Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Series volgen om me minder eenzaam te voelen

Om me even wat minder eenzaam te voelen, volg ik bepaalde series. Dat voelt dan alsof ik deel uitmaak van hun leven. Ik schaam me daar heel erg voor, maar het geeft even wat verlichting. Doen meer mensen dit?

Jetje
22-10-2023
laatste reactie: 31-12-2023

6
12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
dat doe ik ook, zit momenteel niet lekker in mijn vel, heb geen vrienden en zie weinig familie. als ik niet werk kijk ik het liefst hele dag series. heerlijk nergens anders aan denken

klaartje
27-10-2023
Reageer:
Als het je gerust mag stellen, ik doe dat ook en ik denk dat veel mensen zich onderdompelen in series, de beste manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid.
Op de duur lijkt het idd dat je deel uitmaakt en voel je je minder alleen.

Lina
01-11-2023
Reageer:
Ik doe het ook graag kan ik alles van me afzetten. En voel ik me niet zo aleen tis moeilijk om tegen iemand te zeggen dat je eenzaam voelt. Voel me bij niemand op mijn gemak. Aleen bij mijn hondjes voel ik me goed

Pat.
04-12-2023
Reageer:
Ik vind dat super dat je dat kan. Ik heb een gezin en voel me alleen.
Stay strong blijven gaan en maximaal genieten, teveel zure mensen op de wereld sinds Covid..

Alleen en niet
05-12-2023
Reageer:
Ik doe hetzelfde ik denk dat het een manier is om te vergeten wat nu je realiteit is naja ik ben een mega overdenker, en ik heb zo goed als geen vrienden en ikheb meer het gevoel dat ik geen familie heb, en nu komt kerst eraa n,en dan moet ik doen alsof en ik vibd het vreselijk ik wil hun niet zien om eerlijk te zijn. Ik heb zelf ook veel fouten in mijn kecen gemaakt waar ik spijt van heb maar ze doen mij zoveel pijn door mij buiten te sluiten, en hierdoor ben ik intens verdrietig het gevoel dat ik nu heb wens ik niemand toe echt zo vreselijk en ik kom er maarnuet vanaf, ik heb verder ook geen steun iemand die mij zegt dat ik er wel bij hoor of vraagt hoe het net mij gaat het kan ze niks schelen ze kijken niet naar mij om en datdiet vreselijk veel pijn ik kan het ook bijna niet meer verdragen huilen lucht ook niet op het word alleen maar erger ik voel mij zo verdrietig en alleen ik probeer zo mijn best te dien maar ik ben onzichtbaar ik ben niet goed genoeg dus watis nu eigenlijk het nut?ik ben niet gelukkig en het ziet ernaar uit dat dit zo gaat blijven ik zie geen lichtpunt meer ik ben een heel ander persoon geworden en ik ben alles gewoon beu ik zie het nu even niet meet zitten hoe hard ik ook probeer ik wil dit niet meer ik wil niet meerzo verdrietig zijn, maar ik kan het ook niet tegenhouden

Anoniem
10-12-2023
Reageer:
Hey allemaal

Ik begrijp iedereen en daarom reageer Ik ook voor jullie allen.

Ik heb net hetzelfde, ik kijk veel series als ik niet studeer en dat helpt maar is inderdaad niet zo leuk constant. Ik mis het heel erg om een babbel te hebben met iemand of gewoon eens iets drinken met elkaar gezellig praten over hoe de werkweek was enz..

Misschien een groepsappje openen zodat we elkaar kunnen leren kennen? Wie weet komen daar wel mooie vriendschappen van want ik vind het echt belangrijk om mensen rond me te hebben maar als je nergens komt is dat heel moeilijk.

Niemand is perfect dus ik wil zeker geen perfecte vrienden maken, iedereen moet zichzelf kunnen zijn en dat hoop ik om zo een mensen te leren kennen.

Hopelijk tot snel!
Liefs Jessica

Anoniem
21-12-2023
Reageer:
Heey Jessica,

Leuk idee van jou, en dat lijkt mij ook leuk alleen ik wil mijn telefion nummer niet hier neerzetten, hopelijk kunnen we een manier vinden om nummers uit te wisselen?

Groetjes,

Anoniem

Aisja
21-12-2023
Reageer:
Hey, ja tuurlijk lijkt me leuk! Ja het is niet ideaal om nummers uit te wisselen hier. Hoe gaat dat wel?

Groetjes

Anoniem
23-12-2023
Reageer:
Hallo!
Ik heb ook ervaringen met series kijken en dan het gevoel hebben deel uit te maken van hun leven....ik heb ook niet veel vrienden dus een app groepje lijkt mij een leuk idee!
Ik zou wel willen aansluiten...

C.
27-12-2023
Reageer:
Fijn!
Maar hoe gaan we het dan doen met onze nummers uit te wisselen? Ik deel niet zo graag mijn gsm nummer via dit platform.

Groetjes

Anoniem
27-12-2023
Reageer:
Heey mooie mensen,

oursoulisconnected@hotmail.com

Ik heb een email adres gemaakt, en daar mogen als jullie willen jullie nummer naartoe verzenden, mocht je het niet comfortabel vinden om je eigen nummer te verzenden, dan adviseer ik je om een prepaid nummer te halen, ik wil alleen nog wel even zeggen dat als ik de groeps app aanmaak, en jullie allemaal met elkaar wil connecten dat ik niet gegarandeerd kan staan voor jullie eigen veiligheid als jullie willen afspreken is het dus wel op jullie eigen risico, maar ik zal nog wel veiligheidstips willen geven, zodat het veilig blijft voor jullie allemaal.

Ik wil dit zeggen, omdat ik wil dat het ook veilig gebeurt ik wil dat jullie allemaal veilig blijven, en op een leuke manier met elkaar kunnen connecten. Ook wil ik vragen om als je je geroepen voelt om samen met mij te monitoren en ook groepen wilt aanmaken het leek mij ook leuk om soorten catogorieen te doen ook qua leeftijd, maar ook misschien een algemene, maar daar kan ik wel samen met jullie uitkomen. Ik wil alleen nog wel even zeggen hou het netjes, wees eerlijk naar elkaar toe, en wanneer het niet voor jezelf veilig voelt luister naar jezelf, want jij weet wat goed voor je is, verder alle logische waardes en normen zijn van toepassing namelijk:

- geen discriminatie
- geen verbale geweld tegen anderen
- niet aanzetten tot haat jegens anderen
- geen stalken
- hou wel respect voor elkaars mening, als je het er niet mee eens bent wil ik je vragen om dit los te kunnen laten, mocht dit je niet lukken, dan mag je mij een een prive app sturen en het daar even eruitgooien, maar ik adviseer je ook ik ben geen psycholoog, en ik weet niet wat het beste is voor jou, want alleen jij kan dat voor jezelf bepalen.

wees lief voor elkaar met al deze pijn die we hebben die wij dragen kan het soms zijn dat wij er ons niet bewust van zijn hoe we reageren, mocht je iemand erop betrappen geef mij eerst een seintje, dan zal ik het eerst met die persoon prive bespreken, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. het is een leuk idee, en wees lekker vrij in wat je wilt delen, en inspiratie komt vanzelf wanneer je jezelf leert om te ontspannen, dan zit je er vol mee, en wanneer er allemaal razende gedachtes in je opkomen schrijf het van je af.

Stuur mij je (prepaid) nummer met je naam en leeftijd, en hopelijk kan ik zo snel mogelijk een groeps app starten.

laten we het samen doen, en wees niet bang als je zelf iets wilt starten, want jij kan dit ook, omdat ik er veel vertrouwen in heb dat je eruit kan komen.

Ik wens jullie voor nu een fijne avond, en misschien tot snel in een de groeps app.

Mirjam
27-12-2023
Reageer:
Hoi Jetje,

Ja ik heb hetzelfde.
Het verdooft mijn gevoelens van eenzaamheid want je bent op een ander soort manier "onder" de mensen plus er is geen ruimte om te piekeren je wordt meegenomen in de levens van andere.

Eva
31-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>