Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Een relatie zonder sociaal netwerk

Hallo, ik wil ook eens mijn verhaal delen. Ik ben 44 uit belgië, ben gay en heb relatie van 20 jr die moeilijk loopt door mijn jarenlange eenzaamheid... Vroeger had ik grote vriendengroep, veel vriendinnen en zo... Maar vriendinnen krijgen kinderen en verdwijnen. In gaywereld is echte vriendschap ook moeilijk en de goeie gayvrienden die ik had zijn ook al lang verdwenen. Nu heb ik enkel nog heel oppervlakkige kennissen die ik 1 of 2 keer op jr zie. Vriend vind dat minder erg, hij is meer een kluizenaar die genoeg heeft aan relatie en hij heeft nog wel paar vriendschappen. Maar een vriendengroep samen hebben we niet meer. Mijn beste maat die ik al 25 jr ken en zijn vrouw zie ik nog maar 1 of 2 keer op jr sinds ze kind hebben. Naar familie kunnen ze elke week gaan. Hun kind is gewoon vreemde voor mij. Ze wonen superdicht bij ons. 2 jr geleden is moeder van vriend overleden, dat was eigenlijk onze enige familie die we nog hadden. Ook hier hebben veel mensen ons laten vallen, ook al tijdens ziekte van ma van vriend. Wij horen nergens nog bij in maatschappij. Bij hetero's van onze leeftijd draait alles rond kinderen, gezin en familie. In gaywereld passen we ook niet. Buren in onze straat zijn vriendelijk maar ze hebben geen interesse in ons. Er is regelmatig mannenavond en vrouwenavond, wij worden nergens uitgenodigd want ja waar horen we bij he als gay. Nieuwe vriendschappen opbouwen lukt gewoon niet meer, al 10 jr niet meer. Ik doe hobby's, ik sport, ik volg avondles, we reizen veel... en de contacten blijven allemaal heel oppervlakkig. We hebben een app in spanje gekocht en ook daar voel ik me eenzaam, waar het voor ander makkelijk is is om mensen te leren kennen is het voor ons moeilijk. We zijn er ook veel te weinig. Ik heb gevoel dat leven aan me voorbij gaat. Een verjaardag vieren met vrienden, regelmatig es op bezoek gaan bij elkaar, iets gaan drinken met vriendin, eens gaan shoppen, nieuwjaar vieren, eens regelmatig bellen ... dat zijn dingen die ik al jaren niet meer ken. Ik heb gevoel dat ik alles moet opkroppen, en dan telkens moet acteren als we met etentje zitten bij mensen die we 1 keer of 2 keer op jr zien. Want dat zijn enige contacten die we nog hebben. Ik ga ook wel es naar feestjes van werk en zo maar blijft ook allemaal oppervlakkig. Ik vind het enorm vermoeiend om zo fake en oppervlakkig te zijn, zijn altijd zelfde oppervlakkige gesprekken. Relatie is wat mij betreft ook bijna voorbij, ik heb er de energie niet meer voor. Een relatie zonder sociaal netwerk is niet meer houdbaar voor mij.

VB
13-10-2023
laatste reactie: 07-02-2024

4
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zo herkenbaar...Je bent niet alleen. Sterkte hoor!

Anna
20-10-2023
Reageer:
Beste ,,

Ik ben ook gay, woon alleen en ken ook de eenzaamheid.
Konden we elkaar maar een beetje helpen, of naar elkaar luisteren, of leuke dingen doen. Moet toch iets van te maken zijn ? Ik heb wel een paar vrienden, sommigen gay, maar niet allemaal.

Bob
02-11-2023
Reageer:
Zo herkenbaar je verhaal.
Maar we hebben ook een leven
We bestaan ook
Maar meeste mensen vinden ons eng
Merk ik ook sinds ik verhuisd ben
Denken ze een lesbo in complex ohjee
Denk ik doe eens normaal we zijn ook mensen
Mijn buren, 2 mannen hebben het er ook moeilijk mee ze worden niet geaccepteerd hierzo
Maar blijf altijd moed houden

groetjes Vivian

Vivian
06-02-2024
Reageer:
Wat heftig Vivian!

Ik ben zelf hetero, maar ik accepteer iedereen of je nu op een vrouw of man valt.

Ik hoop dat je rust gaat vinden en ik wens je veel geluk met je vriendin en laat je niet gek maken door je buren, want het heeft meer met hun te maken.

Jullie zijn inderdaad ook mensen! En jullie zijn mooi zoals jullie zijn❤

Anoniem
07-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>