Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ben ik echt gelukkig?

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jordy, 33 jaar oud, 15 jaar een relatie en 2 kinderen (tweeling, 8 jaar)

We hebben samen alles op de rit. mooie baan, zelfstandig ondernemer, eigen huis, auto en financiële onafhankelijkheid. niks aan de hand.

Maar toch voel ik mij al een hele lange tijd zeer ongelukkig, uiteindelijk ben ik toen ook tot 2x toe in een depressie terecht gekomen.

Ik dacht eerst dat het te maken had met mijn verleden waar ik heel ziek ben geweest (Hersentumor) en uiteindelijk een karakter hebt gevormd waarbij ik een enorme prestatie drang heb, perfectionistisch ben en bang om fouten te maken. Dit uit zich voornamelijk in chronische hyperventilatie en enorm veel druk op mijn gebit (stress)

Ik twijfel ook al een geruime tijd over de relatie, wil ik dit de rest van mijn leven? Ben ik echt gelukkig?

Zij had allang door dat er iets speelde, helaas ben ik een persoon die alles opkropt en vervolgens niets zegt en afstand gaat creëren.

Na een lange tijd, ook in overleg met mijn psycholoog, alles opgeschreven en haar uiteindelijk verteld dat mijn gevoel minder is geworden. waardoor?

Alles wat mij al zeer lang dwars zat is besproken, maar toch twijfel ik nog.
Ik voel mij ook oprecht heel schuldig. Zij doet echt alles voor mij. tijdens mijn depressie stond ze altijd voor mij klaar, ze heeft alles voor mij over, is geweldig voor de kinderen. waarom knaagt het dan zo aan mij?

Na uiteindelijk veel gesprekken en verdriet de keuze gemaakt om even tijdelijk uit huis te gaan.
Nu een paar dagen verder voel ik mij dan ook behoorlijk slecht. aan de ene kant zeg ik: kom we pakken de draad weer op en gaan er hard voor werken, aan de andere kant weet ik niet wat ik wil. Ik weet wel dat ik har dit niet langer meer mag aandoen omdat zij wacht op mijn beslissing. Ook was ik bang als ik de beslissing zou maken om tijdelijk uit hui te gaan, zij verder gaat verwerken en uiteindelijk zegt: het hoeft nu voor mij niet mee ( mijn egoïstische gedachten)

Aangezien ik wel eens eerder mijn gevoel heb uitgesproken, ben ik bang om te zeggen weer hard aan de relatie te werken om vervolgens weer te twijfelen in de toekomst.

Enorm veel twijfels in mijn hoofd! Ik hou heel veel van haar, ik hou van de kinderen, maar vaak verlang ik ook naar een ander leven. Uit twijfel en heel veel schuldgevoel weet ik niet zo goed wat ik moet doen.

Wie herkent zich in mijn verhaal?
Bij voorbaat al bedankt voor het lezen :)

Groet, Jordy

Jordy
08-03-2023
laatste reactie: 20-07-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dag Jordy,

Je bent al lang samen en serieus op een jonge leeftijd. Daarnaast geef jezelf je perfectie dwang aan.

Lijkt me dat het gewoon teveel is.
Heb je een hobby die je zonder je familie uitvoert?
Ga je eens een weekje weg zonder familie?

Richard
13-05-2023
Reageer:
Je kan jouw vrouw niet verantwoordelijk maken voor jouw geluk. Bedenk wat je mist in je leven en ga daaraan werken. Het klinkt alsof je verslaafd aan stress bent en nu dat alles in rustig vaarwater komt zoek je zelf onzekerheid op.

Suuz
20-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>