Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mirjam | Psychosociaal therapeut, relatietherapeut

Psychosociaal therapeut, relatietherapeut - Algarve - Portugal - Mirjam
Online Mindful Analysis & Therapie in Algarve
Algarve - Portugal
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtOnline Mindful Analysis & Therapie in Algarve

Mijn naam is Mirjam. Ik ben psychosociaal therapeut en coach.

Je kunt bij mij terecht voor:

1. Online therapie - Mindful Analysis
2. Therapie, relatietherapie & emdr-therapie in mijn praktijk in de Algarve in Portugal, in Monte Gordo - Vila Real de Santo Antonio.


1. Online therapie - Mindful Analysis
Online therapie houdt bij mij in dat je in Mindful Analysis gaat. Dat wil zeggen dat je via mail een week lang dagelijks schrijft over wat er speelt. Deze methodiek bestaat sinds 2007 en heeft heel veel mensen snel verbetering, oplossingen en antwoorden gebracht.

Het schrijven heeft een helende en ordenende werking en na een paar dagen ervaar je het effect al. Je schrijft op momenten dat het jou uitkomt en de vragen die ik stel zijn puur gericht op jouw verhaal.

Doordat er verder geen afleiding is daal je snel in jezelf af en kom je tot vaak verrassende ontdekkingen over hoe je in het leven staat, en hoe je daar bent gekomen. En dan natuurlijk over wat je wilt en kunt veranderen.

Of het nu om depressie, angst of andere psychische klachten gaat, of om zaken die met werk en relaties te maken hebben, ik kan je door middel van de juiste vragen en opdrachten helpen om deze te verlichten. Je komt als vanzelf tot belangrijke inzichten over jezelf en hoe je op je eigen manier te werk kunt gaan.

Mijn manier van werken is gebaseerd op zowel boeddhistische als westerse (psycho)therapie en gericht op aandacht en analyse. Dit verschaft je helderheid en verfrissing op mentaal gebied. En dat heeft uiteraard ook positieve gevolgen voor je lichamelijke welzijn.

Met Mindful Analysis kun je direct online beginnen. Neem gerust contact met me op, ook voor meer informatie uiteraard.

2. Therapie, relatietherapie & emdr-therapie

In kortdurende trajecten is er alle aandacht voor je zorgen, spanningen en vragen. Jouw verhaal staat centraal en daar gaan we zorgvuldig en analytisch mee aan het werk. In de gesprekken onderzoeken we je situatie en hoe bepaalde gedachten, belevingen en ideeën zijn ontstaan. Je ontdekt verbanden en vindt verklaringen en dat schept helderheid over wie je bent en hoe je zelf - weer - grip op je leven kunt krijgen. Je bent welkom voor individuele gesprekken, maar samen voor relatietherapie. EMDR pas ik toe als daar een duidelijke indicatie voor is zoals een of meerdere ingrijpende en schokkende gebeurtenissen die in je dagelijkse leven een verstorende invloed hebben.

Online therapie

Online therapie, in dit geval een Mindful Analysis-traject begint met je beschrijving van je huidige situatie. Wat speelt er en waar wil je aandacht aan besteden? Wat zijn je zorgen, klachten, keuzes die je moeilijk vindt of gebeurtenissen die je moet verwerken? Alles kan aan de orde komen, het gaat om jouw persoonlijke verhaal en leven.

Naar aanleiding van wat je vertelt stuur ik je een aantal eerste vragen zodat je verder kunt uitweiden en dieper op dingen kunt ingaan. Je schrijft in alle rust, op de momenten waarop je je goed kunt concentreren op jezelf en wat er in je omgaat.

Het dagelijks schrijven zorgt ervoor dat je steeds meer de diepte ingaat en ook snel tot de kern, of kernen komt. Je legt verbanden en kunt zaken beter verklaren en begrijpen. En het schrijven ruimt op: je verwerkt emoties en voelt al snel een gevoel van ruimte en opluchting.

De vragen helpen je telkens om weer verder te kunnen schrijven en uiteindelijk ga je vanuit al je nieuwe inzichten en het opgeruimde gevoel een plan schrijven waar je verder mee kunt. En dat alles binnen een week tijd.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Nederlandse Taal- en Letterkunde, deels Psychologie en Wijsbegeerte (Universiteit van Amsterdam)
 • Geestelijke verzorging (Universiteit Utrecht)
 • Pedagogiek (module) (Universiteit Leiden)
 • Rationeel Emotieve Therapie (RINO)
 • Pessotherapie (RINO)
 • Systeemtherapie (RINO)
 • Seksuologie (RINO)
 • Ingebeelde lelijkheid (RINO)
 • Cognitieve gedragstherapie (RINO)
 • Inleiding in de Psychoanalyse (RINO)
 • Omgaan met agressie (RINO)
 • Rouw en verlies (RINO)
 • Oplossingsgerichte relatietherapie (RINO)
 • EMDR

Aangesloten bij de NVPA en RBCZ geregistreerd
AGB code 94008252


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

In onze e-mailuitwisseling is alle aandacht volledig gericht op jouw verhaal en wat er nu speelt. Hoe je op dit moment in het leven staat en reageert op mensen en gebeurtenissen is deels beïnvloed door waar je vandaan komt.

Je persoonlijke geschiedenis, de thema's en boodschappen van vroeger, de belangrijke personen in je leven kunnen ervoor zorgen dat je je niet helemaal vrij voelt. Dan gaat het om innerlijke vrijheid om je eigen leven te kunnen leiden.

Het is de moeite waard om stil te staan bij onverwerkte gebeurtenissen, emotionele verwaarlozing, schokkende ervaringen en je mensbeeld in het algemeen. Jezelf in die zin begrijpen zorgt ervoor dat je zaken echt kunt laten rusten en met open vizier en vertrouwen de toekomst tegemoet kunt treden.

Na een week dagelijks schrijven ben je meestal zover.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- angsten en onzekerheden over de toekomst
- spanning en stress op alle gebieden
- relatieproblemen
- een relatie wensen
- rouw en verlies
- emotionele verwaarlozing
- loopbaanproblematiek
- trauma

Tarieven

Mindful Analysis gaat om schrijftrajecten via e-mail van een week (7 dagen) en de kosten zijn € 399,-.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.00 uur
Dinsdag 9.00 - 17.00 uur
Woensdag 9.00 - 17.00 uur
Donderdag 9.00 - 17.00 uur
Vrijdag 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten