Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Uit elkaar

Mijn relatie is drie maanden beëindigd door mijn ex-partner. We hebben een koophuis en zouden een kindje krijgen maar dit is een miskraam geworden.

We hebben voordat we uit elkaar zijn gegaan een tijdelijke break genomen, om er zeker van te zijn dat het de goede keuze is. De keuze om uit elkaar te gaan, was de keuze van mijn ex. Maar ook ik heb aangegeven dat ik niet tevreden en gelukkig ben in de relatie.

Tijdens de break kwam ik erachter hoe zeer ik hem miste, hoeveel ik op hem heb geprojecteerd. Er waren problemen bij de verhuizing naar ons nieuwe huis die hoog op zijn gelopen en ik kon het niet loslaten.

Ook kwam ik erachter dat ik heel veel heb gezeurd, negatief ben geweest en niet mijn eigen zelf was. Ik heb aangegeven dat ik eraan wil werken, dat ik het zie. Hij gaf aan meer tijd thuis te willen zijn omdat hij zoveel weg was voor werk.

Toch heeft hij de stekker eruit getrokken en als ik terugkijk op mijn eigen gedrag, snap ik dat. Ik ben niet mijn leuke eigen zelf geweest en weet niet hoe ik mezelf dit ooit ga vergeven..

We zijn bezig met het afhandelen van de praktische zaken en ik loop continue met een steen op mijn maag. Ben veel afgevallen en kan niet normaal functioneren. Ik maak me zorgen over de toekomst en besef me elke seconde van de dag wat ik mis, mede dankzij mijzelf.

Anoniem
30-01-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>