Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ellen | Psychosociaal therapeut, Body & MindLanguage coach, EMDR

Psychosociaal therapeut, Body & MindLanguage coach, EMDR - IJsselstein - Ellen
Therapie IJsselstein
Achtersloot 81 a
3401 NT IJsselstein
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie IJsselstein

Welkom! Ik ben Ellen, getrouwd en 3 volwassen kinderen.

Ik ben opgeleid tot transformatietherapeut en BML coach. Ik maak gebruik van verschillende technieken, zoals lichaamsgericht, EMDR, systeemtherapie en oplossingsgerichte therapie waardoor we bij de kern van jouw probleem kunnen komen en zo blijvende verandering (of beter transformatie) kunnen bereiken.

Ik geloof dat het leven bedoeld is om te leven. Leven is genieten van alle mooie dingen die ons blij en gelukkig maken. We kennen ook periodes van over-leven. Dan loop je vast, weet je het even niet meer en voel je je ongelukkig of angstig. Soms kom je daar zelf weer uit en soms is het fijn als je daar wat hulp bij krijgt. 

Het kan zijn om je weer even in de goede richting te helpen maar ook omdat je gebeurtenissen uit het verleden wilt verwerken. Ervaringen waardoor je de grip op het leven en jezelf kwijt raakt. Je komt in een overlevingsstand. 

Je-zelf kwijt zijn, ken ik maar al te goed. Het maakt je onzeker waardoor je niet voluit kunt genieten van het leven. Het lijkt of je leven aan je voorbij gaat zonder dat jij daar invloed op hebt. 


Het kan écht anders

Dat kan écht anders: als je bereid bent om naar jezelf te kijken, naar de omstandigheden die je gevormd hebben en de emoties die je misschien eerder niet durfde te voelen, kunnen er bijzondere dingen gebeuren. Je hoeft niet meer te overleven maar je gaat leven.

Niet door alles om je heen te willen controleren, maar juist door vertrouwen te hebben in jezelf. Je weet dat je alle omstandigheden aan kunt. Het is dan niet meer nodig om alles te willen controleren of omstandigheden te ontwijken die je teveel spanning geven.


Relatietherapie

Jullie kunnen bij mij ook terecht voor relatietherapie.


Als jullie beide willen onderzoeken wat je kunt doen om je relatie te verbeteren, maken we een afspraak voor een intake. 

 

Als relatietherapeut kijk ik naar de relatie tussen de partners en hoe die te verbeteren. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Ellen

PS: wanneer je het contact formulier invult, stuur ik je sowieso een bericht terug. Ik streef ernaar om dat binnen een dag te doen. Check ook je postbus ongewenste mail. Mocht je geen antwoord hebben ontvangen binnen 48 uur, stuur gerust nog een keer een bericht.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen en cursussen

 • Transformatietherapeut (diverse psychologische stromingen)
 • BML coach en trainer (Body & Mind Language werkt diep in het onbewuste)
 • EMDR
 • EFT (Emotionaly Focused Therapy)
 • NLP Timeline therapy
 • Individueel systemisch werk
 • Wisdom of Trauma
 • Yogadocent
 • Kinderyogadocent
 • Ervaringsdeskundigheid bij professionele zorg- en dienstverleners

Jaarlijks volg ik workshops, trainingen of cursussen om mijn kennis uit te breiden en up-to-date te houden. Daarnaast lees ik veel interessante vakliteratuur en boeken. 

Ik ben aangesloten bij de NFG, RBCZ en TCZ.


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn expertise, en tevens ook eigen ervaring, is het leren om weer gelukkig worden met je-zelf. 
Door een destructieve relatie die 10 jaar duurde, was ik mezelf kwijt geraakt. Ik paste me voortdurend aan en durfde mijn mening niet te geven. Als ik al een mening had. Ik liet anderen altijd bepalen omdat ik bang was foute keuzes te maken. En omdat ik dacht dat de ander het vast wel beter wist. Of ik was bang om niet aardig gevonden te worden, of om buitengesloten te worden of niet geaccepteerd te worden. Kortom, allerlei redenen om veilig op de achtergrond te blijven en geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. 

Door te gaan onderzoeken of deze redenen wel klopten, kon ik langzaam de regie weer terugpakken. Ik mag mezelf laten zien en mijn stem laten horen. Ik mag mezelf zijn!

Het lijkt heel eng en spannend om 'in therapie' te gaan maar ik hoor altijd terug dat het echt meevalt en juist eerder hadden willen doen. Dat is mijn eigen ervaring ook. 

Hoe lang je bezig bent, hangt van een aantal dingen af:
 • jouw verwachting of vraag: ik kan je een stukje op weg helpen zodat je weer verder kunt of er komen ook weer nieuwe vragen naar boven.
 • heb je tijd nodig tussen de afspraken om alles te laten bezinken of wil je wekelijks langskomen?

Het is jouw weg en ik loop een stukje met je mee zodat je daarna weer zelf verder kunt.

Mijn motto is: laat het verleden je toekomst niet bepalen. 
Want vaak beperken onze onbewuste overtuigingen ons om te doen wat we écht willen. Het zijn overtuigingen die we ooit gevormd hebben over onszelf en de wereld om ons heen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 1. Niet lekker in je vel zitten (niet echt kunnen duiden wat er is maar niet blij zijn)
 2. Verwerken van heftige gebeurtenissen in het verleden (zoals ook lange periodes van onzekerheid en stress)
 3. Onzekerheid (over jezelf, over je werk, over je relatie bijvoorbeeld)
 4. Nare herinneringen of angsten die je belemmeren (waardoor je bijvoorbeeld heel erg controle wilt houden over alles en niet kunt loslaten)
 5. Vast lopen en niet meer weten welke richting op (werk, relatie, in het leven)

Tarieven

Intake/kennismaking
€65
Duur: ongeveer 45-60 minuten
Wat: ik vind het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij mij en mijn werkwijze. En dat ik ook weet waar je voor komt en wat je wilt bereiken. Dan kun je daarna beslissen of je verder wilt. 

Vervolg consulten individueel
€96 per uur
Duur: meestal duurt een sessie een uur. Het kan voorkomen dat het langer duurt doordat we een interventie doen. Het is niet fijn om die tussendoor af te breken en daarom kan het zijn dat een afspraak ook weleens 75 of 90 minuten duurt. 

Relatietherapie
€55 per uur per partner


Vergoeding
Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kun je in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. 
De therapie valt onder alternatieve geneeswijzen/overige psychosociale therapie en de prestatiecode is 24504. Relatietherapie wordt niet vergoed.


Als je twijfelt of dit iets voor je is, kun je altijd van tevoren contact opnemen door een mail te sturen zodat ik je terug kan bellen. Je kunt ook gerust telefonisch contact opnemen. 

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in IJsselstein.
Ik ontvang mensen uit de regio IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Utrecht, Houten.
Reviews Therapie IJsselstein

Hieronder staan reviews over Therapie IJsselstein - Ellen

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 14 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De sessies met haar waren geweldig!

Ellen heeft mij geholpen op verschillende vlakken. Ik wilde onder andere leren luisteren naar mijn lichaam. Niet alleen als het schreeuwt, maar ook als het fluistert. De sessies met haar waren geweldig! Je kunt er over lezen zoveel je wilt, maar je moet het voelen. Ellen weet met simpele oefeningen het zo bij je binnen te laten komen dat je het echt doorvoelt en het vervolgens ook in de praktijk kunt brengen. Haar warme persoonlijkheid zorgen direct voor een fijn gevoel van vertrouwen en veiligheid. Ik raad haar zeker aan!

| Nieuwegein | 12 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Super bedankt Ellen voor onze sessie

Aangezien ik iemand ben die makkelijk praat over mijn gevoel, stelde Ellen een andere aanpak voor. Namelijk lichaamsgerichte therapie. Wat ben ik blij dat ze dat heeft voorgesteld. Door deze aanpak ben ik sneller tot de kern gekomen. Ik zou Ellen zeker aanraden door haar manier van luisteren en daarop de therapie aan te passen. Super bedankt Ellen voor onze sessie.

| Ijsselstein | 2 nov 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel waardevol en helpend

Ik kwam bij Ellen terecht omdat ik stress ervoer en spanning in mijn lijf voelde. Alhoewel ik cognitief wist waar dit vandaan kwam en hoe ik dingen anders kon doen, lukte het niet om dit ook te VOELEN. Daarom wilde ik naar de diepere laag zodat ook je onderbewustzijn zich kan ontspannen en relaxter worden. Ik kwam bij Ellen terecht. Ze straalt rust uit, zorgt dat je je op je gemak voelt. BML was enorm uit mijn comfortzone maar heeft mij echt geholpen! Ellen stelt de juiste vragen. Daardoor kwam ik zelf tot nieuwe inzichten. Ook het fysieke aspect zorgt ervoor dat je lichaam je nieuwe inzichten ook opslaat, waardoor ik in mijn dagelijks leven direct minder spanningsklachten had. Ik ben blij dat ik bij Ellen terecht ben gekomen. Heb het traject als heel waardevol en helpend ervaren!

| Meerkerk | 7 okt 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ellen heeft me op hele prettige wijze geholpen

Ellen heeft me op hele prettige wijze geholpen mn verleden een plekje te geven en om weer met volle energie naar de toekomst te kijken. Ik voelde me vanaf moment één veilig om mn rugzak te delen. Ze luisterde aandachtig, toonde begrip, zette me aan denken, liet me dichterbij mn gevoel komen en zette fijne en goede oefeningen in om vooruitgang te boeken.
Ik raad Ellen dan ook zeker aan als prettig en kundige therapeut!

| 23 aug 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer goede ervaring met Ellen

Zeer goede ervaring met Ellen. Zij kan goed doorgronden en benoemen waar het probleem is en gaat op een prettige manier aan de slag met je. Doordat zij jou zelf laat ervaren wat voor jou het beste is , wordt het heel gemakkelijk om deze weg te volgen. Ze is erg opmerkzaam en weet de juiste vragen te stellen. Echt een aanrader.

| Vleuten | 2 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ellen is een fantastische (Body Mind Language) therapeut

Ellen is een fantastische (Body Mind Language) therapeut. Het voelde direct heel vertrouwd en natuurlijk om me over te geven aan de behandelvorm. De sessies waren goed voorbereid en ik werd gestimuleerd om tot de kern van mijn problemen te komen. Na drie sessies voelde het rond en had ik echt het idee dat ik geholpen was en dat wat ik geleerd en ervaren heb nu kan gaan integreren. Haar fijne persoonlijkheid maakte de sessies heel prettig. Ik kan haar zeker aanbevelen als je op zoek bent naar een deskundige, zorgzame en toegewijde therapeut.

Dank je wel Ellen!

| Amsterdam | 8 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ellen is een warm en prettig persoon

Ellen wist de juiste snaar te raken bij mij.
Als nuchter persoon was het een hele stap om in therapie te gaan en Ellen voelde dat goed aan.
De vorm therapie haalde mij uit mijn hoofd en ging naar mijn gevoel.
Ellen is een warm en prettig persoon en de locatie waar therapie wordt gegeven is ook heel fijn.
Bedankt,
Collinda

| Wageningen | 18 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele prettige therapeut

Hele prettige therapeut, fijne, waardevolle gesprekken en emdr zeer helpend. Prettige omgeving.

| Utrecht | 21 dec 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ellen is een fijn warm persoon

Na bij ggz mijn neus te hebben gestoten ben ik zelf op zoek gegaan en kwam als eerste bij Ellen terecht, en dat voelde zo goed dat ik een afspraak heb gemaakt, na de intake die al goed overkwam op mij zijn we gestart.
Ik heb het als zeer fijn ervaren, Ellen is een fijn warm persoon, ze luisterd heel goed en speelt daar op in maar niet alleen met praten maar ook door allerlei andere manieren, ook keek Ellen niet op 5 min, ze nam alle tijd voor mijn sessies.
Ik heb veel gehad aan de sessies, en heb vandaag afscheid genomen van Ellen, ik zal het gaan missen,
Ellen Dank je wel voor alles, een lieve groet Ellen T


| Waarder | 23 sep 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ellen is een hele prettige, rustige therapeut

Ellen is een hele prettige, rustige therapeut die je op je eigen manier begeleidt, de manier die bij jou past. Zij zorgt dat je in een situatie komt waar je zelf niet bij kan en deze weer kan opvullen. Ze geeft je veel inzichten en handvatten waar je mee verder kan. Ze laat je eigen lichaam spreken.

| Montfoort | 25 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zij levert absoluut maatwerk en weet heel goed tot de kern te komen

Ik kan Ellen zeker aanraden. Ik vind het erg prettig dat Ellen lichaamsgericht werkt. Het maakt het voor makkelijker om uit mijn hoofd in mijn lijf te komen. Ook vind ik het fijn dat Ellen start met een goede grondingsoefening. Daardoor ben ik sneller in het hier en nu en kom ik gemakkelijker bij mijn gevoel. Wat ook heel goed werkt voor mij is dat Ellen ontzettend veel vragen stelt en zij wil daarbij dat ik vanuit mijn gevoel antwoord. Door de manier waarop zij de vragen stelt lukt dat ook heel goed. Ik ervaar Ellen als een warme, belangstellende, ruimdenkende, gestructureerde en zeer deskundige therapeut. Zij levert absoluut maatwerk en weet heel goed tot de kern te komen. Ik ben erg gebaat bij de sessies met Ellen en met wat ik ervaar en wat ik ervan op steek, kan ik meteen in de praktijk aan de slag.

| Vleuten | 7 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad haar zeker aan

Ik heb Ellen als een zeer fijne therapeut ervaren. Ze luistert heel goed en door middel van het stellen van vragen zet ze je aan het denken.

Ook de oefeningen die wij gedaan hebben, vond ik persoonlijk heel prettig en hebben echt bijgedragen aan mijn verwerking. Ik heb onze gesprekken als zeer fijn en ook heel leerzaam ervaren.

Ellen is een lieve, geduldige, fijne, vakbekwame vrouw. Ik raad haar zeker aan.

| Nieuwegein | 3 aug 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zal Ellen zeer zeker aanbevelen

Ellen is een lieve vrouw. Die naar je luistert wat je verteld.
Wat ik zo fijn vond dat Ellen per keer bekeek wat het beste was om te bespreken/te doen en aan te werken.

Ik zal Ellen zeer zeker aanbevelen als therapeut!

| 29 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zou Ellen zeker aanraden

Ik heb de coaching van Ellen ervaren als zeer professioneel en heel gericht op de problematiek waar ik tegenaan liep.

Zij heeft mij, naast het helpen verdiepen van mijn vraag, hele concrete handvatten mee gegeven waar ik in mijn dagelijks leven heel goed gebruik van kan maken. Ik zou Ellen zeker aanraden bij anderen.

| IJsselstein | 9 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Ellen: