Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik krijg geen hoogte van m’n partner

Beste allemaal,

Ik ben ruim 14 jaar samen met m’n partner.
Gedurende de relatie merk ik steeds meer dat zij zich afzondert. Niks word er overlegd en een zinnig gesprek hebben we al maanden niet gevoerd. Ik begrijp best dat we door alle verantwoordelijkheden best druk zijn in ons leven maar ook op de momenten dat we tijd hebben komt er niks uit. Er word continu gesnauwd en niet op een respectvolle toon gesproken. Ik weet ook wel dat ik niet altijd een goed humeur heb maar bij haar is dat continu het geval. Altijd moet ik de blauw helm zijn en de rust bewaren. Als ik haar erop aanspreek is het wat heb ik nu weer niet goed gedaan als reactie om mij een bezwaard gevoel te geven als ik mijzelf wil uiten. Als ik vertel dat ik ontevreden ben over dingen voelt het meteen voor haar als een aanval, we komen nooit tot begrip en oplossing. Als ik dan probeer om naar begrip of een oplossing toe te werken krijg ik het verwijt dat de gesprekken allemaal zolang moeten duren en dat het teveel tijd kost. Vaak heeft ze het idee dat ze dingen aan mij heeft verteld die ik echt niet heb gehoord vanuit haar. Daardoor begin ik aan mezelf te twijfelen, ik geef een heleboel om haar maar ik ben echt dood ongelukkig. Door m’n kinderen, gewenning en onzekerheden ben ik te angstig om weg te gaan. Maar dit ga ik ook niet volhouden, wat zou ik nog kunnen doen?

Bedankt voor de eventuele reacties.

Groet,

Björn
09-11-2023
laatste reactie: 10-01-2024

1
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Björn,

Het is zeker lastig wanneer de communicatielijnen degraderen tot een punt waar je niet meer met elkaar kan praten. Het klinkt alsof ze geen zin meer heeft om te praten, wellicht omdat ze niet meer gelooft dat het zin heeft, etc. De redenen kunnen legio zijn. Het klinkt gemakkelijk maar praten met een therapeut is in dit geval het beste.

Waarom? Omdat communicatie een ingewikkeld onderwerp is. Jullie communicatiedynamiek moet als een kluwen garen worden ontward: wie heeft wat gezegd, op welke manier, wat is begrepen en welke gedrag is erop gevolgd. Dit kost tijd en aandacht.

Succes ermee!

Gerold
26-11-2023
Reageer:
Lees (het liefst beiden) maar anders alleen het boek: mannen komen van Mars en vrouwen van venus. Er zal een wereld voor je open gaan. Belooft!

Anoniem
27-11-2023
Reageer:
Hallo Bjorn,
Ik zit in een soortgelijk schuitje maar hoop voor jou dat het inmiddels wat beter gaat...ik ga dat boek iig lezen, misschien levert het me wat op!
Groetjes C.

C.
29-12-2023
Reageer:
Ik (vrouw) ben ook zo tegen mijn man. Reden? Ik hou niet meer van hem. Geen aantrekkingskracht meer. Niks. Geen nood aan hem (heb sowieso nooit het gevoel gehad ooit een man in huis te hebben :( niks van mannenwerk kan hij, niks.
Liefst zou ik scheiden. Weet hij wel hoor. Maar hij wil niet scheiden. Mijn jongste kind is nog maar 5 jaar, zal niks begrijpen waarom wij apart zouden wonen enz. Ik probeer echt uit te houden tot mijn kind zou begrijpen waarom wij scheiden. En dat is verdomd moeilijk, dat uithouden. Dus bij het kleinste geval schreeuw ik, vloek ik, alles om maar ruzie te maken :( Dus misschien dat jou partner ook niet meer samen wil zijn met jou?

E.
30-12-2023
Reageer:
Ga zelf in therapie. Dat klinkt raar, maar het is het beste wat ik heb gedaan toen ik met mijn partner in dezelfde situatie zat. Je wordt echt een betere mens door therapie.

Ik mediteer nu ook. En als zij dan chagrijnig is blijf ik overeind en blij. Iedereen mag al eens afstand nemen. Je moet gewoon van elkaar weten of de andere wil dat je haar met rust laat als ze signalen van afstand nemen uitzendt of dat ze net aandacht van je wil.

Maar door het met je therapeut te bespreken leer je wat je eigen triggers zijn op haar gedrag. Trust me, het werkt echt in therapie gaan.

Bert
07-01-2024
Reageer:
Hoi ,
Ten eerste sterkte 😞
Ik maak hetzelfde mee en zijn pas sinds 27/05/2023 getrouwd .
Er zijn goeie momenten maar laatste week kan ik niet goed doen weeral !!
Nu wil ze al 2 dagen geen woord zeggen en vraag ik iets is het een snak en snauwde:-(
Een mens leeft maar 1 keer en vraag me af of het het waard is pppfff

Ivo
10-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>