Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mn ex moet beseffen dat ie mij kwijt is

Mijn vriend bedonderd me al vanaf 2012 sindsdien wil ik niet verder meer met hem. Maar kosten wat het kost dwingt ie me om bij me te blijven. Z'n familie mijn familie vrienden. Hij heeft er zelfs voor gezorgt dat ik in therapie moest omdat ik gek was volgens hem. Hij blijft me bedonderen. Nu is het gelukkig zo dat ik me voor de helft heb losgeketend. Nu ik het uitgemaakt heb we wonen nog wel met elkaar komt ie met verwijten. Was z'n ouders hun schuld want zijn pa heeft hem misbruikt. Z'n moeder heeft hem verwaarloosd. Hij dwingt me nu om hem nog een kans te geven maar dat doe ik niet meer ik ga van m'n vrijheid genieten. En dwingen dat ik samen met hem moet blijven doe ik niet hij gaat maar naar elke vrouw toe wat ie wilt maar mij is ie kwijt. Ik ga gewoon normaal met hem om. Omdat we veel moeten regelen. En we wonen nog in hetzelfde huis. Heb hem ook op het hart gedrukt van je kan niet alles en iedereen de schuld geven van jou rottigheid. Hij liegt ook over alles. Dus ik heb hem aangeraden om in therapie tegaan. Zit nu ook in therapie voor m'n trauma's en ik de verkeerde diagnose heb gekregen ik heb adhd inplaats van autisme. Heb medicatie wat goed werkt maar daar wil meneer ook een stokje voor steken om tegen iedereen te zeggen dat ik gek van de medicatie word. Maar het punt is nu kan beter denken ben assitiever drink en gebruik geen drugs meer tegen de pijn. Samen met de psycholoog gaan we ook kijken voor een oplossing voor m'n ex dat ie moet beseffen dat ie mij kwijt is.

J
09-09-2023
laatste reactie: 13-09-2023

3
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ow ja sorry te zeggen vorige week was ik ontploft kon niet meer. Jaren van woede verdriet pijn en onderukking klapte eruit. Liep weg wel gezeik gehad.<br><br>We praten veel nu maar ik ben zo beschadigt door die jaren dat ik gewoon geen liefde meer aan hem kan geven. Maar niemand geloofd of interesseert hoe ik me voel. Ze geven alleen om hem omdat hij zo zielige jongen is. En ik moet me maar gedragen of mij niet aanstellen. Of ik ben de foute omdat ik boos verdrietig depressief wantrouwend ben. En omdat ik met m'n medicatie nu mezelf beter kan uiten en ja als je dit jaren meemaakt kan je boos overkomen. Dat ik moet kappen met m'n medicatie nou nee ik voel me goed door m'n medicatie en dat ik nu terug vecht voor m'n eigen leven. En niet een keer voor hem. Begrijpt m'n familie niet. Een keer is het klaar. En heel erg wat m'n ex partner in z'n verleden heb meegemaakt. En in 2013 had hij al beloofd om hulp te zoeken. Maar dat was weer een leugen van hem. Mijn vrienden zeggen luister niet en als het werkt gewoon mee doorgaan. Kijk ik heb jaren lang al vanaf 2005 voor hem gezorgt. Van m'n studie geld kleren gekocht voor hem want hij had geen geld. Altijd gewerkt voor hem want meneer kan niet voor een baas werken. Hij had wel wat baantjes maar dat waren maar dagen. Al mijn geld aan hem uitgegeven want hij wou een bedrijf beginnen. Kijk mensen zeggen laat het verleden nu los. Maar hoe kan ik dat doen als het verleden weer heden word. En alles wat hij doet mijn schuld is. Mensen snappen niet hoeveel schade ik heb gehad en hoe gebroken ik ben nu. Nee ze geven de medicatie de schuld. Heel grappig want met die medicatie kan ik teminste de dag door komen zonder angst stress depressie of dat ik alchol moet drinken. Nee wat dan me jaren kapot drinken nog ellendige voelen en meer onderdrukt worden. En dan zelfmoord plegen nee das een goede optie. M'n armen staan al vol littekens

J
09-09-2023
Reageer:
J,
Wat erg zeg. Hoe lang zijn jullie samen? Hoe heb je het volgehouden?
Waarom begrijpt je familie het niet? Zien zij het ook niet?

Anoniem
10-09-2023
Reageer:
Jaren geleefd in angst en als een zombie. En veel uitwegen zoeken. Nu vechten en mensen die wel om me geven en geloven dicht bij me houden.

J
10-09-2023
Reageer:
Wat houdt je bij hem? Zo te horen is hij je vriend, dus jullie zijn niet getrouwd. Pak je spullen en ga weg. Logeer bij je vrienden, zoek een tijdelijke kamer, blijf daar niet!

Anoniem
10-09-2023
Reageer:
Het is mijn huis. Staat op mijn naam

Ben altijd de kostwinner geweest. Over niet al te lange tijd komen de vervolg stappen ook.

Weggaan is op dit moment nog niet mogelijk maar er zijn nu wel mensen die mij steunen en helpen in deze lastige tijd. En die hem ook in de gaten houden. Want alle bewijs van vreemdgaan heb ik al doorgestuurd. Maar ben wel sterker nu dan een jaar geleden. Pik ook niks meer van hem. En doe mijn eigen ding.

J
10-09-2023
Reageer:
Meteen stoppen ermee! Hem eruit gooien voor jezelf gaan en aan jezelf werken!

Anoniem
11-09-2023
Reageer:
Hoi J,
Wat verschrikkelijk dat je dit meemaakt.
Hoe ben je erachter gekomen dat je vriend is vreemdgegaan. Ik heb de vermoeden dat mijn man vreemdgaat en ik weet het bijna zeker maar hij zal dit nooit bekeken. Onze relatie is niet meer wat het was de afgelopen half jaar, ik wou dat ik bewijs kon vinden. Zijn telefoon laat hij nooit onbemand, hij draait zijn telefoon vaak om als we samen televisie kijken. Ik word gek van het sterke gevoel dat hij vreemdgaat maar hij blijft ontkennen en ik kan niet aan bewijs komen. Hoe heb jij het voor elkaar gekregen? Ik heb hier vaker over gesproken met vrienden, nadeel is dat we gemeenschappelijke vrienden hebben en degene die ik vertrouw, zeggen dat hij nooit vreemd zou gaan. Is er een manier om hierachter te komen?


Anoniem
11-09-2023
Reageer:
Toen hij weer vreemd deed gewoon op z'n account Google account plus geschiedenis gekeken. Kijk als je in je relatie geheimen en leugens hebt wat ik ook heb gehad. Afbreken want het maakt je kapot. En wat je vind foto's van maken. Als mensen lastig doen gewoon laten zien kijk bewijs.
En zijn gedrag gewoon in z'n gezicht bespreken. Van heb je geheimen of zo. Je kan het heus laten zien wat je op je telefoon doet. Gewoon zeggen dat je die geheimzinnigheid niet op prijs stelt

J
13-09-2023
Reageer:
Beste Tirza,

Als je het vermoeden hebt, spreek hem daarop aan en vraag toestemming om zijn telefoon te doorzoeken. Ga vooral niet jezelf gek maken, op onderzoek uitgaan en mensen inzetten om voor je te bespieden.

Als hij vreemd gaat, ga weg bij hem. Ga alsjeblieft je vuile was niet buiten hangen vooral als jullie kinderen hebben. Dit zal hen niet goed doen. Bewijzen doorsturen, begrip zoeken bij mensen en mensen hem in de gaten laten houden, klinkt volstrekt bizar en toch en vorm van stalken, doe dat niet. Allemaal niet nodig want je krijgt er niks voor terug. Hoe zeer je ook mensen vertrouwd, ze zullen altijd achter je rug om praten over je partner. Als hij vreemdgaat, kies ervoor om het te accepteren en bij hem te blijven of kies voor jezelf en ga weg. Ga niet wachten tot hij de besef krijgt dat hij je kwijt is, want dat moet hij weten voordat hij vreemdgaat- ging.

Ik spreek uit eigen ervaring, we zijn al 5 jaar uit elkaar en we zijn goed vrienden gebleven omwille van onze 3 kinderen en omdat we veel respect voor elkaar hebben, ondanks zijn affaire. We zijn nu allebei gelukkig met onze partners.


Madeleine
13-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>