Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marleen | EFT Relatietherapeut, Haptotherapeut en EFiT Individuele therapie

EFT Relatietherapeut, Haptotherapeut en EFiT Individuele therapie - Arnhem - Marleen
Haptotherapie Arnhem
Parkstraat 39
6828 JD Arnhem
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHaptotherapie Arnhem

Er zijn momenten in je leven dat je problemen ervaart en dat je er alleen niet meer uit komt. Dat kunnen lichamelijke, psychische of relatieproblemen zijn. Misschien is Haptotherapie iets voor jou?

 

 

Haptotherapie

Haptotherapie behandelt het terrein van je gevoel en hoe je met andere mensen om gaat. Het gaat dus over je gevoelsleven in relatie tot de ander. En het is gericht op je voelen, denken en doen weer in balans te brengen. De ingang ligt hierbij bij het voelen.

We zijn in onze Westerse maatschappij veelal gericht op denken en doen, op presteren en efficiency. Het voelen kan dan onder druk komen te staan. Je bent dan niet meer in contact met je gevoel, je bent je kompas kwijt. Vaak word je jezelf daarvan pas bewust als er klachten ontstaan.

 

 

Ervaringsgerichte oefeningen

in de behandeling gaan we in gesprek, doen we ervaringsgerichte oefeningen en zal ik je aanraken, meestal op de rug. Dit brengt gevoelens op gang en bewustwording over hoe iets voor jou is. We werken in het hier en nu. De afstemming met de realiteit in je dagelijks leven is van belang.

Je zult merken dat je nieuwe inzichten krijgt over jezelf en dat je daar wat mee wilt. Door gevoel en verstand goed af te wegen ontstaat er een door het gevoel gedragen beslissing. Dat voelt als meer in balans leven.

 

Therapie bij burnout, depressieve gevoelens, eenzaamheid, gedragsproblemen, hoofdpijn, hyperventilatie, niet lekker in je vel zitten, onrust, persoonlijke ontwikkeling, psychosomatische klachten, relatieproblemen.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Marleen

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Haptotherapie ITH Nijmegen

Aangesloten bij: NFG


Registraties

Tarieven

De afspraken duren 1,5 uur. Het kan wenselijk zijn om ook afspraken van 1 of 2 uur te maken, dat wordt dan in gezamenlijk overleg afgesproken.

 

De kosten voor individuele/haptotherapie per sessie van 1,5 uur bedragen €138.

 

De kosten voor individuele/haptotherapie worden (deels) vergoed door de aanvullende verzekering van je ziektekostenverzekeraar en gaan niet ten koste van het eigen risico.

 

De kosten voor relatietherapie bedragen €95 per persoon per sessie van 1,5 uur (€ 190 in totaal per sessie).

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 17.00
Dinsdag 9.00 tot 17.00
Woensdag -
Donderdag 9.00 tot 17.00
Vrijdag 9.00 tot 17.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Haptotherapie Arnhem

Hieronder staan een aantal reviews over Haptotherapie Arnhem - Marleen

rating
Waardering van 4,7 uit 5
Op basis van 18 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De begeleiding was erg fijn

Ik heb bij Marleen geleerd om steviger in mijn schoenen te staan en ook voor mezelf te kiezen als dat nodig is. Ook heb ik geleerd dat het goed is om soms stil te staan bij bepaalde emoties om ze beter te begrijpen.


De begeleiding was erg fijn, Marleen is erg betrokken en heeft een bepaalde rust waardoor het heel makkelijk is om je open te stellen.


Ik zou haptotherapie zeker aanraden, je leert jezelf echt goed kennen en kan beter met tegenslagen omgaan.


| Elst | 13 mei 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dank je Marleen

Marleen vind ik een heel fijn, warm persoon. Zij staat dichtbij, is meelevend en blijft heel professioneel. Zij luistert zonder oordeel en gaf mij de ruimte die ik nodig had om mijn verhaal te vertellen, mijn emoties te laten zien.

 

Het voelde heel veilig om Marleen mijn gevoelens te vertellen. Te durven kijken naar de pijnlijke ervaringen die mijn leven erg beïnvloedde. Zij hielp mij om deze gevoelens te begrijpen en hoe ik ermee zou kunnen omgaan op mijn manier.

 

De oefeningen deden veel met mij. Ik kwam daardoor beter bij mijn gevoel wat verhelderend werkte. Soms was het ook eng en moeilijk maar daarin bepaalde ik tot hoever ik kon gaan. Dat gaf veiligheid en vertrouwen. Het is niet af maar ik heb een basis kunnen leggen om mee verder te gaan. Wat ik voel dat mag er zijn.

 

Ik kan nu beter bepalen of ik er iets mee moet doen of juist niet en hoe. Ik was erg gericht op de gevoelens van de ander. Wat is nu goed voor mij is nu belangrijk. Zodat ik ook goed voor mezelf kan zorgen. En dat is iets wat ik alleen zelf kan doen. Dank je Marleen.


| 11 mei 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Altijd oprecht geïnteresseerd

Het afgelopen jaar heb ik haptotherapie gevolgd bij Marleen. Ik kwam bij Marleen omdat ik moeite had met het uitten van mijn emoties. Het leek wel alsof ik af en toe op slot zat.

Door de gesprekken met Marleen kwam ik erachter waar de oorzaak zat, kreeg ik oefeningen om met mezelf aan de slag te gaan. Ook reikte ze mij literatuur aan waardoor ik zelf op onderzoek kon gaan en dit weer kon meenemen in onze gesprekken.

Ik heb er ontzettend veel van geleerd en er baat bij gehad. Ik zit lekkerder in mijn vel en ik heb meer waardering voor mijzelf gekregen.

Wat ik zo bijzonder aan Marleen vind dat ze altijd oprecht geïnteresseerd is, ze vergeet nooit wat ik al eerder heb verteld en dat maakt dat ze zeer betrokken is. Zij is goed in haar vak en elk gesprek hiep mij vooruit waardoor ik mij sterker voelde. Ik voelde mij altijd begrepen en daardoor kon ik alles bespreken waar ik mee worstelde.

Marleen, ik wil je ontzettend bedanken voor alle sessies die ik bij je volgde en de persoonlijke groei die ik heb meegemaakt. Het heeft mij enorm vooruit geholpen in het leven en ik ben dankbaar voor alle inzichten die ik gekregen heb dankzij jou.

| Elst | 7 aug 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voel me nu sterker

Als twintigster, kwam ik, na bijna twee jaar werken, overspannen thuis te zitten. Via de praktijkondersteuner en ervaringen vanuit mijn directe omgeving, kwam ik bij Marleen terecht.

Omdat ik de neiging heb om mijn hoofd overuren te laten draaien en mijn lichaam strak stond van spanning, was haptonomie een goede oplossing: meer naar mijn lichaam en gevoel leren luisteren.

Met de juiste vragen en oefeningen heeft Marleen me een enorme spiegel voorgehouden: grenzen gaf ik niet aan, de lat voor mezelf (en voor anderen) lag erg hoog, en mijn lichaam geeft signalen af, die ik kan oppikken en die erg nuttig zijn.

Dit alles doet Marleen op een manier die bij mij paste, ik voelde me begrepen en op mijn gemak om mezelf open te stellen en te leren.

En geleerd heb ik: grenzen aangeven gaat me steeds beter af, waardoor ik meer rust ervaar, maar ook ervaar dat mijn omgeving dat niet belastend maar juist verhelderend vindt. Ook leg ik de lat minder hoog, en gun ik mezelf meer tijd en rust, omdat mijn lichaam dat aangeeft.

Al met al heb ik mezelf beter leren kennen en voel ik me sterker dan voordat ik bij Marleen begon.

| Elst | 19 feb 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marleen is warm en tegelijkertijd scherp

Ik ben gestart bij Marleen omdat ik, logisch, worstelde met mijn burn-out.

Naast de psychische component is er een net zo sterke fysieke component, ik was letterlijk en figuurlijk opgebrand.

De combinatie van lichaam en geest bij haptotherapie was dan ook een schot in de roos.

De gesprekken met Marleen voelden als een warm bad, zij heeft me geleerd te accepteren en te begrijpen hoe ik hierin terecht was gekomen. En dat stilstand nodig was, om verder te komen.

Pas na die acceptatie en overgave konden we ons meer richten op mijn herstel en heeft zij mij geleerd om dichtbij mijn gevoel te blijven en met name, om naar mijn gevoel te handelen.

De gesprekken, oefeningen en het liggen op de bank gaven mij inzicht in mijn patronen, maar ook momenten van diepe ontspanning die ik zolang had gemist. Ik realiseerde keer op keer hoeveel spanning ik opbouwde in mijn lichaam door mijn gedachtepatronen en het overschrijden van mijn grenzen.

Marleen is zo warm en tegelijkertijd scherp, en ze heeft mij zoveel geleerd over het trouw blijven aan mijzelf, niet zo streng te zijn en te luisteren naar mijn lichaam. Dankzij haar hulp kon ik groeien en mijn balans terugvinden in lichaam en geest.


| Arnhem | 20 aug 2018
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze heeft me geleerd dicht bij mij zelf te blijven

Ik kwam bij marleen met een burn-out, ik was moe en op. Eerst heeft Marleen naar mijn verhaal geluisterd. Dit deed ze zonder oordeel.Het was een prettige ervaring. Ze heeft samen met mij het verhaal samen gevat. Ik ben hooggevoelig en kon niet meer filteren.

 

Ze heeft me geleerd dicht bij mij zelf te blijven en niet altijd iets te doen met het gevoel dat binnen komt van een ander. Het praten met de oefening vond ik een goede combinatie. Wat is goed voor Karina daar heeft ze me ook naar laten kijken.

 

Als je goed voor je zelf bent kan je ook weer verder. De haptotherapie heeft mij zeker geholpen. Marleen verstaat zeker haar vak.


Bedankt hier voor. Met vriendelijke groet Karina


| DOORNENBURG | 12 mei 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan nu aandacht vragen voor mezelf

Marleen is een vrouw die goed luistert, je ruimte geeft en als je nadenkt je de tijd geeft om antwoord te geven.

In gesprekken maakte Marleen mij duidelijk dat het delen van verdriet niet belastend voor de ander hoeft te zijn dat het juist de vriendschap verdiept. Dat je aandacht mag vragen voor jezelf.

Vooral door de oefeningen die ze met me deed werd mij duidelijk wat mijn behoeftes en mijn grenzen zijn. Ook al gaat het nog niet vanzelf ik kan nu beter aangeven wat belangrijk voor mij is.

Ik neem de ruimte die ik nodig heb en voel me niet meer egoïstisch. Dat voelt goed.


| 29 mrt 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Aardige en goed luisterende therapeut

Marleen is een hele lieve, aardige en goed luisterende therapeut. De wijze van luisteren en het inzicht dat ze je hierbij geeft maken het dat je een goed inzicht krijgt in je eigen problematiek. Van daaruit begeleid ze je in de weg naar het anders staan in je leven waardoor het makkelijker kan gaan worden.

Vanzelfsprekend moet je het pad zelf belopen en dat is nog wel eens moeilijk en vraagt dit tijd. Gezien het feit dat de oorzaak ontstaan was in mijn jeugd is het ook niet zo gek dat je het niet binnen een tijdsbestek van een jaar kunt veranderen .


| 26 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Waardevol en geruststellend

Ruim een jaar lang heb ik Haptotherapie gehad in de praktijk van Marleen. We startten de sessies met een aantal concrete doelstellingen die we samen in de eerste gesprekken vaststelden.

De momenten met Marleen heb ik als heel waardevol en geruststellend ervaren. Zij heeft mij over een aantal belangrijke, persoonlijke drempels (schaamte) heen geholpen.

Marleen heeft mij doen inzien dat het innemen van meer persoonlijke ruimte niet egoïstisch is - en bovendien nodig om je zelfvertrouwen en eigenwaarde te beschermen tegen mensen die het niet altijd goed met je voorhebben.

