Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
integratief therapeut - Nijmegen - Wilbert
Therapie Nijmegen
St Agnetenweg 23 a
6545 AS Nijmegen
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtWilbert | integratief therapeut

Therapie Nijmegen

Het kan gebeuren dat je tegen dingen in jezelf aanloopt waar je niet mee kunt omgaan zoals je dat werkelijk wilt. Als dat steeds maar niet lukt kan dat een behoorlijke impact op je vrijheid en levensvreugde hebben. Zodanig dat je het gevoel hebt te zijn vastgelopen. En dan kan psychotherapie je helpen je kracht weer te ervaren en een weg eruit te vinden. Zodat je weer verder kunt.Je wilt vast verandering in brengen in de wijze waarop je omgaat met je klacht, of er zelfs helemaal vanaf. En dat lijkt je steeds maar niet te lukken. In mijn praktijk voor psychotherapie, relatietherapie en coaching bied ik twee vormen van psychotherapie aan die ieder op hun eigen wijze hun vruchten afwerpen: integratieve psychotherapie en ACT.


Integratieve psychotherapie

Kun je wat hulp gebruiken? Zodat je voor  elkaar krijgt wat jij wilt? Met integratieve psychotherapie krijg je de regie over je leven weer in eigen hand. Jij bent veel meer dan je klacht, ook al ervaar je dat nu misschien niet zo. We gaan samen aan het werk zodat je los komt van je klacht en deze kunt aanpakken. Van klacht naar kracht beweegt. Waarna jij weer verder kunt op eigen kracht. En weer grip hebt op je leven.

Integratieve psychotherapie is een eigentijdse vorm van kortdurende psychotherapie. Het heeft haar wortels in alle andere belangrijke stromingen in de psychotherapie en integreert elementen uit die stromingen.

Het uitgangspunt van integratieve psychotherapie is dat ieder mens zelf beschikt over de gereedschappen die het mogelijk maken om moeilijkheden te overwinnen, om te groeien en te helen. Door deze therapie zul je dat zelfhelend vermogen weer vinden en inzetten om actief en concreet de controle over je leven te hernemen. Zodat je geen last meer hebt van je klacht. Het is mijn ervaring dat de meeste mensen die ik begeleid zo’n vier tot twaalf sessies nodig hebben om weer op eigen kracht verder te kunnen.

Jij bent veel meer dan je klacht, ook al ervaar je dat nu misschien niet zo.

Integratieve psychotherapie kijkt naar de mens als geheel. Jij als unieke mens staat centraal, met alles wat jou tot jou maakt: je gedachten, je spiritualiteit, je lichaam, je emoties, je gedrag en je relatie met anderen. Al deze aspecten worden zo nodig ingezet om jou zo krachtig te maken dat je om kunt gaan met je klacht zoals jij dat wilt. Ik vertrouw daarbij op jouw vermogen tot veranderen.

Het werk kan bestaan uit gesprekken, imaginatie, ontspanningsoefeningen, cognitieve (gedrags)therapie, lichaamswerk, visualisaties… Precies dat wat past bij jou en je veranderingsproces.

 

ACT

Acceptance and Commitment Therapy, kortweg ACT, is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Deze vorm van psychotherapie is er op gericht de wijze waarop je omgaat met pijnlijke en ongemakkelijke levenservaringen te veranderen. Want het zou wel eens kunnen dat je door de wijze waarop je er nu mee omgaat onbedoeld je lijden vergroot.

De therapie helpt je stapsgewijs te accepteren dat het leven nu eenmaal niet altijd even prettig en gemakkelijk verloopt als je wilt. En je lijden te verminderen. Zodat je ondanks alles meer levensvreugde ervaart door anders om te gaan met wat er op je pad komt.  En met aandacht voor wat er is en wat er werkelijk voor jou toe doet in je leven kun staan. Lijkt dit je iets? 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Wilbert


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Er komen regelmatig cliënten bij mij met vragen rondom zelfbeeld, innerlijke conflicten, omgaan met grenzen, onzekerheid, burnout, existentiële problemen  of klachten van depressieve aard. Daarnaast zijn er studenten die aanlopen tegen de hoge prestatiedruk die ze ervaren of mensen die kampen met de gevolgen van de corona-crisis. Ik kan wel stellen dat ik veel mensen in mijn praktijk ontmoet met uiteenlopende vragen en klachten.

In mijn psychotherapiepraktijk ervaar ik dat de meeste mensen die ik begeleid zo’n vijf tot twaalf sessies psychotherapie nodig hebben om op eigen kracht verder te kunnen. 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

negatief zelfbeeld
depressieve klachten
onzekerheid
nare ervaringen/ (jeugd)trauma's
zingeving/existentiële problemen

Tarieven

intakegesprek 60 minuten: €85,-
consult: 60 minuten: €90,-

De prijs van consulten vanaf 19:00 uur is verhoogd met €20,-

Heb je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekering afgesloten? De kosten worden dan tot een bepaald maximum door een aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Omdat de therapie in de aanvullende verzekering zit, hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken. Het verdient aanbeveling dit vooraf na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Betaling geschiedt uitsluitend via de bank. Je krijgt een factuur toegezonden die je binnen 14 dagen na dagtekening dient te voldoen. Afzeggingen binnen 24 uur voor aanvang van een sessie worden ongeacht de reden in rekening gebracht.

Openingstijden

Maandag 9:00 -13:00 uur
Dinsdag 9:00 - 17:00 uur / 19:00 - 21:30 uur
Woensdag 9:00 - 17:00 uur / 19:00 - 21:30 uur
Donderdag 9:00 -13:00 uur
Vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Nijmegen.
Ik ontvang mensen uit de regio Nijmegen, Wijchen, Malden, Elst, Wageningen.Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht