Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Drs. Nick | Therapeut en psycholoog

Therapeut en psycholoog - Amsterdam - Drs. Nick
Psycholoog Amsterdam-Oost
Commelinstraat 169
1093TP Amsterdam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Psycholoog Amsterdam Oost

Je kunt bij mij terecht voor een grote verscheidenheid aan klachten en benaderingen.  De rode draad in mijn behandeling is je begeleiden naar meer inzicht in de problemen en het aanreiken van praktisch ‘handvaten’ om problemen aan te pakken en je te ontwikkelen naar meer balans in het leven.

 

Ik heb een brede therapeutische achtergrond, van analytische therapie, gedragstherapie, feeling therapie, gestalt, relatietherapie, outplacement en inzichtgevende therapie.

 

We kunnen daarbij ook kijken naar fysieke aspecten zoals voeding en levensstijl. De manier waarop zal per persoon en probleem verschillen. Soms heeft dat namelijk invloed op klachten zoals depressie, burnout en stress.

 

Kernwoorden, veilig voelen, vertrouwenspersoon, gezien worden, oplossing, inzicht, balans.

 

 

Over mij

Ik heb klinische psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Ik heb een brede therapeutische achtergrond, van analytische therapie, gedragstherapie, feeling therapie, gestalt, relatietherapie, outplacement en inzichtgevende therapie.

 

Ik heb jaren bij Defensie gewerkt als psycholoog/ therapeut. Ik heb als therapeut bij de Riagg gewerkt, een eigen praktijk gehad als eerstelijnspsycholoog, een praktijk gehad als loopbaan adviseur.

 

Na het therapeutisch werk heb ik ook een tijd lang trainingen gegeven en ontwikkeld. Trainingen die vooral tot doel hadden de deelnemers te laten zien wat hun eigen kwaliteiten waren en hoe ze hun leven stuurden, je creëert je eigen leven, hoe doe je dat en wat zijn de instrumenten om dit bewust te doen.

 

 

Therapie en begeleiding

We komen allemaal problemen tegen in het leven en soms weten we even niet hoe we daarmee verder moeten komen. Het lijkt alsof je leven draait om de problemen waar je mee te maken hebt en dat je niet verder komt alsof je gevangen bent in de problemen waar je mee zit.Het is ook niet zo gek, we leren in onze  opvoeding ook  niet  hoe we met denken en voelen om  kunnen gaan, en hoe die ons in problemen  kunnen  brengen maar  er ook  weer uit kunnen  halen.

 

Je komt op deze website omdat je op zoek bent naar een oplossing, naar iemand die je kan helpen duidelijkheid te scheppen in je situatie en hoe je daarmee verder moet of uit kunt komen.

 

 

Persoonlijke benadering

Wat ik je bied is om samen met jou je situatie te verhelderen en samen te werken aan een oplossing van je problemen en ik biedt je daarbij praktische handvaten om weer zelfstandig verder te gaan.

Mijn benadering is persoonlijk en gericht op het ontwikkelen van je zelfbewustzijn, kracht en gebaseerd op jouw mogelijkheden.

 

In het eerste gesprek (eerste fase) maken we een overzicht van het probleem en vervolgens in het gesprek erna, een plan van aanpak.

 

Ik werk met verschillende mensen met de meest uiteenlopende problemen. Klachten die ik vaak behandel zijn onder andere:

 

- Relatieproblemen

- Burnout

- Depressie 

- Angsten

- Sociale angst

- rouw verwerking

- begeleiding  bij  ziekte

- persoonlijke ontwikkeling

- inzcht  in zin  van  je leven

- inzicht  in  wie je bent 

 

 

Lichaam en Geest

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar wederzijds, eigenlijk zijn ze één.

Veel klachten worden versterkt (en dus ook verminderd) of ontstaan zelfs in sommige gevallen, door voeding. Zo kan somberheid en een gebrek aan energie ontstaan door problemen met de darmen.

 

Het kan daarom heel ondersteunend zijn voor de behandeling om sommige voedingsgewoontes te veranderen. Het is iets waar ik jaren ervaring mee heb en altijd aandacht aan besteed in de behandeling. Regelmatig met een verrassende uitkomst.

 

Ik kan werken met iedereen die klachten heeft en bereid is deze te onderzoeken. 

Denk aan klachten, als angsten, fobieen, depressie, overspannenheid, stress, oververmoeid, ME, burnout, relatie problemen, seksuele problemen, maar natuurlijk ook overgewicht, gezondheid verbetering, vermoeidheid.

 

 

Coaching

Naast therapie is coaching een optie. Coaching richt zich niet op het oplossen van problemen maar op de ontwikkeling als mens, het ontdekken en/ of ontwikkelen van talenten, begeleiding van ontwikkeling van in werk en relatie, een verdieping van het leven, de ontwikkeling van meer zelfstandigheid, spirituele vragen en ontwikkeling.

