Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Nog nooit van mijn leven een vriendin gehad

Per toeval op deze pagina terecht gekomen, en ook ik wil mijn verhaal delen.
Ik ben nu 46 jaar, heb nog nooit van mijn leven een vriendin gehad.
Er gaan momenten voorbij waarbij ik denk.."waarom gaat het bij een ander zo makkelijk "?
Collega's zeggen vask " probeer een datingsite, dan gaat het lukken. "
Wat zij echter niet weten, dat ik het jarenlang heb geprobeerd, mn best gedaan; steeds met 0 resultaat.

Ik ben in het bezit van een vaste baan, eigen huis, heb mijn ouders nog, maar ik kom elke dag alleen thuis, niemand die op mij wacht ( behalve mijn kat).
Mijn hele leven maak ik het mee dat wildvreemde mensen mij uit staan te lachen op straat, in een winkel...zoals vanmiddag weer in een supermarkt in Hilversum..zonder enige aanleiding beginnen 2 volwassen vrouwen (in mijn bijzijn ) hardop minderwaardige opmerkingen te maken over mijn uiterlijk..je hoort het gewoon.
Wanneer ze dichterbij komen ,beginnen ze ineens over wat andere te praten.

Ook maak ik het mee dat mensen met gestrekte arm / wijsvinger naar mij staan te wijzen, hardop schreeuwend " wat een lelijkerd." Vervolgens zie je dat groepje "volwassen " mensen hardop lachend mijn kant op kijken.. en een plezier dat ze hebben...
Ik heb weinig zelfvertrouwen om contact met vrouwen te maken, en dat komt vooral hierdoor.

Wanneer ik het meemaakte dat het mij lukte om via een datingsite met een vrouw in contact te komen, liep dat ook steeds op een desillusie uit.
Zodra ik een foto stuurde, voelde ik duidelijk dat ze van mij af wilde, of ik werd geblokkeerd; alsof ik haar iets ergs had aangedaan.

Vrienden heb ik niet.Nooit iemand die op m'n verjaardag komt ,nooit iemand die mij uitnodigd. Oud en Nieuw lig ik om 23.00 in bed.Waar moet ik heen, wanneer je niemand hebt of kent?
Vroeger ging ik vaak met een (inmiddels ex ) kennis om...maar dat bleek iemand te zijn die mij enkel kende wanneer ie me nodig had, continu gemaakte afspraken afbelde met doorzichtige lulsmoezen.
Continu kwam er "onverwachts " wat tussen.

Vroeger weleens groepsreizen gedaan
Met niemand moeilijkheden gehad, maar toen er een reünie georganiseerd werd, waren ze mij "per ongeluk " vergeten..zag later foto's waar ik ze allemaal zag zitten.
Mij wilden ze er niet bij hebben, mij waren ze "vergeten."
Soortgelijke ervaringen ook met andere reizen meegemaakt, waarbij je duidelijk de gemaakte vriendelijkheid voelde van mensen.
Ik las dat iemand schreef dat ze zich "toeschouwer" voelt van haar eigen leven ; eigenlijk voel ik lichtelijk ook zo.
Voelt alsof ik "op achter loop ", jongens die ik bij wijze van spreken nog geboren heb zien worden, zijn nu al wat jaren getrouwd,kinderen..ik heb nog nooit een vriendin kunnen voorstellen aan mijn (inmiddels op leeftijd zijnde) ouders...
Mensen zeggen vaak " Hoe kan het dat je niemand hebt ? Je bent vrouwvriendelijke, netjes, serieus, met juiste normen en waarden opgevoed...maar dat zeggen mensen die je kennen.
Heb je je uiterlijk niet zo mee, dan kan je het vergeten.
Loop je in de stad, dan staan compleet onbekende mensen van wie he normen en waarden verwacht, je hardop uit te lachen, in mij bijzijn mij voor vanalles uit te maken..en gierend van plezier kijkt men mijn kant op.

Hans
01-07-2023
laatste reactie: 31-08-2023

6
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik ben nu 51, heb ooit ongeluk gehad.gezondheids problemen overgehouden.relatie voorbij,na lange tijd weer relatie gehad.is nu na 5 jaar gedaan.ondanks. dat ik niet alleen ben.heb toch een gevoel van leegte.

Brigitte
03-07-2023
Reageer:
Kom op man, Hans.
Verman jezelf.
Wat een onzin allemaal om jezelf helemaal in het verdomhoekje weg te schrijven. Wat jou allemaal overkomt. Omdat je niet aantrekkelijk bent? Onzin.
Ik bedoel als je het idee hebt dat je onaantrekkelijk bent dan neem ik aan dat je daar de afgelopen pak em beet 26 jaar al mee aan de slag bent gegaan?
Dus je bent fit, sportief, misschien zelfs afgetraind? Of tenminste slank. Je bent verzorgd en schoon? Elke dag douchen, tanden poetsen en haar kammen? En als je kalend bent dan kort houden in plaats van lange slierten. Je rookt niet en draagt nette kleding wanneer je in het openbaar treedt?
En natuurlijk kan er iets zijn wat niet mooi is, zoals een boggel, slecht gebit of grote gok. Als je het idee hebt dat je door zo iets tegengehouden wordt en al het bovenstaande is op orde; laat daar dan ook iets aan doen. Als je daardoor zelfverzekerder bent.

En dan de eenzaamheid. Dat is enorm kut. Het gevoel het huisje boompje beeste gemist te hebben terwijl iedereen om je heen dit wel lijkt te hebben. Maar hoe ouder je wordt hoe kleiner die kans gaat worden. Niet onmogelijk, maar wel kleiner. En dan komt er een moment waarop je moet gaan proberen om er de voordelen van te zien.
Mensen met kinderen kunnen de eerste paar jaar veel minder doen. Spontaan op stedentrip? kan niet. Drankje in de stad tot in de late uurtjes? kan wel, maar dan geen slaap want 06:00. Wellicht verhuizen, weg van alles, en opnieuw beginnen, gaat ook niet of in ieder geval veel moeilijker.

Dus wil niemand met je afspreken? Ga dan alleen. Kies voor jezelf. Ontwikkel en ontplooi jezelf. Gooi het roer om. Loop de Santiago de Compostela route. Pak de Siberië express. Geef je op voor vrijwilligerswerk. Doe mee aan een loopgroep. Ga een tijdje in het buitenland wonen en werken. Ga niet op groepsreis, maar ga alleen. Vaak maak je op die manier meer contact dan in een groep.

Het is een cliché, maar alleen jij kunt jezelf hieruit trekken. Zodra je je eigen leven op orde hebt zal je merken dat dit al veel meer aandacht oplevert.

Henk
16-08-2023
Reageer:
Ik ben een vrouw van 31, maar ik herken me heel erg in het gevoel een toeschouwer te zijn. Ik heb dat gevoel al zo lang ik me kan herinneren. Ik vind het raar om mezelf in de spiegel te zien. Ik heb ook nooit een relatie gehad. De paar vriendinnen die ik heb zijn inmiddels druk met hun eigen jonge gezin. Als ik mezelf niet bij familie uitnodig ben ik ook alleen met de feestdagen. Niemand vraagt mij niemand zit op mij te wachten. Op mijn werk gaat het niet; ik kan geen baan houden, moet steeds aan iets nieuws beginnen. Ik weet dat het mijn eigen schuld is, ik doe het zelf verkeerd.

Ik probeer te denken zoals Henk hierboven zegt; de moed erin houden, aan jezelf werken, doen wat je kan. Maar ik baal zo, ik vind mezelf zo'n ontzettende loser. Ik ben super dankbaar voor wat ik heb, voor wat ik heb gekregen, echt waar. Voor de mensen om me heen, voor zien hoe alles gaat. Maar alles waar ik zelf invloed op heb verpest ik, laat ik een zooitje worden terwijl ik er naar sta te kijken. Ik vind alles mooi maar mezelf k*t.

Sorry dat ik dit in jouw topic kwijt moest. Ik wil zeggen dat ik met je meeleef en ik hoop dat er betere tijden voor je komen. Mijn enige tip is om niet te veel over je eigen situatie na te denken maar te focussen op de mooie dingen om je heen. Als ik dat doe en mezelf vergeet kan ik best gelukkig zijn, misschien werkt dat voor jou ook zo, ik weet niet.

koolvis
31-08-2023
Reageer:
Hey Hans,
Ik zag je berichtje.
Ik wandel nog wel eens op de hei in Hilversum, mocht je een x mee willen wandelen dan ben je welkom.
Groetjes Pien

Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we telefoonnummers en mailadressen binnen enkele weken na plaatsing

Pien
31-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>