Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Onze relatie ging niet steeds over roosjes

Mijn man en ik zijn beiden begin de 30 en reeds 15 jaar samen met 2 kindjes van 4 en 9. Onze relatie ging niet steeds over roosjes. In het verleden ging mijn partner reeds 3 keer vreemd. De laatste keer een 4 tal jaar geleden, toen ons jongste kindje maar enkele maanden oud was. Zijn reden was dat hij zich verwaarloost voelde Hij is toen het huis uit getrokken om met zijn nieuwe vriendin een leven op te bouwen. In deze periode heb ik heel veel misserie over mij gekregen en zag het er naar uit dat het een heuse vechtscheiding zou worden. Hij kwam toen, door twijfels, 2 keer terug naar huis, om vervolgens opnieuw naar haar te gaan. De 3de keer bleef hij uiteindelijk definitief waarna wij ons oude leven gewoon opnamen. Ik verdrong het bedrog en wou mijn gezin redden, zonder naar mijzelf te kijken. Echter blijft deze periode, en het bedrog voordien mij achtervolgen.

Intussen draait onze relatie weer enkele maanden vierkant. Door enkele gebeurtenissen waarbij ik mij helemaal niet gesteund voel door mijn partner, zit het bedrog opnieuw heel vers in mijn geheugen. De gebeurtenissen van de voorbije maanden, het bedrog en ook frustraties binnen de relatie zorgen ervoor dat mijn gevoel naar hem toe totaal weg is. Alsof hij mij niets meer doet. Ik heb dit ook aan hem gezegd en heb tijd en ruimte gevraagd om uit te zoeken wat IK wil. Sinds dit moment verstikt hij mij volledig en wil hij zelf trouwen. Dit werkt bij mij omgekeerd. Momenteel ga ik de confrontatie uit de weg en ontloop ik hem zo veel als mogelijk. Hij begrijpt niet dat ik nu opeens twijfel of zelf wil opgeven.

Ik heb sowieso een afspraak bij de psycholoog ingepland omdat ik door mijzelf weg te cijferen, mij ook volledig kwijt ben. Ik vraag mij steeds af, kan ik hem terugvinden, kan de liefde terugkomen. Momenteel lijkt het alsof mijn beslissing gemaakt is maar ik neem tijd om dit verder uit te zoeken.

Herkent iemand dit gevoel?

Lotte
22-02-2023
laatste reactie: 08-03-2023

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik ben gescheiden vanwege vreemdgaan. Mijn man ging vreemd met een "vriendin" van mij en is nog steeds met haar. Meid ik kan je maar 1 advies geven, ga van hem af want dat vertrouwen komt nooit meer terug. Je man is meerdere keren vreemd gegegaan dus waarom nog investeren in een kansloos huwelijk? Jullie hebben samen kinderen dus probeer een plek voor jou en de kinderen te zoeken en een nieuw leven op te bouwen. In onze huidige rechtsstaat is een gescheiden vrouw met kinderen juridisch zeer sterk. Als jij je leven zonder man maar wel met kids goed op orde hebt kun je aan jezelf gaan werken om een veilige haven voor je kids te zijn. Laat het niet op een vechtscheiding uitlopen, regel een goede omgangsregeling want hoe boos of verdrietig je ook bent, de kinderen hebben recht op hun vader. Als jij de kinderen altijd contact met hun vader hebt gegeven krijg je dat terug op een positieve manier en dat siert jou als moeder. Ik wens je veel kracht en wijsheid in het maken van jouw keuze.

Puck
03-03-2023
Reageer:
De relatie klinkt inderdaad vrij kansloos als ik het zo lees. Zo vroeg in de relatie al dat soort problemen... denk niet echt dat er veel toekomst in zit.
Misschien komt de liefde even terug maar daarna zal het weer verkeerd gaan, dat zie je vaak als er dit soort heftige dingen zijn gebeurd zo ‘jong’ in de relatie.
Maar het is waarschijnlijk niet makkelijk de knoop door te hakken... zou wel het beste zijn denk ik.
Sterkte in ieder geval!

Anoniem
03-03-2023
Reageer:
Dank je voor beide reacties. Zelf heb ik intussen een psycholoog onder de arm genomen om de situatie voor mijzelf te leren plaatsen. Dit moet ik sowieso doen voor mezelf.

De voorbije dagen zijn voor mij duidelijk geworden dat 'ons' verhaal beëindigen het beste is. Momenteel doen we nog moeite om op een normale manier tegen elkaar te praten. Wil niet wachten tot wanneer we elkaar in de haren vliegen. Mijn gevoel is op en kan niet langer alles bedekken met de mantel der liefde. Had voor mijzelf mijn grenzen aangegeven maar daar gaat hij steeds over.

Nu komt het aan op de praktische kant van de zaak. Wij hebben een huis samen. Mijn aandeel hierin is groter dan het zijne. Ik zou het dus ook inkopen. Maar hoe zorg ik dat hij uitkijkt naar iets anders. Enkele dagen geleden zei hij te willen vertrekken en wel in de auto zou slapen. Ik vond dit een zeer kinderachtig antwoord voor een volwassen man.

Tips ivm alles te regelen zijn zeker welkom.

Lotte
08-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>