Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Penetratie is nooit gelukt

Vaginisme en nieuwe partner

Al ruim 20 jaar denk ik dat is vaginisme heb, penetratie is namelijk nooit gelukt. Officieel is dit nooit vastgesteld, maar binnenkort word ik hiervoor fysiek onderzocht. Het gevolg van 20 jaar vaginistisch reageren, is dat ik vaste relaties lang uit de weg ben gegaan, ik vertrok altijd 'net op tijd', voordat een partner mij zou verlaten.

Sinds een paar maanden heb ik toch weer een nieuwe relatie en ik ben deze keer extra gemotiveerd om mijn vaginisme te gaan overwinnen. Ik vind het wel erg lastig om opgewonden te raken in het bijzijn van een partner, in mijn eentje gaat dat veel makkelijker. Mijn nieuwe vriend drukt inmiddels op alle goede knopjes, maar als ik niet opgewonden ben/ in contact sta met mijn emoties, heeft het weinig effect. Desalniettemin vind ik dat ik op de goede weg ben, door te oefenen met het herkennen van mijn eigen gevoelens en emoties.

Nu zit ik eigenlijk met het volgende: mijn vriend reageert zelf ook 'afwijkend' op de handelingen die ik bij hem uitvoer. Hij krijgt enorm snel een erectie en er komt aardig wat vocht vrij, maar zodra ik hem bijvoorbeeld aftrek, wordt hij helemaal droog. Mijn partner is besneden, dat kan meespelen, maar ik vind het toch gek, hij zegt dat het ook pijn doet. Ook andere handelingen lijken weinig effect te hebben, mijn vriend toont nul expressie, maar komt uiteindelijk op een soort onverschillige manier klaar. Het voelt voor mij heel ongemakkelijk, alsof ik iets fout doet. In eerdere relaties was dit nooit een probleem, de mannen reageerden altijd wel enthousiast, zelfs de meer introverte types. Een lichamelijke reactie kun je toch moeilijk onderdrukken, lijkt me . Het lijkt alsof mijn partner gewoon écht weinig voelt en/of zich emotioneel afsluit (dit doet hij in het dagelijks leven ook). Geen hijgje, geen pufje, helemaal niks, gewoon een doodse stilte en hooguit een droog 'ja, ik ben gekomen'.

Dit alles helpt niet bij mijn eigen proces, alhoewel ik de herkenning van allebei een seksueel probleem ook wel weer prettig vind. Ik stel me nu passief op ten opzichte van hem, want het voelt alsof het toch geen zin heeft wat ik doe. Omdat penetratie nog even niet mogelijk is, blijft het toch bij aftrekken en orale seks, maar dat laatste bleek niet veel beter te zijn, terwijl ik ook daarover eerder nooit klachten heb ontvangen. Hij zei zoiets als: 'we hebben allebei niet veel ervaring, we moeten nog oefenen'. Ouch.

Herkent iemand dit?

Groetjes,
Stella.

Stella
25-04-2023
laatste reactie: 01-10-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Stella,

Ik denk dat je vriend zich dagelijks aftrekt, misschien wel meerdere keren op een dag. Op een gegeven moment voelt een orgasme dan ook veel minder fijn. Als je 2 weken droog staat en dan een orgasme krijgt, dat is een wereld van verschil

Henk
23-08-2023
Reageer:
Sorry hoor maar ik kan mij het heel goed voorstellen dat je vriend langzaam maar zeker het bijltje er bij neer gooit.
Als je mijn vriendin was geweest was ik al lang weg geweest.
Wat denk je nou dat elke kerel afgetrokken wilt worden?
Jij hebt een probleem niet die vriend.

Louw
25-08-2023
Reageer:
Ik wil niet afgetrokken worden door wie dan ook, komt bij mij beetje ziek over als dat je invulling is bij sex met je vrouw.
Ook hoef ik niet gepijpt te worden door mijn vrouw, daarvoor heb ik te veel respect voor mijn vrouw die hoeft niet aan mijn pik te zuigen.

Henk
25-08-2023
Reageer:
Gewoon samen naar een seksuoloog, andere relevante therapeut of specialist gaan. Best stoppen met amateur psycholoog te spelen, behalve als je daarop kickt natuurlijk!

Diemo
09-09-2023
Reageer:
Wat een reacties hierboven. Ik beklaag jullie vrouwen.

Spreek er open over. Enige manier om te leren wat hij graag heeft en wat niet. En spreek ook open over je probleem. Als dat een dealbreaker is, terwijl je zelf al aan werkt, is hij het niet waard.

Anoniem
01-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>