- Rustig en vertrouwensvol;
- Benadering vanuit de persoon en diens behoeften;
- Scala aan uiteenlopende technieken en methodes, afgestemd op de behoefte van de persoon in kwestie;
- Geen harde conclusies/adviezen die worden voorgesteld vanuit Erwin's perspectief, maar scherpe en doelgerichte vragen om de persoon zélf na te laten denken en tot eigen conclusies te komen.

Ik heb het traject als zeer positief ervaren en pluk daar nu de vruchten van. Ik zal iedereen aanraden om een intake te proberen en te kijken of er een match is.

| Rotterdam | 5 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer positief, steunend en verhelderend

Ik heb bij Erwin een aantal sessies hypnotherapie gevolgd.

 

Deze sessies heb ik als zeer positief, steunend en verhelderend ervaren.

 

Erwin doet zijn best je op je gemak te stellen, luistert aandachtig en leidt je daarna rustig door het proces van hypnose heen.

 

Ik heb hier zeker baat bij gehad. Ik slaap beter en heb minder spanningen dan voorheen.


| H.I.Ambacht | 2 apr 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Empatisch en humorvol

Ik raad Erwin aan bij iedereen die even een gids kan gebruiken op diens levenspad. Mijn ervaring met Erwin als counsellor is zeer positief.

 

Erwin is erg empathisch, humorvol en won zo snel mijn vertrouwen. Dat vertrouwen maakte dat ik stappen voorwaarts durfde te zetten waar ik anders zou zijn weggerend. Het inzicht dat ik vergaarde helpt me nog elke dag.


| Rotterdam | 15 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een veilige ruimte en kundige begeleiding

Samen met Erwin ben ik de confrontatie met mijn angsten en onzekerheden aangegaan, die zich met name in mijn werkende leven manifesteerden.

 

Erwin bood een veilige ruimte en kundige begeleiding om te kunnen onderzoeken wat er ten grondslag lag aan deze onzekerheden.

 

Het begeleidingstraject heeft ervoor gezorgd dat ik zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke leven steviger in mijn schoenen sta en dichterbij mezelf kan blijven en waar ik voor sta, zonder te verzanden in onzekere gevoelens of angsten.


| Rotterdam | 3 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht