Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Integratief therapeut | Psychosociale therapie | Hypnotherapie | EMDR | Coaching - Arnhem - Trijny
Psychotherapie Arnhem
Bakenbergseweg 72
6814 MK Arnhem
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTrijny | Integratief therapeut | Psychosociale therapie | Hypnotherapie | EMDR | Coaching

Psychotherapie Arnhem

Hoe je weer balans en vertrouwen vindt in je leven


Ik bied Integratieve therapie en coaching, Hypnotherapie en EMDR als je vastloopt in het leven en de grip kwijtraakt.

Als je vastloopt in je leven

Als je je somber, angstig of eenzaam voelt, of als je worstelt met verlies, trauma of de zin van jouw leven, dan heeft dat veel impact op je leven. Het brengt allerlei symptomen met zich mee: slecht slapen, je terugtrekken uit sociale contacten of er mee in conflict komen en het ervaren van fysieke klachten. Je raakt uit verbinding met anderen èn met jezelf.

Met Integratieve psychotherapie en coaching, Hypnotherapie en EMDR help ik je graag weer balans en vertrouwen te ervaren, je klachten blijvend aan te pakken en wezenlijk te veranderen. Weer de regie over je eigen leven!

Krachtig en grip

Uitgangspunt bij integratieve psychotherapie en hypnotherapie is dat jij jouw zelfhelend vermogen hebt en kan aanspreken. Soms kun je daar niet meer bij, word je intern belemmerd en raak je de grip kwijt op jezelf.

Ik help je dat zelfhelend vermogen aan te boren. Op bewust en onbewust niveau, zodat je het tot in de kern aanpakt. Je kunt innerlijke belemmeringen aanpakken, belemmerende patronen herkennen en doorbreken en de oorzaken van je klachten oplossen.

Zodat je gerichte stappen kunt zetten om wezenlijk te veranderen. Zo maak je de weg vrij om meer vrijheid, vertrouwen en kracht te voelen. Na de therapie ken je jezelf beter, sta je steviger in je schoenen, ben je persoonlijk gegroeid en ervaar je meer grip op jezelf. 


Integratief mensbeeld

In de Integratieve Psychotherapie wordt gewerkt met de verschillende dimensies van de mens: fysiek, gedrag, omgeving, cognitie, emoties en zingeving.

We kijken bijvoorbeeld naar jouw emoties, hoe dat voelt in je lijf, hoe zich dit uit in je sociale contacten, welke gedachten je hier bij hebt, welke beelden. Vervolgens kijken we naar de toekomst: hoe wil je het graag? Hoe geef je zin en betekenis aan je leven?

Het doel is om al die dimensies weer te verenigen en daardoor in balans, weer 'heel' te zijn.


Maatwerk

Mijn begeleiding is altijd maatwerk, specifiek voor jou en je vraag. Ik houd van helderheid en werk oplossingsgericht, met tegelijkertijd warme aandacht voor jou als mens in de volle breedte zoals jij bent.


Vertrouwen en veiligheid

Mijn kracht: mijn vermogen om het unieke in ieder mens te zien, te luisteren zonder oordeel, een veilige setting te creëren om te groeien en aan te voelen wat jou helpt in jouw specifieke situatie. Ik zie mijzelf als begeleider van jouw proces; jij weet het, jij kan het en jij doet het.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Trijny

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Integratieve Counseling voor Volwassenen, Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Klassieke Hypnotherapie, Nederlandse Academie voor Psychotherapie
EMDR, Nederlandse Academie voor Psychotherapie
CHAP, Cambridge happiness-profiler (test voor meten geluk)
ZKM, Zelfkonfrontatiemethode
HBO Personeel en Arbeid

AGB-code praktijk 90066839
AGB-code zorgverlener 90107747Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Integratieve psychosociale therapie
Integratieve psychosociale therapie is een resultaatgerichte, kortdurende vorm van therapie
en brengt vele erkende vormen van psychosociale therapie samen. Het uitgangspunt is dat ieder mens alles in zich heeft voor persoonlijke ontwikkeling en geluk en dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen.

De focus ligt niet enkel op wat er niet goed gaat; er wordt gekeken naar jouw hele persoon met al je kwaliteiten, mogelijkheden, hulpbronnen enzovoort, en hoe je dat kunt inzetten om je doel te bereiken. In het aanpakken van je probleem richten we ons op de verschillende dimensies van de mens: fysiek, gedrag, omgeving, cognities, emoties en zingeving. Het doel is om al die dimensies weer te verenigen en daardoor in balans te zijn.

 

De term 'integratief' komt van integreren, heel maken. Als we niet lekker in ons vel zitten, zijn er vaak delen van onszelf die niet uit de verf komen, emoties en kanten waar we niet bij kunnen, gedragingen en reacties van onszelf die we niet snappen of niet onder controle hebben, enzovoort. Met integratieve psychotherapie versterk je de verbinding met jezelf, zodat je weer krachtig en 'heel' wordt. Ik werk op bewust en onbewust niveau. Mijn begeleiding is altijd maatwerk, specifiek voor jou en je vraag. Ieder mens is immers uniek. 


Hypnotherapie

Hypnotherapie is een relatief snelle vorm van therapie waarmee je diepere blokkades en probleemzones vrij gemakkelijk kunt aanpakken en opruimen. 

 

Deze therapie is geschikt voor allerlei problemen: van het afleren van een ongewenste gewoonte tot slaapproblemen en faalangst, van pijnbestrijding en psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied van werk, studie of sport.

 

Je weet vaak verstandelijk heel goed wat je anders wilt doen, denken of voelen. Maar op de een of andere manier lukt het vaak niet. Er is 'iets' in je dat maakt dat het toch niet gaat zoals je wilt en je slaagt er met al je verstandelijke voornemens en plannen niet in om dat te veranderen. Dat komt omdat veel van onze processen op een diepere laag in onszelf plaatsvinden, in ons onderbewuste. 

 

Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen helen op dat diepere niveau waar je klacht ontstaat: in je onderbewuste. Hypnotherapie maakt dat je oorzaken van gedrag, emoties en overtuigingen opspoort en deze oplost en heelt. Juist op het niveau waar je met je ratio en met praten over je problemen niet bij komt. Door de aanpak bij de bron is de werking langdurig.

In Hypnotherapie maken we heel effectief gebruik van een diepe staat van ontspanning, ook wel trance genoemd. Je bent dan niet 'weg', maar er nog gewoon bij; je denkende deel doet even een stapje opzij zodat je contact kunt maken met die diepere lagen van je bewustzijn.


EMDR-therapie

Als je last hebt van angst, verdriet, boosheid, somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen, dan kan EMDR een oplossing zijn. Deze voorbeelden van aanhoudende of steeds terugkerende gevoelens en klachten kunnen veroorzaakt zijn door onverwerkte gebeurtenissen. Dat kan een eenmalig trauma zijn of herhaaldelijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit je jeugd. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijk aan tijdens je leven zijn ontstaan. Met behulp van EMDR kun je gevoelens van vroeger die nu nog effect hebben op je functioneren verwerken.


EMDR is ook een doeltreffend instrument bij angsten en fobieën. Het gaat hier om diep ingesleten patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen. Het gevoel dat steeds opnieuw automatisch wordt opgeroepen wanneer je geconfronteerd wordt met datgene waarvoor je bang bent, is een onverwerkt gevoel. Het slijt niet weg, integendeel: het wordt telkens opnieuw aangewakkerd. Met EMDR kun je die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.

 
Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken. 

Een groot voordeel van EMDR is dat je in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen en meer ruimte te krijgen voor nieuw gedrag, waarna je weer geleidelijk datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.Coaching
Als je twijfelt over jezelf, je leven, je relatie of je werk kost je dat veel energie. Misschien slaap je minder goed en geeft het zelfs fysieke klachten. Mogelijk loopt het spaak in de relatie met anderen of trek je je terug uit sociale contacten. Of je de klachten ervaart in je privéleven of in je werk maakt niet uit, het heeft invloed op beide. Dat wil je niet. Integratieve coaching helpt je stevig in je schoenen te staan, jouw kracht te voelen, ruimte te maken voor jouw eigen doelen en meer balans in je leven te creëren.

Na het coachingtraject heb je meer inzicht in jezelf: je eigen talenten, drijfveren en mogelijkheden. Je staat steviger in je schoenen en je ervaart meer grip op jezelf. Je kunt innerlijke belemmeringen aanpakken en gerichte stappen zetten. Weer krachtig, vol energie en plezier in leven en werk.

 

Aantal sessies

De duur van de behandeling hangt af van de therapievorm, de klacht, de complexiteit van de problematiek en het tempo en de wensen van de cliënt. Gemiddeld komen mensen bij mij tussen de 5 en 15 keer. 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

  • Spannings en stressklachten zoals gespannen, piekeren, slaapproblemen, snel geïrriteerd zijn, concentratieproblemen, lusteloosheid, overspoeld worden door emoties

 

  • Angstklachten zoals paniekaanvallen, faalangst, fobieën, bang om te spreken in het openbaar, bang om fouten te maken, sociaal angstig, angstig op straat

 

  • Zelfbeeld, eigenwaarde, gevoelens van onzekerheid, moeite met grenzen stellen, negatief zelfbeeld, onzeker over werk of studie, gevoelens van minderwaardigheid

 

  • Trauma verwerking, flashbacks , nachtmerries ten gevolge van een ingrijpende traumatische gebeurtenis, pest – of verlies ervaring

 

  • Diverse psychische klachten overspannen, burn-out problematiek, perfectionisme, eetproblemen, wisselende stemmingen, verwerking rouw en verlies

Tarieven

€ 97,- per sessie van 1 uur
Kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) mijn behandeling en begeleiding vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Het eigen risico wordt niet aangesproken.

Openingstijden

Maandag 13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 8.30 tot 18.00 uur
Woensdag 8.30 tot 17.00 uur
Donderdag 8.30 tot 18.00 uur
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Arnhem.
Ik ontvang mensen uit de regio Arnhem, Elst, Rheden, Zevenaar, Wageningen.
Reviews Psychotherapie Arnhem

Hieronder staat een review over Psychotherapie Arnhem - Trijny

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Trijny creëerde een sfeer waarin ik me veilig voelde

Ik heb de begeleiding van Trijny als heel prettig en stimulerend ervaren. Ze creëerde een sfeer waarin ik me veilig voelde.

De imaginatie-oefeningen vond ik heel bijzonder om te doen. Die gaven me veel inzicht in mezelf, en ook rust en zelfvertrouwen.

| 10 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht