Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Diep in mijn hart weet ik natuurlijk wel waar dit naar toegaat

Ik woon nu 2 jaar samen met mijn vriend, hij heeft zijn huis verkocht en is bij mij komen wonen. Ik vind hem een knappe man, kan met hem lachen, hij kan lief zijn. Hij is charismatisch, ziet er goed uit en dat weet hij. Maar hij heeft ook andere kant. Ik hou echt heel veel van hem, en wil gaan voor onze relatie. Maar hij heeft een probleem met zichzelf. Wij werken beide fulltime, ik heb een veeleisend baan, dat is prima hier heb ik voor gekozen. Ik sta 's morgens om kwart voor 6 op, verzorg de honden en rij om half 7 weg. Hij staat later op. Ik doe zo' n beetje alles inhuis. Om een lang verhaal kort te maken is dat hij helemaal niets doet in huis. Ik kook, doe de was, de tuin, ook het zware werk. En hij zit voor de tv. Hij is wel bezig met maken van schuifdeuren in schuur project van nu al een half jaar e.a. klusjes. Daarbij help ik hem vaak het lijkt wel of hij het niet alleen kan. Het huis is een zootje hij laat alles slingeren en ruimt niets op, is altijd van alles kwijt. Ik vind zelf dat ik ook meer moet opruimen maar heb geen energie. En ik krijg dan te horen het is een zootje terwijl hij daar zelf aan mee werkt. Ben ''s avonds aan het einde van mij latijn. En het ergste komt nog bij loopt vaak te schelden, zeg ik wat zegt hou je mond, noemt mijn vies wief etc. . Kan van de een op andere moment omslaan in emoties wordt dan boos, geeft mij overal de schuld van, negeert mij. Heeft commentaar op iedereen en hij zelf is het belangrijkste. Denkt dat hij alles kan zeggen en kwetst daardoor veel mensen, ook op zijn werk is hij niet tactisch met name tegen mensen die voor hem wat moeten doen (monteurs). Tegen zijn meerdere weet hij wel houding te geven. Hij is echt dominant, overheersend, ongeduldig, schaamt zich niet gauw, wil zijn zin doordrijven, hij is egoïstisch en praat ook in de ik vorm. Daarnaast is hij chaotisch, impulsief en maakt niets af. Hou houdt geen rekening met mij en als hij iets in zijn hoofd zit gebeurd dat ook, zonder te overleggen met mij krijg ik de mededeling ik ga zondag na een biljart wedstrijd kijken. En hij gaat gewoon.terwijl ik samen iets wil doen. Kortom hij heeft geen respect voor mij en en ook niet tegen mijn moeder. Zij is oud krijgt niet alles meer mee (slechthorend) en negeert haar ook. Mijn ouders wonen ook bij mij in (apart huis) ook die hebben aandacht nodig. Ik spreek hem ook aan op zijn gedrag en wat dat met mij doet. Antwoord is het intesseert mij niet, donder op.
Ik denk dat hij alleen om zichzelf geeft, spiegel is ook voor hem belangrijk, net zoals kleding. Hij wilde cadeau doen voor mijn 50 ste verjaardag en een reis ver weg, ik heb gezegd niet dit jaar nu ergens in Europa en ook uitgelegd waarom moeten vaccinatie halen etc. Antwoord ik ga wel alleen.
Wat ik zie in hem dat hij hulp nodig heeft maar hij vind van niet meerdere hebben dit ook tegen hem gezegd ook op zijn werk. Ook denk ik dat hij Adhd heeft hij is ook erg druk, krijgt niks klaar geen overzicht, concentratie problemen, snel afgeleid. Het doet wel wat met mij nu ik dit opschrijf, hij heeft ook hele goede kanten en die moet hij juist meer laten zien.
Maar diep in mijn hart weet ik natuurlijk wel waar dit naar toegaat.



Nathalie
11-04-2023
laatste reactie: 15-04-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Jeetje dat iemand zo kan zijn, dan is er echt iets mis met zo'n persoon. Dit verdiend niemand. Sterkte ermee

Sander
11-04-2023
Reageer:
Gauw wegwezen. Hem eruit. Waar is de gelijkwaardige relatie in deze?

eva
11-04-2023
Reageer:
Wat doe je nog bij hem? Ik zou het echt zo erg vinden om een man te hebben die zo met zijn medewerkers om zou gaan en zelfs met mijn moeder.
Ik zou rennen.

Richelle
15-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>