Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Moet ik toch de waarheid boven tafel zien te krijgen?

Dag allemaal,
Mijn verhaal is heel lang, dus ik kort het even in.

Ik ben na 7 jaar samenwonen (relatie van 17 jaar) weer alleen gaan wonen omdat mijn ex 'er klaar mee was'. De werkelijke reden weet ik tot de dag van vandaag nog steeds niet. Mijn onderbuik gevoel zegt dat hij verliefd is geworden op iemand anders (daar niets mee gedaan heeft naar mijn idee) maar het echte verhaal ken ik niet. We hebben nog even een relatietherapeut geprobeerd, maar ook daar kwam geen 'boe of bah' uit.

Ik ben er echt ontzettend naar en verdrietig van geweest omdat mijn onderbuikgevoel best wel sterk is. Nu, na dik een jaar heeft hij weer contact met me gezocht, spreken we weer met elkaar af en is het oprecht gezellig. Echter wil hij nog steeds niet praten over de werkelijke redenen van de breuk. Eigenlijk vind ik dat ik daar wel recht op heb, maar ik realiseer me dat als ik daar over ga 'zeuren' dat ik de 'relatie' die ik nu weer met hem heb, kapot maak. Het is mijn frustratie.

Nog steeds kan ik er wakker van liggen. Wat is er gebeurd destijds en waarom vreet het zo enorm aan me. Wat vinden jullie, moet ik het naast me neerleggen en genieten van het moment? Of moet ik toch de waarheid boven tafel zien te krijgen?

Alvast dank voor jullie reacties. Groetjes Anneloes uit Amsterdam.

Anneloes
13-04-2023
laatste reactie: 25-04-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Anneloes, heb je wel recht op. Het is mooi makkelijk voor hem zo. Hij was er klaar mee en heeft nu bedacht dacht hij je terug wil. Heeft je een hoop verdriet gedaan en wil nu niet over moeilijke dingen praten.

Je zeurt niet als je dit wil weten. Sterker nog, je hebt er recht op. Hoe wil je anders nog verder met deze relatie? Dat kan toch niet als jullie daar niet open over kunnen praten? Je mag meer voor jezelf opkomen (zegt mijn gevoel)
Succes!

Anoniem
13-04-2023
Reageer:
Dankjewel Anoniem. Als je nog een goede tip hebt hoe ik dit kan aanpakken zonder de boel te verpesten, dan graag ;-)

Anneloes
13-04-2023
Reageer:
Ja toch ‘gewoon’ vragen (op een goed moment uiteraard) netjes, maar rechtstreeks en zelfverzekerd.
En aangeven dat je anders niet verder kunt.
Dat zou ik zelf doen. Maar het is altijd makkelijk praten voor een buitenstaander.

Het is ook moeilijk omdat je bang bent het ‘te verpesten’ zoals je aangeeft. Dat geeft aan dat er eigenlijk niet zoveel openheid tussen jullie is (geweest). Maar als je er echt achter staat dat je er recht op hebt, ga je zelfverzekerd het gesprek aan.
En wat is verpesten? Dat je hem kwijt raakt omdat hij niet tegen moeilijke gesprekken kan? Tja dan ben je sowieso beter af zonder hem.
Wederom succes 😉

Anoniem
13-04-2023
Reageer:
haha..ja helemaal met je eens hoor, dankjewel.

Anoniem
13-04-2023
Reageer:
Dag Anneloes, je geeft aan dat je er nog wakker kan van liggen en dat het aan je vreet dat je niet weet waarom hij toen bij je is weggegaan. Ik weet uit ervaring dat het niet zo eenvoudig is om dit zomaar naast je neer te leggen ondanks de gevoelens die er eventueel nog zijn en het feit dat wat er nu is, dat je dit ergens niet kwijt wil of wil kapot maken. Communicatie, eerlijkheid en vertrouwen zijn echter de bouwstenen van een relatie en als dit niet mogelijk is dan zit het fundamenteel niet goed en dan is de vraag of je zo'n relatie wilt? Het is belangrijk dat je jezelf voorop stelt en je verwachtingen en zelfs eisen (onder andere over het feit dat je wilt weten waarom dat hij je toen heeft verlaten) duidelijk maakt en hieraan vasthoud. Als je dit opzij schuift om hetgeen er nu terug is tussen jullie niet kwijt te spelen dan ben ik ervan overtuigd dat dit je steeds zal blijven kwellen en "verpest" je dan wel niet de "relatie" met hem maar wel de relatie met jezelf en die is de allerbelangrijkste. Kortom, erover praten en lukt dit niet, dan bepaal je voor jezelf welke relatie je de belangrijkste vindt. Veel succes!!

Wouter
25-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>