Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Lichaamsgericht therapeut - Individuele therapie en relatietherapie - Schoonloo - Jeroen
Therapie Drenthe
Elperstraat 8
9443 TL Schoonloo
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtJeroen | Lichaamsgericht therapeut - Individuele therapie en relatietherapie

Therapie Drenthe

Ik geef lichaamsgerichte therapie en pyschologische begeleiding voor mensen met een wensvraag (naar persoonlijke groei) of een hulpvraag (bij spanning, stress, burn-out, depressieve gevoelens, psychische en psychosomatische klachten, traumatische ervaringen, relatieproblemen en meer). De therapie is gericht op vermindering van klachten en herstel van veerkracht, emotionele balans, levenslust en zingeving in je leven.
Ik werk samen met mijn vrouw Regina vanuit ons Centrum voor Lichaamsgerichte Pyschotherapie in Schoonloo.

Lichaamsgerichte psychotherapie is niet alleen praten, maar ook voelen en ervaren.

We werken niet alleen met het cognitieve brein (verstand, bewustzijn, begrijpen) maar ook met het emotionele brein (voelen, emoties, sociale verbinding) en het autonome brein (zintuigen, ervaren, lichamelijke reacties, rust en onrust). Door deze met elkaar te verbinden is verwerking en groei mogelijk.

Recent onderzoek heeft aangetoond, dat wat we in ons leven ervaren niet alleen in onze cognitieve hersenen wordt opgeslagen, maar ook in ons zenuwstelsel en ons lichaam. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen ons niet alleen als herinneringen parten spelen, maar brengen ook reacties teweeg in ons
stress systeem, in lichamelijke functies zoals spierspanning en hormoonhuishouding, en in onze sociale vermogens. Deze reacties zijn vaak onbewust, ze overkomen ons. Ze kunnen ons handelen zodanig beïnvloeden dat je er last van krijgt: je kunt geen rust vinden of niet in beweging komen, je hebt
weinig energie, je wordt overspoeld door gevoelens, je ervaart veel angst of stress, je voelt je eenzaam, je kunt niet aan verwachtingen voldoen of moeilijk grenzen stellen, etc.
Naast psychische problemen kun je ook lichamelijke klachten ontwikkelen: hoge bloeddruk, pijn in bv. de onderrug of schouders en nek, uitslag, gewrichtspijn, slaapgebrek, vermoeidheid, en andere klachten waarvoor artsen soms geen verklaring hebben.
Samen met een lichaamsgerichte therapeut kun je dat, wat in je lichaam is opgeslagen, weer aan het licht brengen en doorvoelen. We kunnen met jou je capaciteiten vergroten, zodat je met je gevoelens kunt omgaan, zonder dat ze jouw lichaam (opnieuw) van slag maken/ ontregelen. Stap voor stap
kun je leren om aanwezig te blijven in de golfbewegingen van het leven, zowel in de hoge toppen als de diepe dalen, zonder overspoeld, geblokkeerd, afgesloten, disfunctioneel of ongelukkig te worden.


Een basis van de therapie is lichaamsbewustzijn:
 • minder in je hoofd en meer in je lichaam,
 • minder bezig met "buiten" (verwachtingen, verplichtingen, masker) en meer met "binnen" (contact met jezelf, met wat je lichaam aangeeft en met wat er werkelijk toe doet),
 • minder gericht op verleden of toekomst, verhalen, meer in de ervaring van het moment.

Door je meer bewust te zijn van je lichaam, ontstaat bedding om waar te nemen wat je allemaal voelt. Lichaamsbewustzijn vormt zo de basis voor het bewustzijn van emoties. Hierdoor verwerf je uiteindelijk zelfbewustzijn: het vertrouwen in je vermogen om de golven van emoties te kunnen handelen en zelf de touwtjes in handen te kunnen houden. Je ontwikkelt meer draagkracht, zodat deze golven je niet overspoelen maar voortbewegen. Riding the wave!

