Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Al heel snel veranderende dat

Ik heb nu net een jaar een relatie met mijn vriend. We zijn heel snel gaan samenwonen en deden al snel alles samen. Hij had voor mij een relatie waarin hij een zoon heeft gekregen met zijn ex. In de eerste 2 maanden was de sex goed en frequent. Al heel snel veranderende dat. Iedere keer als ik het initiatief nam, werd ik afgewezen. Inmiddels zijn we maanden verder en hebben we als ik geluk heb, op zijn initiatief 1 keer vluchtige niet romantische sex. Die in zijn totalteit max 10 minuutjes duurt zonder enkel voorspel of iets. Ik heb intussen al een aantal keer geprobeerd om met hem te praten. Op elke mogelijke manier: open rustig kwetsbaar, gefrustreerd en boos, huilend en onzeker, vrolijk en luchtig. Niks helpt. Elke keer krijg ik het antwoord dat het niet aan mij ligt, of dat hij zijn schild omhoog heeft getrokken omdat we in het begin van onze relatie wat moeilijkheden hebben gehad omdat hij tegenover zijn ex geen grenzen stelde. Hij weet dat ik door zijn inmiddels ontelbaar aantal afwijzingen mij totaal onzeker heeft gemaakt over mijn lichaam en dat ik mij totaal niet gewild en begeerd voel. Dit maakt hem niks uit. Net heb ik weer tegen beter weten in geprobeerd om hem te verleiden waar in voor de zoveelste keer de deksel op m’n neus gekregen heb, boos ben geworden en uit bed ben gestapt. Hij ligt nu lekker te slapen en ik in m’n complete frustratie zit op de bank dit bericht te typen. Ohja, therapie wilt hij niet, bloed checken is nergens voor nodig, hij heeft geen stoornis of iets dergelijks, dus daarvoor heb ik inmiddels ook geen begrip meer. Ik moet hem de tijd geven want het komt goed, nou ik merk er niks van. De afgelopen 6 maanden hebben we hooguit 5 keer ongemakkelijke onromantische sex gehad. We zijn 31 en 37 dus erg normaal vind ik dat niet en het begint me op te breken. Geen idee hoelang ik dit nog trek. Heb hem net in boosheid gezegd dat hij maar uit m’n buurt moet blijven als het om sex gaat. En ohja, hij heeft zijn zoon de helft van de week. Dus dan ik ook. Ik ben inmiddels bonusmoeder (al vanaf 2 weken in een relatie). Dus het gezinsleven ingesleurd en moeite en waardering van zijn kant ho maar. Ik kan nog heel lang door blijven gaan.. maar heeft iemand tips?

Lady di
18-03-2023
laatste reactie: 16-04-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Klinkt niet goed. Pas een jaar bij elkaar. De grote vraag is natuurlijk waarom van zijn kant. Jij hebt wel het recht dit te weten. Anders zou ik opstappen als ik jou was. Dit is toch geen leven? Tenzij de rest echt super goed is. Maar dit houdt je niet heel je leven vol geloof me. En sowieso omdat hij te bot is een verklaring te geven. Heel veel sterkte!

Anoniem
20-03-2023
Reageer:
Dankjewel voor je reactie @anoniem. Klopt, ik ga er nu al aan onderdoor. Hij heeft er geen verklaring voor zegt hij. Vind het moeilijk te geloven, aangezien hij heus wel naar vrouwen kijkt. De rest is ook niet goed te noemen. Vind het moeilijk om een keuze te maken. Moet echt de balans gaan opmaken.

Lady di
22-03-2023
Reageer:
Ik kan me niet voorstellen dat er geen verklaring is. Die is er wel. Moet. Maar hij durft het niet uit te spreken, wil het niet uitspreken. Ja en dan zou ik van jouw kant mijn conclusies trekken. Dit gaat anders de rode draad in jullie relatie zijn en je bent jong, dan wil je het toch niet zo? En het hoort sowieso niet zo te beginnen, de eerste jaren ben je toch verslingerd aan elkaar? Maar ik snap heel goed hoor dat je de keuze niet zo maar maakt. Misschien nog een keer een heel goed gesprek?

Zelfde anoniem
23-03-2023
Reageer:
Ja lijkt mij ook. Ik kan me niet voorstellen dat er geen verklaring voor is. Een gesprek kan ik nog wel doen. Hij doet er alleen niks mee. Ook nu weer, drie weken geen enkel initiatief en als ik was probeer dan moet ik niet zo irritant doen..

Anoniem
16-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>