Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn vriendin had sex met een ander 2 dagen nadat ze onze relatie on-hold zette

Mijn vriendin had sex met een ander 2 dagen nadat ze onze relatie on-hold zette.

Hallo,

Ik ben en woon (officieel) nu iets meer dan 2 jaar samen met mijn vriendin.
Voor deze periode zijn we een aantal maanden uit elkaar geweest waarin ze, om het luchtig te omschrijven, echt wel heeft genoten van haar vrijgezellenleven.
Nu is dat niet wat me het meeste dwars zit.
Voor die periode zijn we een paar maanden samen geweest, maar op een gegeven moment vertelde ze me dat ze even tijd nodig had en zette ze onze relatie on-hold.
Echter ben ik te weten gekomen op het moment toen we reeds officieel samen woonden dat ze twee dagen nadat ze onze relatie on-hold heeft gezet, sex heeft gehad met een ander.
Ik heb al enorm mijn best gedaan om wat ze tijdens onze breuk zoal had gedaan een plaats te geven en haar het vertrouwen te geven wat ze eerlijkheidshalve nu wel verdient want ik geloof echt wel dat ze nu voor mij heeft gekozen en echt wel van me houdt.
Ik heb het er echter heel moeilijk mee dat ze zo snel sex had met die ander en lig hierdoor in de knoop met mezelf.
Voor mij voelt het aan alsof ze me toen gedumpt heeft om zo snel als ze kon met die ander af te spreken, sex te hebben en te zien wat het leven eventueel verder voor hen samen in petto had.
Blijkbaar had die kerel nog teveel issues uit zijn vorige relatie te verwerken waardoor dat slechts bij een droom is gebleven.
In de maanden die daarop volgden is er dan nog wel eens iemand geweest waarmee ze sex heeft gehad en dat kan ik ergens wel een plaats geven, we zijn uiteindelijk allemaal maar mensen met bepaalde gevoelens en verlangens dus daar heb ik het minder moeilijk mee.
Maar zoals eerder al gezegd is het voor mij heel persoonlijk dat ze me toen dumpte en zo kort daarna sex had met die ander.
Ze heeft trouwens ook altijd ontkent dat dat de reden was waarom ze me tijd vroeg maar ik ben toen ook wel te weten gekomen dat ze terug contact had met hem en berichten stuurde en waarvan ik toen (misschien wat naiëf van mij) geloofde dat dat het enige was.
Als ik dit eerder had geweten dan had ik zeker geen relatie meer met haar aangegaan want ik wil niet gedumpt worden voor een ander, voorgelogen worden en dan toch "de man van haar leven zijn"
Zij ziet er de graten niet van in want voor haar waren we niet meer samen, maar voor mij is dit even erg als bedrog in een relatie.
Nu leef ik dus in constante strijd met mezelf want ik weet dat ik het ergens wel een plaats moet geven want het verleden blijven meedragen is niet bevorderlijk voor de toekomst maar door dit te aanvaarden voelt het aan alsof ik geen respect heb voor mijn eigenwaarde.
Ik zit er dus enorm mee, ik heb me emotioneel van haar afgesloten en heb moeite om haar te zeggen dat ik van haar hou, wat misschien wel nog zo is maar ik weet het momenteel niet want mijn gevoel ligt zo overhoop.
Ik heb tijd nodig om tot mezelf te komen, mijn gevoelens te herkennen en van daaruit te bepalen hoe ik de toekomst verder wil.
Maar dat is helemaal niet zo eenvoudig als je samen woont, allebei kinderen hebt uit een andere relatie die beurtelings ook bij ons wonen...
Ik weet het allemaal zo goed niet wat ik moet doen.
Tips zijn welkom...

Wouter
28-03-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>