Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Partner en voyeurisme (begluren jonge buurmeiden)

Hoi allemaal,

Het is inmiddels een maand of 2 geleden dat ik mijn partner en man van onze 3 jonge kinderen voor het eerst betrapte op het begluren van onze buurmeiden. Ik kwam toen onze slaapkamer op zolder binnen en hij stond voor het raam door een kiertje te gluren. Ik vroeg waar hij naar keek? 'Naar de dieren', was zijn antwoord (die staan verderop in de wei). Dus ik wilde ook wel even kijken en zag toen 1 van onze overbuurmeisjes in ontbloot bovenlichaam met een handdoek op haar hoofd. Wat bleek: hij deed dit al meer dan een half jaar lang regelmatig. Ik weet niet hoe oud die meiden precies zijn, maar wel weet ik dat sowieso 1 van hen een jaar geleden nog op dezelfde basisschool zat als mijn dochter.

Ik walgde meteen van dit gedrag. We hebben er al heel wat gesprekken over gehad. Ik heb het eerder gedeeld op een ander forum - de reacties waren niet mals. Hij heeft uitgelegd dat het een soort dwang voor hem was. En waarom? Wel, dat was eigenlijk míjn schuld, want ik wilde niet meer zo vaak seks als vroeger en ik wilde niet meer vaak knuffelen. Het klopt inderdaad dat dit stukken minder is geworden sinds de komst van onze kinderen. En daarbij was het steeds meer zo dat als we dan knuffelden, gewoon op klaarlichte dag en soms in het zicht van de kinderen, hij altijd seksuele bewegingen daarbij moest maken. Ik had hem al zo vaak terug gegeven dat ik dat niet fijn vond, maar nee hoor elke keer deed hij het weer. Net als met veel andere dingen: hij beloofde vaak wat, maar deed dan toch weer anders. Of hij loog gewoon glashard. (bv over een andere verslaving van hem, namelijk anime stripjes lezen).

Ik weet dat je nu misschien denkt: waarom ben je in godsnaam dan voor kinderen met deze man gegaan? Geloof me, dat vraag ik me ook erg vaak af de laatste tijd. Ja hij had altijd wel zijn vreemde dingetjes, maar wie niet, dacht ik? Voordat we aan kinderen begonnen, waren we ruim 6 jaar bij elkaar. Ik dacht dat ik die inschatting destijds wel kon maken. Nooit had ik voorzien dat hij zoiets zou doen.. Want in mijn ogen: hoe groot je seksuele frustratie ook is, je gaat toch niet stelselmatig naar jonge meiden (die er in mijn ogen ook nog écht uit zien als kinderen) gluren?? Na ons eerste heftige gesprek beloofde hij (wederom) dat hij écht met dit gedrag zou stoppen. Maar nee hoor, ik trof hem een paar weken later opnieuw voor het raam aan. Dat was vlak nadat ik hem had gezegd dat ik niet meer wilde dat hij naast me in bed sliep, en dus op de overloop moest slapen.

Inmiddels slaapt hij niet meer bij ons thuis. Hij had me, nadat ik hem opnieuw betrapte, verteld dat hij het gedrag gewoonweg niet in de hand heeft. Dat was voor mij reden om hem niet meer hier in huis te willen 's avonds en 's nachts. We hebben verdomme 3 jonge kinderen, kan je dan niet eens voor hen stoppen met dit (zelfs strafbare maar ook echt gewoon walgelijke en zieke) gedrag?

Al vrij snel stemde hij wel in dat hij hulp moest zoeken. Hij staat nu op een wachtlijst van meer dan een half jaar. Maar, zo is zijn mening: dat het zulke jonge meiden zijn was niet het ernstige er gaan. Want hij zou het bij wie dan ook doen, 'zodra ik borsten en schaamhaar zie' (zijn woorden). Ik vind dit een soort knik in zijn geweten en inlevingsvermogen en het beangstigt me ook. Wat gebeurt er als onze eigen meiden straks in de puberteit komen? Of hun vriendinnetjes? Hij verzekert me dat hij nooit iets bij zijn eigen kinderen zou doen. Ik probeer daar met alles in me op te vertrouwen, maar om eerlijk te zijn is mijn vertrouwen in hem helemaal weg.

Eerst heb ik het open gelaten of er toekomst zou kunnen zijn voor ons. Dat had bij hem de uitwerking dat hij door ging alsof er niets aan de hand was. Ik heb daarom een week geleden laten weten dat ik het niet meer kan, hem zien als liefdespartner. Ik walg gewoon van zijn gedrag, en eigenlijk merk ik dat ik super boos op hem ben. Hoe kan je nou je hele gezin op het spel zetten door toe te geven aan zulke puberale (en in zijn geval aangezien hij bijna 40 is, zieke) lusten? En ik ben ook boos op mezelf. Had ik dit niet kunnen voorzien? Of misschien niet specifiek dít (want hoe bedenk je dit), maar had ik niet andere dingen als alarmbellen moeten zien?

Ik weet dat het niet veel zin heeft om zo te denken en dus probeer ik dat zo min mogelijk te doen. Ik ben nu vooral bezig met alles financieel etc uit te zoeken, koop- en huurwoningen in de gaten te houden (want ons huis zullen we moeten verkopen). Ik wil nu het liefst gewoon doorpakken, maar een nieuw huisje heb je in deze tijd helaas niet zo maar gevonden.

Ik ben nog wel erg benieuwd naar reacties van mede-moeders, maar ook van mannen eigenlijk. Soms, heel soms, vraag ik me af of ik overdrijf? Maar dan denk ik terug aan de reacties op het andere forum en dan ben ik tot nu toe nog erg mild geweest geloof ik.

Ook vraag ik me af wat andere moeders zouden doen als het gaat om de kinderen. Ze weten nog niet dat we uit elkaar gaan, dat komt wel. Ze zijn nog erg jong (leeftijd 2 t/m 7 jaar): als we ze nu al vertellen dat we uit elkaar gaan, maar het vervolgens waarschijnlijk nog maanden lang gaat duren voordat dat concreet kan worden, zullen ze er niets van snappen denk ik. Maar: hoe ga ik dat later doen, als mijn kinderen beginnen te puberen? Kan ik ze dan naar hun vader laten gaan? Vertel ik ze tegen die tijd wat hun vader heeft gedaan?

Pff een heel verhaal, ik moest het weer kwijt. Ik durf mijn vriendinnen niet te vertellen wat hij heeft gedaan namelijk. Maar ik loop me compleet op te vreten van binnen.

Anoniem
24-09-2023
laatste reactie: 28-02-2024

3
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Geen enkele reactie...

Als het nou de buurvrouw was van 30, dan vond je het ook niet tof. Maar kon je het wel begrijpen.

Advies kan ik niet geven. Daar heb ik geen ervaring mee.
Maar als man zijnde kan ik wel zeggen dat je best een zieke geest heb als je naar naakte kinderen zit te gluren.
Je ziet in het leven allemaal wel eens wat, wat niet voor jou ogen bestemd is. Maar om er naar te gluren.. dan heb je ze niet op een rijtje.

Of dat je je dochters bij hem kan laten, geen idee.

Anoniem
12-01-2024
Reageer:
Goedemiddag (man en vader van 25 hier )

Allereerst wil ik mijn medeleven geven aan jullie. Het is echt niet makkelijk allemaal. Kinderen en vervolgens ook nog tijd voor elkaar vinden.

Ik kan hopelijk een beetje duidelijk geven .
Vat het niet gek op maar ik ga advocaat van de duivel spelen . Ik praat niks goed maar hier gaan we....

Mannen kijken gewoon naar alles wat ook maar iets van spanning kan brengen . Al is het een achterwerk van een bejaarde die gebukt staat om een koekje uit de kast te pakken of een ontbloot lichaam van een buurmeisje. Wel moet ik zeggen dat zodra ik in situaties als dit zit ik eerst kijk en vervolgens acteer. Dus door de deur dicht te doen en of de gordijnen bij mij . Je reptielenbrein en je moraal Compas is continue in strijd tegen elkaar als man zijnde .

Je wordt getriggerd en je moet vervolgens acteren . Als het goed is weet je wat wel en niet kan als man zijnde daar hebben we echt wel de juiste weg in gevonden ondertussen. En daar heb jij heb als vrouw zijnde natuurlijk in het verleden al mee geholpen . Mijn vrouw het zelfde bij mij .

Klein voorbeeld.. in de stad lopen en kijken naar een andere dame die dan terug kijkt terwijl je een broodje zit te eten bij de Hema . En eigenlijk toch een beetje het contact aan het zoeken bent . Mijn vriendin ziet dit en ra ra wie zit er met de gebakken peren ? . Juist . Een man is soms net een hond die je moet af trainen weten wij veel !!!?

Ik praat het gedrag niet goed natuurlijk want al een half.jaar lang doel bewust daar gaan kijken is niet helemaal hoe het hoort natuurlijk. Je moet behoorlijke wilskracht hebben om maar altijd te wachten tot het buurmeisje er is . Of staat ze er op elke dag de zelfde tijd ?

Anders zou ik voorzichtig zeggen dat hij echt geobsedeerd is .. en hij een soort van kink heeft gecreëerd.

Ik probeer voorzichtig uit te leggen waarom het geen pedofilie hoeft te zijn ...

Iedereen is jong geweest iedereen heeft zo zijn ervaringen. In het leven . Wellicht heeft je man nooit een vriendin gehad op jonge leeftijd en is het gewoon een soort van misplaatste benieuwdheid naar wat hij nooit heeft gehad . Misschien is je man blijven hangen emotioneel bij het puber zijn en het continue sexueel nieuwschierig zijn ?

Beetje erg persoonlijk maar ik heb dat ook gehad . Ik had lang het idee dat ik nog dingen moest in halen wat ik niet had op jonge leeftijd ( maar wel wou ) zo wil ik graag extreme spanning hebben in mijn relatie. Bijvoorbeeld een beurtje maken ergens buiten stiekem achter een boom . Hahaha mannen zoeken naar stimulans.

Als ( logischerwijs) de stimulans afneemt in de relatie. Door bijvoorbeeld kinderen of werk of noem maar op . Dwalen wij wel eens af naar rare dingen.

Persoonlijk zou ik dit de kans geven om voorbij te laten gaan .geef hem een kans . Praat er 1 x goed over en vervolgens nooit meer ( ik zou me ook kapot schamen ) en dat die niet leuk . Vertel wel dat je het niet nog een x wilt hebben . En kijk even vanaf je ooghoeken of hij niet ondertussen te ver is gegaan en bijvoorbeeld andere stappen heeft gezet richting het buurmeisje of daar in de toekomst mee bezig gaat. Gewoon niet in de buurt laten komen .

Het laatste wat we willen is natuurlijk of een wederzijdse interesse ( ja jonge meiden doen domme dingen ) of dat uw man verkeerde dingen gaat doen .

In ieder geval behoorlijk vervelend. Maar houdt hoop de relatie is echt nog niet voorbij of in ieder geval het hoeft niet ...

Als al mijn keren kijken of fantaseren bekend zouden worden dan zou ik ook in een opvang gegooid worden .

Vrouwen kunnen mij nu gaan haten en dat boeit me niet zo veel . Maar ik zeg eerlijk hoe het is. Maar dat je er aan denkt of het in je op komt betekent niet dat we er wat mee moeten doen . Sterker nog soms ben ik best wel een beetje boos op mezelf als ik een sexuele gedachte krijg op een extreem misplaatst moment. En dat kan echt van alles zijn ... Eten , dieren , gangbang , oud , jong , incest alles.

Gedachten houdt je tot je zelf . En je moraal Compas weet wat wel en niet goed is . Dat is de insteek van mijn verhaal.



Koekebakker
13-01-2024
Reageer:
O ja nog een kleine toevoeging..

Wil je door gaan met de relatie en zoek je naar iets om wellicht de aandacht weer op jou te krijgen ...

Geef hem stimulans. Ga niet als een dode vis op bed liggen zeg zeg doe je ding ...

Laat een x goed weten dat jij gewoon graag een keer door hem genomen wilt worden ahahah . Mannen vinden dat heerlijk .

Zit je in de auto op de snelweg? Met zn 2e onderweg naar een afspraak.

Doe zn gulp een x open en verwen hem een x
Wel voorzichtig natuurlijk geen ongelukken maken .

Maar dat zijn dingen waar een man gewoon ongelooflijk fantastische verlangen naar heeft . Je zou zien . Dat hij helemaal weer op zn handen en voeten naast je komt te staan als een trouwe rakker ..

Ik ben zelf een man maar je weet wat ze zeggen .

Het krachtigste wapen zit tussen de benen van een vrouw. Mannen doen de meest gekke dingen om daar maar een keertje mee downtown te kunnen .

Maak hem maar weer eens lekker je hondje en wellicht is de relatie weer kei goed .

Koekebakker
13-01-2024
Reageer:
Toch een kleine reactie op koekenbakker.
(En ik ben een man)

Je voorbeelden en uitleg geeft geeft toch enig voorkeur van goedkeuring.
Daarnaast, wat de desbetreffende vrouw moet doen volgens jou slaat nergens op.

Maar het is gewoon niet goed te praten dat hij structureel naar hele jonge meisjes staat te gluren.

Anoniem
24-01-2024
Reageer:
Stel je niet aan hij komt te kort bij je muts.p

Jonas
25-01-2024
Reageer:
Je hebt al het recht om de relatie te beëindigen. Ik weet ook niet of ik het wel comfortabel zou vinden dat hij bij mijn kinderen zit. Moest dit 1 keer gebeuren en jullie erover praten, dat het dan stopt. Zou ik nog begrip voor kunnen hebben. Dit is meermaals gebeurd en ik denk niet dat je dit zomaar moet wegschuiven op het feit dat er minder seksuele spanning tussen jullie is. Heel veel sterkte

Anoniem
29-01-2024
Reageer:
hallo,

ik ben een man en helaas heb ik ook staan gluren naar een jong meisje.
het was zeker geen sexuele aantrekking, denk meer dom soort nieuwsgiwerigheid.
Zij heeft het gemerkt en aan haar moeder verteld.

Ik zelf wasook erg gescj=hrokken over mijn gedracht.
Toch heb ik na ongeveer een 1 weer een keer gedaan.

waarom??? gewwon stom ik wist dat ik het niet moest doen toch heb ik een paar seconden voor haar raam gestaan.

waarom ik toch zo nieuwsgierig ben geweest, geen idee. Het is geen sex. ook niet de opwiinding. Ik vind het wel spanned.
Soort kick. net als een achtbaan.

ik heb heel erg veel spijt van mijn gedrag, maar weet hoe ermee om te gaan.
Mijn vrouw en dochter weten nu ook van dit gedrag en voelen zich niet vielig bij mij.

Daarom heb ik besloten om uit huis te gaan zodat zij zich wel veilig voelen. Ik wil mijn huwlijk niet opgeven. Zal strijden om ons heuwlijk te redden.

Ik kan je geeen advies of eenreden van mijn gedrag geven.
maar hopelijk heb je iets aan mijn verhaal.

Iedereen heeft gelijk als ze zege ndat dit gedrag niet acceptabel is. Dat weet ik ook.
Daarom ga ik ook weg uit huis zodat thuis de rust terug keert en ze niet bang voor mij hoeven te zijn.

Het is aan mij om mij leven te beteren en hun te tonen dat ik wel te vertrouwen ben.

sorry voor mijn gedrag.
veel sterkte
A

Aniniem
28-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>