Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het kwelt me, ik weet het gewoon niet meer

Ik ben eenzaam! Voor de buitenwereld heb ik een lieve man en twee kinderen maar voel mij zo alleen.

Ik heb geen contact meer met mijn schoonfamilie, mijn zus heeft afstand genomen van de familie en aan mijn broer heb ik niets, die laat alleen wat horen als hij mij nodig heeft. Waarom? Ik weet het niet, ik begrijp het niet. Mijn schoonfamilie negeert ons omdat wij het wel voor elkaar hebben, wij hebben een koopwoning, kinderen, huwelijk en een auto. Het is daar, hoe zieliger hoe meer aandacht, daar trappen we niet meer in.. Mijn zus verwijt mijn ouders vanalles waar ik totaal buiten sta en toen heeft ze het contact met de hele familie verbroken. Waarom? Ik vind het zo erg voor de kinderen dat ze aan geen enkele oom en tante iets hebben. Het doet pijn.

En dan vrienden. Eentje liet mij in de steek omdat mijn dochter het had uitgemaakt met haar zoontje. Het was zo'n mooie vriendschap, 12 jaar lang en ineens weg! Dan heb ik nog een goede vriend, maar van hem mag zijn vriendin niets van mij afweten. Waarom? Ik ben geen bedreiging! ik ben het zat om elke keer stiekem af te spreken, ik wil dat niet meer. En zo zijn enkele vrienden van me al gegaan. Maar waarom komen er nooit mensen bij? Ben ik zo stom dat niemand vrienden met mij wil worden?

Het kwelt me, ik weet het gewoon niet meer.

anoniem
23-10-2023
laatste reactie: 21-11-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Herkenbaar

J
02-11-2023
Reageer:
Het is makkelijker om een vriendschap aan te gaan wanneer je wat jonger bent in vergelijking met wanneer de leeftijd richting 2 of meer pubers gaat. (wanneer je dus alles voor elkaar lijkt te hebben)

Ik begrijp dat dit specifieke eenzame gevoel kwellend is en dat is ook niet zo vreemd wanneer vrienden 'gaan' maar er geen vervanging is.
1 ding is zeker, je bent niet stom want het gevoel is zeer herkenbaar.

Het ding is, andere mensen van dezelfde leeftijd hebben zo ook hun leven en levensstijl met een groepje vrienden waar ze zo nu en dan mee afspreken.
en daar ligt gelijk het 'probleem' die zijn er zo strak op ingepland dat er geen ruimte meer is voor 'meer' vrienden.
Dit is (denk ik) de hoofd reden waarom het zo moeilijk is om nieuwe vriendschappen aan te gaan.
Het zal dus nooit aan jou liggen.

S
21-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>