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Jeroen

Online therapie

Ik werk bij voorkeur live, maar als dat incidenteel onmogelijk is, bied ik de mogelijkheid om een zoomsessie af te spreken om de continuïteit van de therapie te kunnen waarborgen.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

AGB code Praktijk: 90012868

AGB code Zorgverlener: 90033877

SBLP registratienummer: 03026106 (Beroepsvereniging voor Lichaamsgerichte Psychotherapie)

RBCZ registratienummer: 106034R (Register vakbekwame therapeuten Complementaire Zorg)

Kamer van Koophandel: 04045853

OPLEIDINGEN:

2020-2021 Psychosociale Basiskennis, CPION gevertificeerd, Opleidingsinstituut Con Amore
2018-2019 Neuro Affective Developmental Psychology (NADP) Body Mind Opleidingen, Marianne Bentzen
2012-2016 Masterclasses Core Energetica bij het Nederlands Instituut voor Core Energetics
2011-2012 Core Energetische Therapie bij het Nederlands Instituut voor Core Energetics (NICE)
2003-2007 Opleiding Healing, Uroboros
2004-2006 Master opleiding Padwerk (Opl.centrum Uroboros, Hilje de Meester en Connie Fransen)
2001-2004 Padwerk opleiding, Uroboros
1985-1990 Post-HBO trainingen onderwijskunde, didactiek en studiebegeleiding (LU Wageningen)
1982-1983 Natuurgidsencursus van het IVN (Natuur- en Milieueducatie)
1979-1983 Hogeschool voor Tuin- en Landschapsinrichting (van Hall Larenstein), studierichting beheer, specialisatie ecologie, vegetatiekunde, natuurbeheer.

BIJSCHOLINGEN:

2024 Training "Narcisme en Symbiose", Henne Arnolt Verschuren
2023 Training "Wounded Healer", Henne Arnolt Verschuren en Joan Pos, BodyMind opleidingen
2022
Nervus vagus - traumawerk. Joan Pos
2022 'Eerste Hulp bij Psychische Ongelukken', PSBK, Body Mind Opleidingen

2021 Psychosociale Basiskennis, Leven vanuit je hart, Con Amore

2019 EMDR, Aumm Instituut

2018 'Embodied couples work', lichaamsgerichte relatietherapie, Jeanneke Kempen

2017 'Seksualiteit in de therapeutische relatie', Maya Kerstan, BodyMind opleidingen

2016 Masterclass 'Radical aliveness', Ann Bradney, Ned. Instituut voor Core Energetica

2016 Masterclass 'Healing with resonance and frequency', Walter K. Thut

2016 Training coaching, Beroepsonderwijs bedrijfsleven

2015 Masterclass 'Comforting the discomfort', Stuart Black, Ned. Inst. voor Core Energetica

2011 Core-energetics weekend 'Leadership', Stuart Black, Core Energetics Berlin

2010 Intensive 'Life and death' - Nederlands Instituut voor Core Energetica, Berlin

2009 'Spirituele intelligentie', Barbara Driessen

2008 'Rouwverwerking voor zorgverleners, hoe te voorkomen dat zorgverleners verslijten aan het lijden'. Integraal Kankercentrum

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties


OVER MIJ
Ik ben een man met passie: voor het mooie in de mens, voor schoonheid, voor de natuur, voor het leven. Ik ben trouw, geduldig, open, nieuwsgierig en luisterend. Ik ben creatief, volhardend en loop vaak op klompen.


Mijn leven, relaties, opleidingen en werk zijn een verzameling van verworvenheden uit mijn zoektocht naar wie ik in essentie ben. Wat opent mijn hart, wat laat mijn energie stromen, waar wordt ik gelukkig van en hoe kan ik mezelf blijven in al wat ik doe en overal waar ik kom? Dit zoeken is een ontdekkingstocht naar de kwaliteit van leven. Die heeft me gebracht van Hogeschool docent ecologie en natuurbeheer, naar backpacking in Zuidoost Azië, en via huisvader van twee zonen langs stembevrijder en zangtherapeut, naar lichaamsgericht psychotherapeut en relatietherapeut. Van alles draag ik een wezenlijk deel met mij mee en in het natuurrijke praktijkcentrum, dat ik samen met mijn vrouw Regina leid, kan ik het tot uitdrukking brengen. 


