Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Femke | integratief kindertherapeut, integratief jongerentherapeut, orthopedagoog

integratief kindertherapeut, integratief jongerentherapeut, orthopedagoog - Amsterdam - Femke
Kindertherapie Amsterdam
Kabelweg 22
1014 BB Amsterdam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtKindertherapie Amsterdam

Ik ben Femke, integratief kindertherapeut, jongerentherapeut en orthopedagoog. Ik werk met veel plezier en liefde in mijn eigen praktijk op een persoonlijke manier met kinderen, jongeren en hun ouders. Ik werk laagdrempelig en ga met kind en ouders met een brede blik op zoek naar de kern van wat er aan de hand is.

 

Die zoektocht gaan we samen en is meteen onderdeel van de behandeling. Ik werk vanuit vertrouwen in de sterke kanten van kind en ouders naar zelfvertrouwen en ontspanning toe. Therapie is zo kernachtig dat jullie snel zelf verder kunnen. 

Ik vind het bijzonder werk waarbij het elke keer weer prachtig is wanneer een kind zichzelf laat zien en het leven met meer ontspanning en zelfvertrouwen tegemoet treedt.

Naast kindertherapie, jongerentherapie, ouderbegeleiding en opvoedingsondersteuning kan ik ook de intelligentie van uw kind meten met de intelligentietest IQ-test WISC-V-NL (6-16 jaar). Dit is de meest gebruikte en best genormeerde intelligentietest in Nederland.

 

 

Over mij

Ik heb van 2000 tot 2004 orthopedagogiek gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Hierbij heb ik onder andere stage gelopen binnen de kinderpsychiatrie op de kinderkliniek van Triversum in Alkmaar. Hier heb ik veel geleerd van en over kinderen met psychiatrische problematiek zoals autistische stoornissen, ADHD en hechtingsproblematiek.

Als orthopedagoge heb ik van 2007 tot 2013 op de Mytylschool in Amsterdam gewerkt, nu Drostenburg. Dit is een school voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap. Hier heb ik onder andere een grote rol gespeeld in het ontwikkelen en implementeren van de ‘Leerlijn Handicapbeleving’, een uitgebreid en praktisch programma over hoe je als school leerlingen kunt begeleiden in het omgaan met een beperking.

 

Ook op andere scholen in Nederland wordt dit nu gebruikt en wij hebben met dit programma de Peter Koppe kwaliteitsprijs van Reade gewonnen. Ook heb ik een rol gespeeld in het ontwikkelen en geven van een bijbehorende oudercursus.


Integratieve kindertherapie

Van 2005 tot 2009 heb ik de studie integratieve kindertherapie gedaan aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Een praktische studie die sterk aansluit bij wat ik geloof, namelijk dat je kinderen pas echt kunt helpen als je ze serieus neemt en ze hun eigen kracht en kwaliteiten laat ervaren. Een open houding voor het hele kind, met alles wat er is, is de basis.

 

 

Somatic experiencing

Ook na mijn studies ben ik mij blijven ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik mij onder andere bezig gehouden met de vraag hoe de wijsheid van het lichaam nog meer ingezet kan worden in de therapie. Ik heb een cursus Somatic Experiencing gedaan bij Maggie Kline over trauma en inmiddels leid ik zelf ook therapeuten op in het lichaamswerk binnen de kindertherapie.

 

 

Kinderopvang, zorg en onderwijs

Naast mijn werk als orthopedagoge en integratief kindertherapeute heb ik altijd veel in de kinderopvang, zorg en onderwijs op groepen gewerkt met mensen van nul tot honderd, met en zonder beperkingen op fysiek, verstandelijk en/of psychiatrisch vlak. Momenteel werk ik met kinderen met een verstandelijke beperking bij kinderdagcentrum ‘de Joriskring’. Ook dit werk doe ik met veel plezier en liefde.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Femke

Online therapie

Online therapie is mogelijk via Zoom, maar ik werk het liefst in de praktijk.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben lid van de beroepsvereniging VIT (Vereniging voor Integraal therapeuten) en koepelvereniging RBCZ als integratief psychotherapeut/ integratief kindertherapeut.

 

 • VIT registratienummer: 685.21.A
 • RBCZ licentienummer. 409024R
 • SCAG licentienummer: 12935

 

 

Opleidingen

 • Orthopedagogiek bij aan de VU in Amsterdam 2004
 • Integratieve kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam 2009
 • EMDR master practitioner bij BIVT 2018

 Registraties

Tarieven

 • Intakegesprek: € 90,-
 • Kindertherapie: € 90,-
 • Oudergesprekkken: € 90,-
 • Verslag voor bijvoorbeeld school of rechtbank: € 90,-

 

 • Intelligentieonderzoek kost 500,- euro per onderzoek (Inclusief telefonische intake, uitwerken test, verslaglegging en adviesgesprek)

 

Ik ben lid van de beroepsvereniging VvvK (Vereniging van en voor kindertherapeuten) en koepelvereniging RBCZ als integratief therapeut/ integratief kindertherapeut. Veel verzekeringen vergoeden mij (deels) in het aanvullend pakket. Je betaalt verder geen eigen risico of extra eigen bijdrage. Je kunt dit zelf navragen bij je verzekering.

 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.00-17.00
Donderdag -
Vrijdag 9.00-17.00
Zaterdag 9.00-17.00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Kindertherapie Amsterdam

Hieronder staan een aantal reviews over Kindertherapie Amsterdam - Femke

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij zijn heel erg dankbaar

Onze zoon had een zeer moeilijke tijd op school in groep 8. Hij voelde zich alleen, buitengesloten en werd gepest. Hij was al meer of minder bewust dat zijn reacties op bepaalde situaties een verergerende rol speelden, maar hij had hulp nodig om het patroon te doorbreken en om zijn vertrouwen in zichzelf en andere kinderen te herstellen.

Femke is vol aandacht, betrokken en enthousiast. Zij wist meteen een vertrouwde sfeer te creëren en kon snel de situatie goed begrijpen. Naast de gerichte discussies die ze met onze zoon heeft gehad, heeft zij ook EMDR therapie toegepast.

De combinatie van haar luisterend oor, EMDR, tips en discussies heeft heel snel een duidelijk effect gehad en het mogelijk gemaakt voor onze zoon om door die moeilijke fase heen te groeien. Nu heeft hij weer zijn plek gevonden binnen de groep, zonder compromis en vol vertrouwen.

Wij zijn heel erg dankbaar voor wat Femke in zo een korte tijd heeft weten te bereiken met onze zoon. Haar betrokkenheid en professionalisme zijn waardevol.


| Amsterdam | 9 jul 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een prettige therapeut

Femke is een prettige therapeut en zij luisterde goed naar ons verhaal. Onze dochter ging graag naar haar toe. Ze kon oplossen waar ze voor kwam, maar er veranderde meer dan ik had verwacht. Ze was veel meer open en ontspannen. Ook op school viel dit op.

Daarnaast zijn wij als ouders alerter gemaakt op hoe we de problemen in stand hielden. Confronterend, maar ook fijn om er iets aan te kunnen doen. Uiteindelijk zijn we maar een korte periode bij Femke geweest en het is niet meer nodig geweest, maar het is fijn om te weten dat we altijd terug kunnen komen als het weer even lastig is.


| Amsterdam | 3 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten