Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marcella | Psychosociaal therapeut voor individuele- en relatietherapie

Psychosociaal therapeut voor individuele- en relatietherapie - Amstelveen - Marcella
Therapie Amstelveen
Stelvio 8
1186 EE Amstelveen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Amstelveen

Mijn naam is Marcella. Sinds 2011 ondersteun ik mensen bij het aanpakken van de diepere oorzaak van hun problemen en hun persoonlijke ontwikkelingsproces. 
Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en counseling in Amstelveen. De praktijk is alle dagen geopend. Soms werk ik in de avonduren. Neem gerust contact voor de mogelijkheden.

Uitgangspunt

Een belangrijk uitgangspunt bij mijn werkwijze, is het geloof in het vermogen van ieder mens om zichzelf te herstellen en ontwikkelen. Je kunt zelf richting geven aan je leven. Vanuit mijn praktijk help ik mensen op een betrokken manier bij het "vinden van hun eigen pad.”

 

Methode

Mijn werkwijze vindt haar wortels voornamelijk in Gestalt therapie, psychodrama, Geweldloze Communicatie en Mindfulness. Dit is een actieve en ervaringsgerichte vorm van werken. Dat betekent dat we naast de inhoud van waar je tegenaan loopt ons vooral zullen richten op wat het met jou doet, hoe je ermee omgaat en wat de invloed ervan is op je leven en je relaties. En uiteraard, hoe je het anders zou willen.

 

Wat we in ons leven hebben meegemaakt zit op een of andere manier opgeslagen in ons lichaam. Bij lichaamsgerichte therapie gaan we niet alleen in gesprek, we betrekken het hele lichaam, zoals de lichaamstaal, de lichaamsbeleving, de stem en de ademhaling. Hierdoor kom je in contact met je gevoelens en wat je diepere behoeften zijn. 

Tijdens de therapie leer je deze gevoelens zowel lichamelijk als verbaal te uiten, waardoor je oorspronkelijke levensenergie weer kan gaan stromen. In de sessies kun je oude pijn verwerken en overlevingsstrategieën die jou als kind goed van pas kwamen los te laten.  Er ontstaat zo ruimte en vrijheid om je aandacht te richten op wat je wél wilt en nieuwe overtuigingen creëren die steunend zullen zijn voor je. 

 

Doel therapie

Vrijheid en autonomie herstellen waar deze door patronen of blokkades verloren is gegaan. Zodat je nieuwe keuzes kunt maken hoe je met gebeurtenissen in je leven wenst om te gaan. 


Relatietherapie
Je echt gezien en geaccepteerd voelen in je relatie brengt veiligheid, vertrouwen en vreugde. Zodat je samen kunt groeien en tegelijkertijd ruimte krijgt voor je eigen ontwikkeling.
Wil je meer weten over de relatie therapie? lees dan verder op:
https://www.relatietherapeuten.net/amstelveen-relatietherapie

Over mij
Al vanaf mijn 18e was ik gefascineerd over de waar het allemaal over gaat in dit leven. Meditatie, Yoga, energiewerk en de uitgangspunten van het non-dualisme brachten me steeds dieper in verbinding met de kern in mezelf.
Vanuit een sterk verlangen om mijn kennis en inzichten te delen over de diepere essentie van ons leven ben ik mij gaan scholen in het begeleiden van anderen.

In 2009 heb ik een opleiding als register counseller afgerond en mij gespecialiseerd in Geweldloze Communicatie. Omdat onze meest diep gewortelde patronen zijn terug te voeren zijn naar onze jeugd en opvoeding ben ik me verder gaan scholen bij het Boswijk instituut in psychosociale- en transpersoonlijke therapie.
2019 stond in het teken van hersel van de schade van sexueel misbruik en heb ik vervolgens de opleiding Traumaseksuologie gevolgd bij Peter John Schouten. 

Aantal sessies

Vaak zijn 6-10 sessies voldoende om zelf weer op weg te gaan.

Soms is het nodig om langere periode bezig te zijn met bewust worden van onderliggende oorzaken en hier nieuwe stappen in te gaan zetten.

  

Bereikbaarheid praktijk

De praktijk is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan (gratis) de praktijk. Vanaf station Zuid  En bijlmer Arena gaan er elke 7 minuten een bus. Ik woon op enkele minuten loopafstand van een bushalte.

Ik ben geregistreerd bij de ABvC, NFG en RBCZ.

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

Marcella

Online therapie

Van 23 maart tot en met 15 juni 2020 ben ik gestopt cliënten face to face te ontmoeten en werk ik via beeldbellen. Ik ben blij verrast dat de resultaten nagenoeg hetzelfde blijven als bij een face to face ontmoeting. T' is even wennen in het begin, en ik vind het heel bijzonder om te ervaren dat we allemaal in staat zijn om zelfs via een beelscherm een sfeer van veiligheid en diepgaande verbinding te scheppen. Ook al waren de reacties van sommige cliënten sceptisch toen ik hen uitnodigde om onze samenwerking online voort te zetten, nu is iedereen er postief over en blij dat ze hun proces niet hebben hoeven stopzetten.
Vanaf juni 2020 werk ik weer "life" in de praktijk. Ik houd me daarbij aan de veiligheidsregels: afstand en voldoende ventilatie. Mocht er een vookeur zijn om een keer een online sessie te doen dan kan dat.


Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

2019           Opleiding Traumaseksulologie

2015- 2018 Boswijk instituut: Beroepsopleiding voor Transpersoonlijke Therapie

2018          Con Amore: Psychosociale Basiskennis (PSBK)

2012-2016 Diverse trainingen in EFT ( Emotional Freedom Technic)

2011-2015 Diverse trainingen in Mediation en conflicthantering

2010-2011 Geweldloze Communicatie Instituut Ai-opener in Rotterdam
Basis en verdiepingstrainingen plus Jaaropleiding “ de Reis”over integreren van Geweldloze Communicatie in je (professionele) leven; Jaartraining Train de trainer Non Violent Communication
2009-2010 Academie voor Coaching en Counseling : Register counseler met specialisatie in Geweldloze Communicatie.


  • Register counseler Beroeps vereniging ABvC registratie nummer 117032
  • Register therapeut BCZ in RBCZ register licentienummer 180788R


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Ik vind het best lastig om te zeggen wat de top 5 is van wat ik zoal tegenkom in mn praktijk omdat elk mens zo uniek is en we vaak met nog veel meer aspecten aan het werk gaan dan die hieronder beschreven staan.
Bijvoorbeeld Angst, Stress, moeilijk kunnen voelen of juist overspoeld worden, niet lekker in je vel zitten, veel twijfelen, eenzaamheid, zelf kritiek, perfectionisme zijn allemaal aspecten die zich voordoen.

Onzekerheid en herstellen van eigenwaarde

Grenzen voelen en hierover assertief kunnen communiceren
zonder de verbinding te verliezen. Werken met boosheid is hier vaak een onderdeel van

Relatie problemen:
Ik werk veel met stellen via Emotional Focused Couple Therapy. Uitgebreid info vindt je via onderstaande link:
https://www.relatietherapeuten.net/amstelveen-relatietherapie


Zingeving:
Wat is onze diepste kern waar we mogen los komen van onze patronen om liefde en erkenning in de buitenwereld te zoeken en hoe we deze kunnen transformeren naar onvoorwaardelijke Zelfliefde. Een proces dat voor mijzelf nog steeds een weg van ontwikkeling en groei is die ik graag deel met cliënten. 

Innerlijk kind werk
Veel van onze issues hebben hun oorzaak in overtuigingen die we van huis uit hebben meegekregen en de patronen die we hebben  aangeleerd om ons geliefd en geaccepteerd te voelen. Via therapie valt er enorm veel te helen en kun je veel steviger en gezonder in je eigen kracht komen te staan.

Tarieven

  • Individuele therapie van circa 90 minuten bedraagt € 99,00

  • Relatietherapie van circa 90 minuten bedraagt € 132,00


Ik ben aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ waardoor de meeste verzekeraars en counseling of therapie traject (deels) vergoeden als je aanvullend verzekerd bent.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Marcella .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Praktijk aan huis

Stelvio 8 in Amstelveen

2. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Mensen weer verbinden met hun eigen zelf genezend vermogen, zelfliefde en innerlijke kracht waardoor ze weer vooruit kunnen op hun pad.


leven


1. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van tuinieren, vooral het verbouwen van mijn eigen groente en fruit doe ik graag. Niets zo leuk als even de tuin in te lopen om wat frambozen te plukken voor de muesli of tomaatjes voor de sla.

Verder vindt ik het erg fijn om te schilderen.
Als je nieuwsgierig bent kun je m'n schilderijen hier bekijken: http://www.marcellaspaintings.nl

2. Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben al 15 jaar gelukkig met mijn lieve man Jean-Claude

3. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ik ben meerdere keren in een therapeutische setting diepgaand in mezelf gedoken. Bijvoorbeeld met de Helende Reis ( Brandon Bays) en Past Reality Integration
( Ingeborg Bosch), waar je leert om je oude en onbewuste (kind) pijn te helen.

En het hele eerste jaar van mijn opleiding tot Gestalt therapeut bestond uit het zelf ondergaan van therapie.

Door eerst zelf mijn oude belemmerende overtuigingen op te lossen en in de diepte verder mijn eigen onverwerkte pijn te helen kon ik leren om ook anderen te begeleiden op deze innerlijke reis.
In 2018 heb ik een therapeutisch proces doorlopen met betrekking tot seksueel misbruik waarmee ik als kind in aanraking ben geweest en wat een diepgaande schade had aangericht. Ik ben hier enorm veel sterker en vrijer uitgekomen.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Mooiji, Echart Tolle en Jan Geurts inspireren mij door hun enorme passie waarmee zij hun kennis en ervaring delen over wie we werkelijk zijn.

Marshall B. Rosenberg met de Non Violant Communication.

De Gestalttherapeuten /opleiders op het Boswijk Instituut van wie ik gedurende 4 jaar het therapeutisch vak heb mogen leren.

In mijn opleiding traumaseksuologie zijn Peter John Schouten en Loes Stolker een grote bron van inspiratie. Zij leren mij met hun schat aan kennis en ervaring hoe ik mensen kan helpen herstellen van de verregaande gevolgen van seksueel misbruik.

2. Wat is jouw missie?
Door jezelf in de diepte te leren kennen en je innerlijke obstakels te helen open je de weg om het leven te leven waar je ten diepste naar verlangt.
Anderen in deze zoektocht te kunnen steunen en te begeleiden ervaar ik als een enorme rijkdom.


Psychosociaal therapeut voor individuele- en relatietherapie - Amstelveen - Marcella

Contact met Marcella

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten