Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Vertrouwen beschadigd is die nog wel te herstellen?

Mijn partner en ik zijn al 7 jaar samen.
Hebben zeker ups en downs gehad maar het vertrouwen was altijd sterk! Toen was het nieuwe jaar in zicht (2023) net 1 maand geleden onze 2e kind gekregen.
Ik merkte op dat die heel terug getrokken is en vaak in de hoek van de bank op zijn telefoon zit. Het is dat ik iets zeg of vraag anders kan het zeker wel voorkomen dat het gewoon een hele avond bijna niks tegen elkaar word gezegd.
Geen affectie weinig gesprekken en zeker al niet kunnen communiceren.. ik wil wel maar hij sluit zich af. Ik kreeg een naar en raar gevoel dat die dingen verbergt voor mij.. en kon maar geen waarheid uit hem krijgen.. ik wil alleen de waarheid meer niet.
Zoja, de gezegde als je niet eerlijk bent zullen ze zelf op onderzoek uitgaan.
Tot mijn verbazing vond ik wel dingen die ik niet leuk vind om te zien en besloot er geen drama van te maken dus hield het voor mezelf.
Maar de dag erna ging die weer ermee door.. dat was het.. de bom barste en confronteerde hem ermee waarom die dat doet. En kreeg een vaag antwoord "ik weet dat je het niet leuk vind dus daarom zei ik niks" ik wilde je niet kwetsen.
Gaat dat tegenwoordig zo? Denken dat een vrouw de waarheid niet aan kan? Het kwetste me meer dat die in mijn gezicht aan het liegen was dan dat ik die ene afspraak die we hadden had verbroken.
Nou eenmaal eens een keer een goed gesprek gehad te hebben verstreken er 2 maanden. Tot ik weer een bepaald gevoel kreeg rondom zijn "gedrag" en tot mijn verbazing had ik weer gelijk en had die weer onze afspraak verbroken. Kapot was ik ervan, ik snapte er niks van voelde zoveel onmacht en pijn.
7 jaar lang vol vertrouwen gehad zo in 1 keer kapot!
Het bleek dus dat die in de gedurende 7 jaar tijd, al vaker had gelogen en dingen had verzwegen.
Nu zit ik er emotioneel doorheen.. ik weet niet hoe ik hem nog moet vertrouwen? Of vertrouwen in hem terug moet vinden..? We hebben 2 kids samen.
Nu heb ik vaak wantrouwen en maak al snel van een mug een olifant.. ik ben me er bewust van! Ik heb nu steeds het gevoel dat ik hem met alles moet controleren dat wil ik niet! Zo ben ik niet! En zo wil ik niet leven.. maar er zit een stemmetje in mij die de overhand neemt en kan het niet laten.. ik ben emotioneel op!
Herkend iemand dit? Of heeft iemand tips?
Ik wil hier graag zo sterker uitkomen en alles achter me laten. Maar heb het er echt moeilijk mee.. nu leven we beetje in een sleur en is fysieke aantrekking kracht of affectie ver te zoeken.. ruzie maken om de kleinste dingen. Niet meer normaal dingen over kunnen brengen aan elkaar waaronder op een snauw manier

Anoniem
12-07-2023
laatste reactie: 07-03-2024

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat is die ene afspraak die jullie hadden? Als fysieke aantrekking kracht of affectie ver te zoeken, dan kan het zijn dat hij vreemdgaat of gevoelens heeft voor een ander…

Gr.
Yvonne

Anoniem
17-07-2023
Reageer:
Ik begrijp jou helemaal. Ik zit in een soortgelijke situatie. Mijn partner ontkent dat er een ander is. Maar door bepaalde gebeurtenissen twijfel ik of hij de waarheid spreekt. Ik wil hem ook controleren om achter de waarheid te komen maar eigenlijk wil ik niet zo in een relatie zitten. Ik kan je dus geen advies geven maar begrijp je gevoel.

Anne
29-07-2023
Reageer:
Zoveel gedoe, kap er gewoon mee het is niet gezond meer waarschijnlijk heeft hij een ander.
Waarom doen vrouwen dit zoveel energie geven aan een man als hij de fout in gaat zie in dat een man doet wat hij wilt en je hem niet kan veranderen, moet je ook niet willen.. Ga voor jezelf en de kids

Mila
10-08-2023
Reageer:
Mijn man was voor zijn werk een half jaar weg en ik zag hem zo graag dat ik hem trouw ben gebleven. Ik was 40 en in de fleur van mijn leven. Ik had kansen doch nam ze niet.
Mijn man had ze wel genomen. Had ik toen wat meer genoten waren de frustraties niet zo erg geweest denk ik!? Tien jaar later zijn we dan toch gescheiden. Ik vroeg aan 2 mensen wat te doen! Een zei dat verslijt er niet van en andere zei mee stoppen. Zet de bloemetjes ook eens buiten maar blijf trouw met Je hart aan Je gezien. Kinderen hebben stabiliteit nodig.

Iris
22-08-2023
Reageer:
"Tot mijn verbazing vond ik wel dingen die ik niet leuk vind om te zien en besloot er geen drama van te maken dus hield het voor mezelf." <br><br>Cryptischer gaat nauwelijks. <br>Er bestaat een resem zaken die de één of de ander niet leuk vind, maar waar gaat het hier feitelijk over. <br>Gaat hij vreemd? Snuift hij lijm? Randt hij de hond aan? Laat hij zijn kloris aan de buurvrouw zien? Dit is te abstract om inhoudelijk iets zinvols erover te zeggen. Sorry!

Diemo
09-09-2023
Reageer:
Ik begrijp je heel erg goed. Zelf heb ik sinds 9 maanden een lat-relatie. Vanaf het eerste moment waren wij een match: emotioneel verbonden, humor, echte maatjes en een fantastisch seksleven. Sinds vorige week ontdek ik echter de ene na de andere leugen: hij bleek contact met zijn ex te hebben en erover te liegen, hij bleek betaalde seks profielen te volgen, hij bleek in zijn vorige relatie vreemd te zijn gegaan (ik vond seksfilmpjes met een andere vrouw die gemaakt waren tijdens zijn vorige relatie). Als hij daarover liegt, waarover dan nog meer?

Ik hou met iedere vezel van me van hem en ik weet dat dat andersom ook zo is, maar ik kan hem gewoon niet meer vertrouwen. Ik heb de neiging om alles na te trekken. Zo wil ik geen relatie. Mijn verstand is heel duidelijk, maar mijn hart en gevoel zeggen nog iets anders. Het is zo vreselijk moeilijk 😢.

Sterkte.

M
07-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>