Hierdoor voel ik mij rustiger en weerbaarder in situaties op mijn werk, binnen mijn familie, relaties en ook in mijn vriendenkring. Het heeft me in afgelopen maanden bewuster van mijzelf- en daarmee sterker gemaakt. Ik ben hier ontzettend blij mee en waardeer haar als haptotherapeute en ook als mens enorm.


| Elst | 20 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele positieve ervaring bij burnout

Na een lange periode van veranderingen door scheiding en verandering van baan door een reorganisatie, kreeg ik begin 2016 last van burn-out klachten.

Na een burn-out therapie, waarbij ik wel veel inzicht heb gekregen in het ontstaan van die burn-out bij mijzelf, lukte het mij niet meer om mijn gevoel weg te drukken.Dat had ik tot aan die burn-out wel altijd gedaan. Ik had heel erg de behoefte in het najaar 2016 om mijn gevoelens er weer te laten zijn.

Na positieve reacties van een kennis over haptotherapie, ben ik bij Marleen terecht gekomen. De sessies bij Marleen, het luisterend oor zonder oordeel, en de schijnbaar simpele oefeningen, hebben mij geholpen met mijn gevoelens. Niet om ze weer weg te stoppen, zoals ik altijd heb gedaan. Waar ze vandaan komen.

En ook gewoon te accepteren zoals ze zijn. Waardoor er meer balans is in mijzelf. De sessies bij Marleen zijn voor mij een hele positieve ervaring geweest.


| 18 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele fijne ervaring bij burnout

Ik kwam bij Marleen terecht tijdens een moeilijke periode. Ik zat middenin een burnout en was al geruime tijd onder behandeling bij een hele fijne psychologe. Ik was continue bezig met werken aan mezelf en had ook al behoorlijke stappen gezet, toch miste ik iets in de behandeling.

Graag wilde ik weer voelen in plaats van alleen maar in mijn hoofd bezig te zijn. Toen ben ik gaan kijken wat een aanvulling zou kunnen zijn en heb gekozen voor haptotherapie bij Marleen.

Ik ben er open en eerlijk ingestapt en merkte al meteen tijdens de eerste sessie dat ze mij raakte…ze wist gelijk de vinger op de zere plek te leggen en hoewel er een hoop ‘los kwam’ voelde ik me heel veilig en vertrouwd. Marleen heeft me met een aantal behandelingen weer leren vertrouwen op mijn gevoel.

Ik kan nu beter mijn grenzen herkennen en sta veel meer stil bij wat ik voel. De balans in denken en voelen is weer terug.

Het was een hele fijne en positieve ervaring.


| 10 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Plezierig en deskundig

Ik had ernstige pijn in mijn schouders/rug en nek, en omdat mijn huisarts vermoedde dat het psychosomatische klachten waren, adviseerde hij mij contact op te nemen met Marleen. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik vond Marleen onmiddellijk een plezierig mens en ze kwam kordaat en deskundig op mij over. Gelukkig geen zweverige therapeut. Na een aantal sessies vertelde Marleen dat ze twijfelde aan de diagnose van de huisarts en vroeg mij of en hoe ik verder wilde gaan.

Marleen heeft contact gezocht met de huisarts en overleg gehad. Ook heeft zij meegedacht over wat er nu met me aan de hand was. Aangezien dit voor mij een bevestiging was van wat ik zelf al dacht, besloot ik de therapie te stoppen.

Dat ik vanuit de invalshoek van "persoonlijke groei", heb besloten om toch nog even door te gaan met mijn gesprekken met Marleen, zegt alles over hoe ik over haar denk.

Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen, en zou zelf een volgende keer ook zeker naar haar teruggaan.
WvH


| Echteld | 4 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Invoelend en meelevend

Fijne ervaring. Invoelend en meelevend. Maar ook fijn en duidelijk aan het stuur...

Als relatietherapeut is zij er echt voor beide partijen. Ze geeft vertrouwen om jezelf echt te laten zien. Ik heb door deze sessies gemerkt dat het beter is om de relatie te beëindigen. Dit mag ook het resultaat zijn van een therapie! Ook hierin nog fijne coaching gehad.

Dankjewel!


| Arnhem | 16 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een fijne gesprekspartner

Elke keer hartelijk welkom, fijne ruimte met gemakkelijke stoelen enkopje koffie.
Telkens proberen mij op mijn gemak te stellen. Creatief proberen te zijn voor mij ivm tijdelijke immobiliteit na knie operatie.

Goede voorbereiding, luisterend oor, kon gesprek op juiste wijze sturen, niet invullend voor mij, vooral vragenstellend, samenvatten en doorvragen.

Even wennen voor mij bij lichamelijke aanraking betreffende oefening. Door veilige omgeving snel veilig gevoel.

Na 7 gesprekken een samenvatting van de afgelopen gesprekken. Hierna een nieuw doel gesteld betreffende het vervolg gesprek.

Familieopstellingen gedaan, was fijn en inzichtelijk voor mij. Gaf mij weer nieuwe inzichten.
Kortom voor mij een fijne gesprekspartner ;)


| ELST GLD | 17 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Kundige, hartelijke en oprecht geinteresseerd

Ik ben bij Marleen geweest voor burn-out klachten en depressie. Marleen heeft me laten inzien dat ik veel beter voor mezelf moet zorgen. Ze stelde de juiste vragen en zei de juiste dingen zodat ik de dingen voor mezelf veel beter op een rijtje kon zetten.

Zij heeft me heel goed op weg geholpen en ik heb echt stappen kunnen maken. Marleen heeft een groot inlevingsvermogen en weet de vinger snel op de zere plek te leggen. Ze praat in duidelijke taal, geen moeilijk vakjargon.

Ik heb Marleen leren kennen als een kundige, hartelijke en oprecht geinteresseerde therapeut.


| Arnhem | 1 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zit weer heerlijk in mijn vel

Aan het begin van mijn burn-out heb ik hulp gehad van een psycholoog. Deze heeft mij door de eerste en moeilijkste fase geholpen.

Alleen daarna miste ik nog handvatten om verder uit de burn-out te komen en mijzelf goed te wapenen om er niet weer in terecht te komen. Deze handvatten heb ik bij Marleen gevonden.

Zij heeft mij op een fijne en rustige manier geholpen meer inzicht te geven in mijn doen en laten en vooral mijn denkwijze daarbij. Middels gesprekken en oefeningen ben ik steeds meer bij mijzelf teruggekomen, wat ook één van mijn doelen was.

Ik zit nu weer heerlijk in mijn vel, beter zelfs dan voor mijn burn-out. Dus ik raad niet alleen haptotherapie aan, maar ook Marleen.


| 4 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Haptotherapie en relatiesessies

Na vorig jaar onder behandeling zijn geweest bij een haptonoom wat mij enorm geholpen heeft,had ik begin dit jaar toch wel weer behoefte om naar een haptonoom te gaan. Helaas had mijn vorige haptonoom haar praktijk stop gezet ivm pensioen. Deze werd overgenomen door Marleen.

Marleen heeft toch wel een andere aanpak,daar moest ik wel even aan wennen. Ik voelde me wel op mn gemak bij haar. Maar mistte toch wel wat meer de lichamelijke aanpak. Bij mijn vorige haptonoom die had wat meer een lijfelijker aanpak, durfde ik me meer te laten gaan zeg maar. Meer voelen door lijfelijk contact. Ik werd meer letterlijk en figuurlijk doorgekneed.

Ook nog 2 sessies met partner gedaan bij Marleen. Dat deed ze erg goed. Het bracht ons weer een beetje samen.


| ARNHEM | 25 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Warm, betrokken, eerlijk en open

Ik heb bij Marleen zowel relatietherapie als individuele therapie gedaan en heb haar als zeer kundig ervaren. Een warme, betrokken persoon, die goed op situaties kan inspelen, eerlijk en open is. Waar je je gehoord en veilig voelt. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen!


| Bemmel | 13 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten