Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Huidhonger

Er was een tijd in het lager en het begin van het middelbaar dat ik mij enkel focuste op leren, school en mijn hobby. Ik had destijds geen interesse in meisjes en twijfelde daarom soms weleens aan mijn geaardheid. Praten over meisjes vond ik maar niets.

Pas later begon in meer interesse te krijgen. Zo naar het eind van het middelbaar nadat een meisje de eerste stap naar mij toe zette. Dit werd uiteindelijk niets wat volgens mijzelf komt door mijn onzelfzekerheid en mijn eigen malende gedachten dat ik niet goed of knap genoeg zou zijn.

De laatste jaren voel ik wel dat ik meer uit mijn schulp ben gekomen en meer zelfvertrouwen heb gekweekt. Ik ben stilaan nieuwsgierig geworden, kom meer uit mijn comfortzone, ik doe sinds 2 jaar krachttraining in de gym en ben op Erasmus geweest en daar voor het eerst in 22 jaar een kortstondige relatie gehad.

Toch voel ik me niet goed. Na Erasmus was het weer zoals het was. Dates blijven uit en terwijl rondom hoor ik alleen maar succesverhalen van mijn vrienden die geregeld iemand mee nemen naar hun bed. Het lijkt erop dat de wereld rondom mij zo gericht is geworden op casual seks en vluchtig daten en ik voel dat ik hierin niet helemaal niet mee ben/kan.

Mensen, vooral mijn ouders zien me dan als de ‘verstandige jongen’, maar eigenlijk verlang ik ook naar het daten, fysiek contact en genieten van mijn jonge jaren. Alleen voelt dit niet zo. Ik mis gewoon fysiek contact, ook al is het gewoon een knuffel. Het voelt alsof ik achterkom op mijn leeftijdsgenoten, of erger, dat ik nooit die soort mijlpalen in mijn leven zal ervaren. Het lijkt alsof intimiteit, seks zo simpel en frequent is als een brood kopen bij de bakker, alleen weet ik niet hoe dit moet. Dat zorgt dan weer voor afgunst tegenover mijn vrienden. “Waarom lijken zij het zo gemakkelijk te hebben en ik niet?”
Wanneer ik dan interesse heb in een meisje ervaar ik vaak retroperspectieve jaloezie maar ook afgunst naar elke andere date of hookup dat ze heeft of ik denk dat ze zou hebben en dit maakt me dan volledig van slag.
Tips zijn welkom.

Huidhonger
25-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>