Hoe meer ik mijzelf kan zijn, hoe meer levensvreugde ik ervaar en hoe meer ik mij kan openen voor en meebewegen met de mensen en het leven om mij heen. Dat geef ik graag door.

 

Ik vind rust en inspiratie in de natuur en in mijn composities en pianospel.
Ik heb Regina ontmoet onder een waterval in de wildernis van Noorwegen.
Ik hou van koken, van creëren, van onze kat, van ecstatic dance en van symfonische (ba)rock.

MIJN VISIE
In mijn werk gaat het om je Core. Onder Core versta ik je innerlijke bron van inspiratie en levenskracht, je levenslust, je geestdrift die je ambities bepaalt, je dromen, je richting, datgene waarmee je je verbindt. Iedereen heeft zo'n Core. In de flow van het leven is de verbinding met je Core soms groter, soms kleiner. De gebeurtenissen in je leven spelen daarin een rol. We maken allemaal wel eens mee, dat je vastloopt, niet meer gelukkig bent, niet meer weet welke kant je op moet gaan, overspoeld raakt van alles wat op je afkomt. Of dat de balans in een relatie tussen het ik, het jij en het wij niet meer klopt en de intimiteit verdwijnt. We kunnen daar last van krijgen of zelfs (chronische) lichamelijke klachten.
Je ervan bewust worden hoe jouw lichaam, jouw gevoelens, jouw geest en jouw handelen daarmee omgaan, helpt om los te komen van ingeslepen patronen. En dat helpt om keuzes te kunnen maken die jou dienen in plaats van ondermijnen. Het gaat daarbij om het verbinden van lichaamsbewustzijn, emotieregulatie en zelfkennis. Dat is mijn werk.
Of ik nu mensen individueel begeleid, of koppels bijsta in relatietherapieën, ik werk eraan om mensen in contact te brengen met hun Core. In verbinding zijn met je bron geeft stevigheid om mee te kunnen deinen op de golven van het leven. Het opent je hart en het ontsluit levenskracht. Het vermindert klachten. In verbinding zijn met je Core straalt uit: het maakt de wereld mooi.


MIJN WERKWIJZE

Ik ben een ervaren lichaamsgericht therapeut met wortels in de Core Energetica en de neuro-affectieve ontwikkelings psychologie (NADP). Ik werk vanuit de polyvagaal theorie, die in het trauma werk zijn waarde heeft bewezen. Ik werk met EMDR als ondersteuning bij het therapeutische proces en heb jarenlange ervaring met het gebruik van de stem als expressiemiddel. Dit is in lichaamsgerichte therapie een waardevolle aanvulling.
Bij mij kun je jezelf inbrengen zonder bang te hoeven zijn voor oordelen. Ik schep ruimte om te (golf)bewegen tussen veiligheid en onveiligheid. Ik daag je uit en help je tot rust te komen. Ik werk eraan dat je helemaal jezelf kunt zijn, zodat je de diepten van je ziel kunt onderzoeken.

CORE ENERGETISCHE THERAPIE

Core Energetica is de leer waarop ons werk is gebaseerd.

Het is een lichaamsgerichte therapie, die de wijsheid van je lichaam als bron voor je groei en ontwikkeling toegankelijk maakt. Met behulp van beweging, energie, adem en persoonlijke interactie kun je ervaren hoe je natuurlijke creativiteit en levenskracht kan stromen. Je wordt je ook bewuster van hoe jij je energiestroom afremt of blokkeert.
Core Energetica is gericht is op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht. Het kan in een relatief korte tijd de vitaliteit en de energie verhogen en tot positieve verandering leiden.

NEURO AFFECTIEVE ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE
De Neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie (NADP: NeuroAffective Developmental Psychology) brengt de wetenschappelijke velden van de ontwikkelingspsychologie en moderne neurologie samen en biedt inzichten in hoe onze persoonlijkheid zich psychologisch en neurologisch vormt.

Deze inzichten vormen een leidraad voor psychotherapeutische processen.

We gebruiken onze hersenen niet alleen om te denken en om rationele beslissingen te nemen. Uit neurologisch onderzoek weten we, dat we onze hersenen continu gebruiken om waar te nemen (zintuiglijk) en te voelen (emotioneel). Als we geen sterke verbinding hebben met onze gevoelens en met wat ons lichaam waarneemt, wordt ons vermogen om helder te denken, redelijk te handelen en goede persoonlijke relaties te onderhouden, aangetast.

Vanaf de dag dat we worden geboren leren we waar te nemen en te voelen door middel van ervaringen van contact, spiegeling en zorg. Deze emotionele uitwisseling met andere mensen leveren ons de basis voor onze persoonlijke ontwikkeling in een interactief groeiproces dat neuroaffectieve ontwikkeling wordt genoemd. Als deze ontwikkeling niet optimaal verloopt, of wordt verstoord (bv. door heftige ervaringen), kunnen problemen ontstaan in het autonome, emotionele of mentale functioneren. Wij gebruiken de inzichten uit de NADP als handvatten voor een juiste lichaamsgerichte therapeutische benadering van die problemen.

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een techniek die helpt bij de verwerking van trauma.
Wij zijn geen EMDR therapeuten en bieden EMDR niet aan als volwaardige therapievorm. Wij gebruiken het als een mogelijke techniek bij onze lichaamsgerichte therapie.
EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze techniek verder uitgewerkt. Het berust op het gegeven, dat de samenwerking van de verschillende hersendelen wordt bevorderd, wanneer een heen en weer gaande oogbeweging wordt geactiveerd. Vaak wordt in plaats van een oogbeweging, gewerkt met geluiden die afwisselend via je linker en rechter oor binnenkomen. Door de samenwerking tussen de verschillende hersendelen wordt het natuurlijke verwerkingssysteem geactiveerd, waardoor traumatische ervaringen alsnog kunnen worden verwerkt. De mogelijke trauma klachten (zoals slaapproblemen, somberheid, concentratieproblemen en meer) kunnen daardoor verminderen of verdwijnen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • stress en vermoeidheid, burnout
 • depressieve klachten, moedeloosheid
 • lichamelijke klachten zonder medische verklaring (SOLK)
 • relatieproblemen
 • chronische stress symptomen
 • angsten en paniekgevoelens
 • onzekerheid, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen
 • ontwikkelingstrauma zoals verwaarlozing, aggressie of onveiligheid in je gezin van oorsprong
 • traumatische ervaringen (verlies, ontslag, ziekte, scheiding, schokkende gebeurtenis)
 • gebrek aan levenslust, zingeving, inspiratie, levensdoel

Tarieven

Individuele therapie: € 90,00 per uur.

Relatietherapie dagsessie met twee therapeuten (m/v): € 120,00 per uur. Sessies duren 1,5 uur
Relatietherapie avondsessie met twee therapeuten (m/v): € 130,00 per uur. Sessies duren 1,5 uur.
In de relatietherapie werk ik samen met Regina Rauw. We zijn er voor jullie met een mannelijke en een vrouwelijke therapeut.

Telefonisch consult op afspraak, schriftelijk advies of leesopdrachten: € 1,40 per minuut.
Verslag sessie € 50,-
Rapportage op verzoek € 120,-

Je rekent per sessie af. Dat kan digitaal of contant.
Je ontvangt desgewenst een nota die je kunt indienen bij je ziektekosten verzekeraar.

Ik ben BCZ® registertherapeut, wat wil zeggen dat ik voldoe aan de criteria voor de registratie in het hbo-beroepsregister van de RBCZ. Ik ben opgenomen in de Zorggids.
Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt bij een verzekeraar die BCZ® registertherapeuten erkent, dan is een gedeeltelijke vergoeding van de kosten van de individuele therapie in de meeste gevallen mogelijk, afhankelijk van jouw polis.
 

Als je zeker wilt weten of jouw verzekering de kosten van onze sessies vergoedt, kun je dat bij je verzekering navragen of opzoeken in de lijst vergoedingen zorgverzekeraars SBLP.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag kantooruren - incidenteel 's avonds
Woensdag kantooruren - incidenteel 's avonds
Donderdag kantooruren - incidenteel 's avonds
Vrijdag kantooruren
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Schoonloo.
Ik ontvang mensen uit de regio Schoonloo, Assen, Emmen, Hoogeveen.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht