Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Linda | Toegepaste Psycholoog & Holistische Gezondheidscoach

Toegepaste Psycholoog & Holistische Gezondheidscoach - Nederland - Linda
Online Gezondheidscoach
Nederland
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtOnline Gezondheidscoach

Worstel je met een eetstoornis of een verstoorde relatie tot voeding, lichaamsbeeld of beweging?


- Heb je bijna alle soorten diëten geprobeerd en geen enkele ‘werkte'?
- Denk je (bijna) de hele dag door aan eten?
- Voel je je uit controle rondom (bepaald) eten?

- Ben je onzeker of walg je over je eigen lichaam? 

- Zeg je tegen jezelf dat als je (X Kilo) afgevallen bent, je gelukkiger zult zijn?

- Wil je stoppen met de hele tijd aan eten te denken, maar je weet niet hoe?

Als ervaringsdeskundige en als Toegepaste Psycholoog en holistische gezondheidscoach help ik jou om het gevecht met emotioneel eten, eetbuien (binge eating), anorexia, boulimia te overwinnen en/of het helen van een verstoorde relatie tot voeding/lichaamsbeeld/beweging.

Ik begrijp hoe het is, omdat ik hier jaren zelf mee worstelde. Ik weet hoe het voelt om obsessief bezig te zijn met eten, om nooit het gevoel te hebben om goed genoeg te zijn en dat het je gedachten en zelfs leven overneemt.

 

Diep van binnen weet je dat er zoveel meer is in het leven dan geobsedeerd zijn met eten en je lichaam, maar het is zo moeilijk om er in je eentje uit te komen. En daarvoor ben ik hier!

 

Het is mijn missie om mensen te helpen te stoppen met diëten, geen angst rondom eten meer te ervaren en hun relatie tot voeding, lichaam en beweging te herstellen.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op. 

 

Linda

 

P.s. Ik spreek zowel vloeiend Nederlands als Engels. 

Online therapie

50-min therapie/coaching sessies via Zoom vanuit het gemak van je huis of werkplek. Het is voor iedereen die beperkte toegang heeft tot hulp, weinig tijd heeft of met andere obstakels te maken heeft. Online coaching is ook zeer effectief voor diegenen die angstig zijn om een professional 'fysiek' te zien, zie hieronder een fragment van een ouder.
“Online sessies zijn een redder in nood geweest. Mijn dochter en ik begonnen met de camera uit, liggend op haar bed beantwoorde ik in eerste instantie de vragen, om vervolgens geleidelijk het vertrouwen op te bouwen om zelf meer deel te nemen. Aan het begin van elke sessie werd bepaald of de camera aan of uit ging staan - handig voor de dagen dat mijn dochter angstiger was en wilde liggen.”

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • 2011 - 2015: Bachelor Toegepaste Psychologie - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
 • 2013 - Culturele diversiteit cursus, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
 • 2020 - 2021: Gecertificeerde gezondheidscoach (Health Coach) - The Institute for Integrative Nutrition

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Emotioneel eten
 • Eindeloos diëten
 • Eetstoornissen (anorexia, boulimia, eetbuien / binge eating)
 • Verstoorde relatie tot voeding, lichaamsbeeld en beweging
 • Intuïtief eten 

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Counselling
 • Eetstoornis therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Integratieve kindertherapie
 • Jongerentherapie
 • Kindertherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Stress therapie
 • Therapie

Behandeling van


Tarieven

Je kunt kiezen tussen een 8 of 12 session pakket, afhankelijk van wat je nodig hebt. 

 

Ik nodig je graag uit om een gratis 20 minuten gesprek aan te vragen, zodat we elkaar kunnen leren kennen, we erachter komen of er een klik tussen ons ontstaat en we gaan beslissen welke pakket het beste voor jou gaat zijn. 

 

Alle pakketten zijn INCLUSIEF 24/7 e-mail/sms-contact tussen de sessies door voor eventuele vragen of zorgen die tussen onze sessies naar boven komen.

Openingstijden

Maandag In de ochtend en avond
Dinsdag In de ochtend en avond
Woensdag In de ochtend en avond
Donderdag In de ochtend en avond
Vrijdag In de ochtend en avond
Zaterdag In de ochtend en avond
Zondag In de ochtend en avond

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Online Gezondheidscoach

Hieronder staan een aantal reviews over Online Gezondheidscoach - Linda

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hier ben ik Linda erg dankbaar voor!

Voor mij is het nu heel raar om te bedenken dat anorexia een paar maanden geleden mijn hele leven bepaalde. Mijn eetstoornis bepaalde wat ik deed, at en waar ik aan dacht. Door de positieve gesprekken met Linda is dit gelukkig drastisch veranderd. Ik voelde me heel makkelijk begrepen door Linda, wat ervoor zorgde dat ik niet meer alleen voor wat voelde als een onmogelijke taak stond. Eten en gewicht zijn nog steeds gevoelige onderwerpen voor mij, maar het zal nooit meer mijn leven bepalen. Hier ben ik Linda erg dankbaar voor!

| Amersfoort | 25 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Linda nam de tijd om mij te leren kennen

Ik zocht hulp omdat ik me erg verdrietig en ellendig voelde. Ik vond dat ik zwaar overgewicht had en mijn negatieve lichaamsbeeld kwam terug in elke gedachte die ik had van wakker worden tot naar bed gaan. Ik had hulp nodig! Tot aan de start van de sessies, had ik alles geprobeerd om af te vallen en ik had telkens gefaald, dit bestempelde me in mijn ogen als een loser zonder wilskracht of discipline. Ik sloot mezelf af van mijzelf en de wereld. Ik leefde met constante negatieve gedachten over mezelf.

De positieve veranderingen in mijn mentale gezondheid na de sessies zijn fenomenaal. Ik denk niet meer na over mijn uiterlijk/lichaam. Ik zou zeggen dat ik 90% van de tijd niet langer bezig ben met "diëten en wat ik wel en niet kan eten". Als ik 's ochtends wakker word, gaat mijn eerste gedachte niet over eten, maar over mijn dag. Als ik negatieve gedachten heb, kan ik de tools gebruiken die ik tijdens de sessies met Linda heb geleerd.

Linda nam de tijd om mij te leren kennen als mij, niet als een nummer. Ze hielp me op de juiste manier! Linda heeft mij geholpen om af te komen van de negatieve gedachten over mijzelf en daarnaast ook confronterende problemen te verwerken. Ik denk dat het grootste geschenk dat Linda me heeft gegeven is dat ik niet langer bang ben voor het leven, dat ik van eten kan genieten en dat ik niet langer altijd honger heb of in negativiteit leef.

| - | 12 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Linda is een zeer goed luisteraar

Ik ben bij Linda gekomen doordat mijn relatie met eten en mijn zelfbeeld vrij slecht was. Het beïnvloede mijn dagelijkse leven en ik wist dat ik hulp nodig had om dit te verbeteren.

Linda is een zeer goed luisteraar. Ze onderbrak mij nooit, zelfs wanneer ik het gevoel had dat ik teveel sprak. Ik heb mij comfortabel en niet beoordeeld gevoeld tijdens onze gesprekken waardoor ik geheel open naar haar kon zijn. 

Door de hulp denk ik niet langer meer 24/7 aan eten en voel ik mij meer zelfverzekerd in mijn lichaam en accepteer ik mezelf als persoon!
Ik heb veel inzichten en handvaten gekregen om om te leren omgaan met de drang van met mijn eetbuien en nu kan ik op een gezonde manier handelen en kijken wat ik nou eigenlijk echt nodig heb!

Samen met Linda heb ik meer bereikt dan ik verwacht had aan het begin van het traject en daar ben ik Linda heel dankbaar voor!

| Boskoop | 8 aug 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Passende oplossingen voor mijn eetprobleem en situatie

Ik kampte al een tijdje met een eetstoornis. Ik kwam naar Linda in de hoop snel online hulp te krijgen in het herstellen van mijn eetstoornis. Linda is ontzettend ‘life’ en liet me gezien voelen, iets wat ik vaak mis bij hulpverleners. Ze ziet je als een mens, neemt je erg serieus, luistert goed en neemt de tijd voor je. Linda heeft mij geholpen met het zoeken naar passende oplossingen voor mijn eetprobleem en situatie en heeft mij erg goede tips gegeven. Ik heb veel inzicht gekregen in waarom ik worstel met eten. Ik ben eerlijker tegenover anderen mensen over mijn eetstoornis en ik ervaar nu meer vrijheid rondom eten!

| Etten-leur | 30 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik accepteer mezelf nu meer

Ik zocht hulp omdat ik al meer dan tien jaar worstel met mijn lichaamsbeeld en dit probleem niet alleen kon 'oplossen'. Ik was op zoek naar strategieën om beter om te kunnen gaan met zelfkritiek, vergelijking (comparison) met zowel anderen als met mijn jongere zelf, en in het algemeen de negatieve gevoelens rondom mijn uiterlijk en eetgewoonten.

Linda heeft me geholpen met meer dan alleen de dingen waarvoor ik contact met haar heb opgenomen en heeft me geholpen een aantal echt tastbare veranderingen in mijn leven aan te brengen (ik ga nog steeds elke week naar de sportschool en hoewel ik helemaal niet ben afgevallen, ben ik veel sterker geworden – precies wat ik wilde).

Linda creëerde een omgeving wat veilig en oordeelvrij aanvoelde en waarin ik dingen kon toegeven (hardop en dus ook tegen mezelf), die ik normaal gesproken niet aan anderen zou durven toegeven.

Linda daagde me uit om de dingen die ik als ‘mislukkingen’ beschouwde opnieuw te definiëren en de persoon die ik wil zijn met nieuwe woorden te beschrijven. Deze oefeningen waren mijn favorieten!

Ik ben aardiger voor mezelf geworden, zowel wat betreft mijn "mislukkingen" (bijvoorbeeld door ze niet als zodanig te zien) en mijn zelfkritiek.

Ik accepteer mezelf meer voor hoe ik er nu uitzie en ik kan het vergelijken met mijn jongere zelf en anderen beter vermijden.

Leuk weetje: de twee dingen die ik wilde bereiken met mijn trouwjurk, waren het verbergen van mijn armen en mijn buik, maar ik ben uiteindelijk voor een strakke, mouwloze jurk gegaan en ik hou echt van hoe ik eruitzie!

Ik heb het gevoel dat ik kan terugvallen op de dingen die we hebben besproken, het is alsof ik een veilig vangnet om mij heen heb.

| Maastricht | 4 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Vanaf de eerste sessie meteen op mijn gemak

Linda stelde me vanaf de eerste sessie meteen op mijn gemak zodat ik volledig eerlijk & open tegen haar kon zijn. Ik worstelde hiermee met de klinisch psycholoog waarmee ik eerder had gewerkt.

Linda heeft me geholpen om nieuwe gewoonten rondom eten aan te leren en meer te begrijpen over intuïtief eten. Eten is nu NIET het eerste en het laatste waar ik aan denk!

Ik heb ook al twee maanden geen eetbuien meer gehad! Ik heb meer in contact met mezelf en heb veel positieve strategieën geleerd om met mijn emoties om te gaan.

Linda heeft me ook geholpen om te zien dat mijn waarde niet in mijn uiterlijk zit!!!

| 13 okt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het is echt transformerend geweest

De gesprekken met Linda zijn echt transformerend geweest in mijn leven.

Linda heeft me geholpen te accepteren hoe ik nu ben in plaats van het gevoel te hebben dat ik moet afvallen! Ik denk de meeste dagen niet negatief over mijn lichaam, wanneer dit eerst 24/7 door mijn hoofd spookte.

Ik begrijp nu dat ik mezelf niet hoef te dwingen om te sporten, wat mijn motivatie en plezier terug heeft gebracht. Ik kies nu om te sporten voor andere, meer positievere redenen dan het proberen om mijn uiterlijk te veranderen.

| 21 sep 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De gesprekken zijn heel waardevol geweest

De gesprekken met Linda zijn heel waardevol geweest, ik heb zoveel over mezelf geleerd!

Ze begrijpt echt hoe het is om te worstelen met het accepteren van je eigen lichaamsbeeld en eetuitdagingen (eetbuien en emotioneel eten).

Ik heb een compleet nieuwe kijk op het leven en ben een nieuw mens!

| 8 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten