Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Vermijdende hechtingsstijl

Vermijdende hechtingsstijl.

Hallo,
Ik wou even vragen of er misschien nog mensen zijn waarvan ze weten dat ze een (dominant) vermijdende hechtingsstijl hebben?

Ik ben zelf 40 jaar, getrouwd en mama van twee pubers.
Ik heb altijd gemerkt dat ik weinig emoties voelde en erg onafhankelijk opgesteld stond in het leven. Ik kon niet of moeilijk zeggen wat ik voelde, wou en dacht. Als mijn man daarnaar vroeg in een gesprek (meestal een beladen gesprek) klapte ik toe. Ik wist het gewoon biet wat erg frustrerend is voor mijn man.
Al we enkele dagen zonder elkaar zijn dan denk ik er gewoon niet aan om hem te bellen… ik vergeet dat gewoon. Hij begrijpt dit helemaal niet en dat kwetst hem. Wat ik begrijp.
De laatste weken hebben we wat moeilijkheden in onze relatie waardoor ik nu open sta om aan mezelf te werken. Ik heb een niet zo fijne kindertijd gehad. In feite kan ik mij zo goed als niet herinneren van mijn kindertijd. Gewoon weg. Goed weggestoken door mezelf. Maar daarmee heb ik ook goede dingen weggestoken.
Mijn man had het de voorbije maanden moeilijk. We dachten dat hij het moeilijk had met zichzelf maar nu voelt hij dat het ook komt omdat ik zo in onze relatie sta. We hebben daar nooit bij stil gestaan tot nu. Hij mist mijn “ik ga voor je, je bent mijn alles, ik doe alles voor jou-gevoel” in onze relatie.

Ik ben enkele weken geleden plots en hevig verliefd geworden op een andere man.
Hetgeen ik voelde had ik nog nooit gevoeld. Helemaal nieuw voor mij. Het heeft me dan ook helemaal van slag gebracht.

Mijn man en ik willen nu aan onze relatie werken en ik moet werken aan mijn hechting…

Zijn er mensen die zichzelf herkennen in deze onveilige hechting?

Groetjes
Eline

Eline
13-09-2023
laatste reactie: 27-09-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja, ik snap het. Herkenbaar, daarom ben ik nu ook veel mensen kwijt. Maar gelukkig weet ik ook dat alleen ik dat kan veranderen en heb nu als beginnetje een coach online.

Joanne
15-09-2023
Reageer:
Wat vervelend, en heel herkenbaar.
Alleen ik ben alleenstaand en heb het ook dat ik afgevlakt ben niet veel voel en onafhankelijk opgesteld.

In mijn tienerjaren vond ik het zelfs vreemd als iemand vrienden met me wilden worden en zag ik het als iets negatief. Ik ben ook onveilig gehecht en ben een kopp-kind.

Wat ik heb geleerd en het korte advies wat ik je kan geven. Elke dag is nieuw en je bent de regisseur van je eigen leven, je hoeft niet te zijn wat je hebt meegemaakt want dat is voorbij. Nu is wat je bent en gelukkig heb je een gezin dat is ook van jou. Los van je verleden kan je elke dag werken om je bijdrage te leveren aan je gezin en aan jezelf.

En het gevaar van vroeger is voorbij. Je bent een nieuwe ik. Dus probeer los te laten. Een heel goed boek wat ik heb gelezen over hechtingsproblemen problematiek is: De herontdekking van het ware zelf. het is heel leerzaam en gaat over overlevingsmechanismen die we onszelf aanleren om te overleven. Maar je hoeft niet meer te overleven.

Sterkte


Rosalie
27-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>