 

 

Verdere ontwikkeling in je leven

Soms sta je op een punt van je leven waarin je jezelf vragen stelt, over wat je doet in het leven of je werk, over waar jouw leven over gaat, of over de zin van het leven.

 

Of wanneer je het gevoel hebt vast te lopen in je werken, of dat je niet dat doet wat je echt wilt doen, dan kunnen we samen helder krijgen wat de obstakels zijn waar je tegen aanloopt en wat de volgende stap in je leven is.

 

Wanneer dit soort ‘kruispunten’ in je leven zich aandienen, is niet duidelijk hoe het verder gaat en is het een heel goed idee om begeleiding te hebben van iemand die met ervaring, aandacht voor jou en een objectieve kijk je kan laten zien

 

Ik help om helder te krijgen wat je kwaliteiten en talenten zijn, en werk een plan met je uit om deze te ontwikkelen en van daaruit te gaan leven en kan je begeleiden op de dit veranderingsproces. De frequentie van de afspraken zijn afhankelijk van waar je aan werkt en wat jou past.

 

Spreekt een van deze onderwerpen je aan, aarzel niet en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

 

Mensen uit heel Amsterdam (Oost, West, Centrum, Zuid, Noord) en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Online sessies zijn inhoudelijk niet verschillend van de face-to-face  sessies. Mijn ervaring is dat voor sommige mensen het zelfs beter werkt omdat ze thuis zich meer op hun gemak voelen. Ik heb dan ook sessies met mensen in het buitenland, zoals Noorwegen en Hongarije en in alle delen van het land. Ik doe sessies via Skype, soms ook per telefoon, maar als het kan via een online medium zoals therapieland.nl. Ook is door onderzoek aangetoond dat online therapie in een aantal gevallen zelfs effectiever is dan face-to-face.
Het is voor iedereen anders. Geef aan wat voor jou/ jullie het beste uitkomt.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Klinische psychologie aan de Universiteit van Groningen

 

Therapeutische achtergrond

 • Analytische therapie
 • Gedragstherapie
 • Feeling therapie
 • Gestalttherapie
 • Relatietherapie
 • Rogeriaans-(Inzichtgevende) therapie


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

- Relatieproblemen

- Burnout

- Depressie 

- Angsten

- Sociale angst
- Levensverandering

 

 

1. Relatieproblemen

In relatietherapie krijg je inzicht in de factoren die een rol spelen in het ontstaan van de problemen.

Inzicht in de wederzijdse interactie patronen waardoor de problemen ontstaan en die het probleem in stand houden. 

Ik reik dan simpele technieken aan, waarmee conflict situaties doorbroken kunnen worden en waardoor je op een positieve manier met meningsverschillen om kunt gaan.

Het resultaat is: helderheid over en inzicht  in ontstaan van de problemen, het leren hanteren en andere keuzes maken in de relatie, en/of het leren op een goede manier uit elkaar te gaan. 

 

 

2. Burnout

In therapie krijg je inzicht in je problemen, bewustzijn van waarom het patroon is ontstaan en daardoor kun je en ga je andere keuzes maken omdat je ziet dat het oude patroon niet werkt en je in de problemen brengt. 

We kunnen ook onderzoek doen en ik kan je advies geven over rol van voeding in het ontstaan en instand houden van de problemen. 

 

 

3. Depressie

In therapie krijg je inzicht in de rol die je zelf speelt bij het ' ontstaan' van een depressie en vandaar uit krijg je handvatten om het te veranderen. 

Tevens kunnen we onderzoek doen en krijg je advies over de mogelijke rol van voeding in het ontstaan en instand houden van jouw problemen. 

Het resultaat is meer inzicht in je eigen functioneren, handvatten om met depressie om te gaan, beter om kunnen gaan met schommelingen in het gevoelsleven, en oplossing van je depressie.

 

 

4. Angsten

In therapie krijg je inzicht in het ontstaan van angst, in hoe angst werkt en hoe je ermee om kunt gaan.

Het resultaat is inzicht in je eigen functioneren, ervaring met technieken in hanteren van angst en angst veroorzakende factoren. Je leert angst te kunnen hanteren. We kijken hoe levensstijl en voeding een rol spelen en wat daarin veranderd kan worden als ondersteuning in jouw veranderingsproces. 

 

 

5. Sociale angst

In therapie krijg je - hier nog meer dan bij algemene angst -  inzicht in je eigen functioneren en gedachten die een rol spelen bij het ontstaan van de angst.

 

Het resultaat is dat je leert omgaan met sociale sitauties die eerder vermeden werden, en je leert omgaan met je eigen onzekerheid. We kunnen kijken hoe levensstijl en voeding een rol spelen en wat daarin verandert kan worden als ondersteuning van je veranderingsproces. 

6. Levensverandering.
Veel mensen die hun leven ' op orde'  lijken te hebben, lopen dan ineens tegen problemen aan,  angsten, onzekerheden, relatieproblemen. Onderliggend thema is dan vaak dat men in een fase komt waarin levensvragen een rolspelen die zich uiten in de problemen en onzekerheden. De onzekerheden of relatieproblemen zijn dan  'oplosbaar'  maar de levensvragen blijven. 

Dat zijn vragen als,  ' wat wil ik eigenlijk in het leven?' , of  ' hoe wil ik verder  met mijn leven?'  . Het is een uiting van toenemend bewustijn. 

 

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Depressie
 • Relatietherapie
 • Rouwverwerking
 • Stress

 

 • Assertiever worden
 • Fobie
 • Gedragstherapie
 • Life coaching
 • levensverandering

 

 • Relatieproblemen
 • Slaapproblemen
 • Sociale angst
 • Voedingsadvies

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Meest behandelde problemen zijn, angsten, levensvragen, depressie, relatieproblemen, burnout, stress.
Ik vraag daarbij ook naar de levensstijl  en geef indien gewenst ook adviezen over voeding en levensstijl aanpassingen die de therapie ondersteunen.

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • Eetstoornis therapie
 • English speaking therapy
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • Gestalttherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Running therapie
 • Stress therapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • 60 euro per sessie individueel (50 min)

 

 • 90 euro per sessie relatietherapie (75 min

Recent is mijn lidmaatschap van het Nederlands Instituut van  Psychologen weer gereactiveerd, en ik ben aan het uitzoeken welke verzekeringen daardoor de sessies  gedeeltelijk vergoeden. 
Een reden voor mij relatief lage tarief is dat men dit bedrag ook betaald wanneer de sessies gedeeltelijk vergoed worden ( 100 euro per uur en dan 40% vergoeding voor 10 sessies is gebruikelijk bij een aanvullende verzekering, Dus ook dan betaalt men 60 euro zelf)
Maar vraag vooral zelf na bij je verzekering of er vergoeding is. Je kunt bij mij contant of met pin betalen en natuurlijk achteraf een factuur krijgen over de betaalde sessies. 

 

Openingstijden

Maandag 10:00 tot 22:00
Dinsdag 10:00 tot 22:00
Woensdag 10:00 tot 22:00
Donderdag 10:00 tot 22:00
Vrijdag 10:00 tot 22:00
Zaterdag 10:00-17:00
Zondag Ook op zondag is bij uitzondering mogelijk

Ligging

Reviews Psycholoog Amsterdam-Oost

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Amsterdam-Oost - Drs. Nick

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad Nick aan iedereen aan

In de driekwart jaar die ik sessies heb gevolgd bij Nick, ben ik gevoelsmatiger een ander persoon geworden.

Hij heeft me geholpen naar mezelf te kijken door een neutrale spiegel voor te houden om vervolgens mij te begeleiden richting een gebalanceerder zelfinzicht, met als basis vertrouwen en liefde voor mijzelf.

Nick laat je niet als patient voelen, maar helpt je op een open en eerlijke manier naar jezelf te kijken. Sessies kunnen digitaal of face-to-face plaatsvinden, en zijn wat mij betreft goedkoop in verhouding tot het resultaat!

Ik raad Nick aan iedereen aan die zichzelf beter wilt leren kennen en gebalanceerder door het leven wil gaan.


| Amsterdam | 5 mei 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Nick schept een sfeer van vertrouwen

Inmiddels hebben we een aantal gesprekken met Nick gehad en iedere keer weer zijn we naar huis gegaan met nieuwe inzichten en positieve energie.

Nick schept een sfeer van vertrouwen waarin we allebei kunnen en durven zeggen wat er speelt. En hij brengt zaken aan het licht die diepere lagen raken, terwijl het ogenschijnlijk eenvoudige vragen lijken.

M.a.w. we raden Nick aan; je komt altijd enorme stappen verder samen.


| Amsterdam | 15 dec 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Drs. Nick .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk Psycholoog Amsterdam-Oost zit aand de oostkant van Amsterdam Centrum bij Tropenmuseum/Dappermarkt op de Commelinstraat. Ik ontvang hier mensen uit heel Amsterdam en verder.



2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

1. Ongeluk op 16 jarige leeftijd, vervolgens naar internaat gestuurd, daar geleerd eigen weg te gaan in plaats van me te laten leiden door ' aardig gevonden worden door de groep" . Start van verdieping zelfbewustzijn.

 

2. Ziekte ( immuunsysteem functioneerde niet of nauwelijks meer) waar geen medische oplossing voor was, en vervolgens besloten het zelf uit te zoeken. Na jaren in het altenatieve circuit gezocht te hebben, vond ik in de holistisch benaderingen en bepaalde kruidencombinaties.

 

Dat heeft me geleerd hoe lichaam en geest een geheel vormen en hoe ik op beide vlakken iets moet veranderen om een werkelijke verandering te weeg te brengen.

 

3. Gedurende langdurige coaching in eigen ontdekkingsproces, geconfronteerd met eigen existentiele angst. Tevergeefs geprobeerd dit ' op de lossen' met technieken en inzichten. Zo leerde ik stap voor stap wat angst in het leven betekent, hoe met angst om te gaan, en de rol angst in het leven en hoe er mee om te gaan en het om te draaien en het als ' kracht ' te gebruiken.



3. Waarom ben je therapeut geworden?

Intuitie, begon farmacie te studeren, maar was erg geinteresseerd hoe mensen/ ik in elkaar zat en hoe ik mezelf en anderen kon begrijpen en ' veranderen' .



4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen laten zien hoe ze een weg kunnen vinden uit wat ze zelf ervaren als vast zitten of probleem en vervolgens handvaten te geven waarmee ze verder kunnen en uiteindelijk sterker worden door wat ze eerst als probleem ervaarden.



5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

De ervaring dat keer op keer dat een probleem ophoudt een probleem zijn wanneer de factoren die er aan ten grondslag liggen bewust worden.




leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Persoonlijkheids/ spirituele /life coaching training van een van de beste trainers op dit gebied.



2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Vooral meer trainingen via internet, en coaching van mensen in begeleiding naar betere kwaliteit van leven. Persoonlijke en bewustzijns training en coaching.



3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ga regelmatig naar de film. Sport dagelijks. Ben boek aan het schrijven, ontwikkel online trainingsprogramma. Ik word blij van sporten, levenservaringen delen, mooie natuur, coachen van mensen die iets willen bereiken.



4. Heb je een partner en/of gezin?

Ja, een partner.



5. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Heel veel trainingen, groepen, coaching, individele begeleiding, gehad, ondergaan in veel verschillende richtingen. Het is essentieel geweest ( en over het algemeen een geweldige ervaring maar natuurlijk met worstelingen erbij) en nog voor mijn eigen ontwikkeling, inzichten in het leven en daarmee ook voor het werken met andere mensen.

 

Nog steeds volg ik selectief trainingen, het ontwikkelings proces gaat altijd door er blijven altijd anderen van wie en met wie ik leren kan.



6. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Ik noem mezelf niet alleen therapeut maar ben ook coach en trainer op het gebied van persoonlijkheids ontwikkeling, spirituele ontwikkeling, relatie ontwikkeling maar ook in commercieele zaken.

 

Ik zou niet iets anders willen doen, dit is zo breed dat ik veel verschillende dingen doe die allemaal met elkaar verbonden zijn en toch heel verschillend.




inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Mensen als , J. Krisnamurti, Mahatma Gandhi,Allen Watts, Nelson Mandela, Tony Robbins, Elon Musk, Richard Branson



2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Teveel om op te noemen, Niemand is onsterfelijk van Simone de Beauvoir, paar Auteurs, Krisnamurti, Sartre, Ken Wilber ( a Brief Story of Everything) Het onpersoonlijke leven ( geen auteur)



3. Jouw favoriete film en waarom?

The Matrix, omdat het verwijst naar de werkelijkheid achter dat wat de meeste mensen als werkelijkheid waarnemen.



4. Wat is jouw missie?

Mensen inspireren hun kwaliteiten, talenten en kwaliteiten en bijzonderheden van zichzelf te ontdekken en te leven.



5. Wat is jouw superkracht?

Ik heb geen superkracht, alleen vermogens die iedereen heeft. Ik heb geleerd dat alles wat er in het leven gebeurt, me iets te vertellen heeft, hoe naar het ook is. Wanneer je ' nare' kunt aanvaarden dan wordt het kracht.



6. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Accepteer je zelf zoals je bent, accepteer het leven zoals het is en kijk dan wat je kunt verbeteren. Streven naar het geluk, is een grote valkuil in het leven, het betekent dat het geluk niet hier is waar je bent, maar ' daar' waar je niet bent.

 

Het er achter aan jagen zal alleen betekenen dat je meer dan een kort moment van goed voelen, niet zult bereiken.

 

Beter werkt de dingen die je gebeuren en op je af te laten komen , te ervaren, te accepteren en te zien als regen en zonneschijn van het leven. De rust die daardoor ontstaat gaat dieper dan ' gelukkig voelen' .




Therapeut en psycholoog - Amsterdam - Drs. Nick

Contact met Nick

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten