Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ze ontkent alles, neemt het me kwalijk en doet me twijfelen

Mijn vrouw en ik zijn 15j samen en hebben 2 kinderen samen.

Ik heb vóór mijn relatie best een seksuele "proef-tijd" gekend. Mijn vrouw daarentegen kwam uit een langdurige relatie met een andere vrouw en heeft naar eigen zeggen nadien weinig avontuurtjes gekend.

Over de jaren heen zijn er al wel eens wat frustraties opgedoken; meestal rond haar toewijding voor haar werk en collega's ten koste van onze relatie, of een te familiaire omgang met een collega... waar zij zich van geen kwaad bewust is, reageerde ik instinctief jaloers.

We hebben geleerd dat dit komt omdat ze zich intiem nogal gesloten opstelt en ik dat ervaar als gebrek aan vertrouwen.. We begrijpen ook dat dit een vicieuze cirkel is en trachten eraan te werken. Zij is wat meer open en ik dim mijn instincten.

Af en toe hervallen we, maken we ruzie, wordt alles ontkent en proberen we terug... voor de kinderen.

Nu begint een aantal zaken mijn instinct te triggeren en ik zoek een manier om dit objectief af te toetsen. In de afgelopen 6 maanden:
- ontdekte ik dat ze (eens?) naar foto-porno a h kijken is geweest, toen ze op weekend was met de kids.. zogezegd om haar borsten te vergelijken.
- ontdekte ik dat ze in datzelfde weekend een anonieme foto van háár borsten op haar telefoon had opgeslagen in de prullenbak... zogezegd omdat ze een complex heeft over haar borsten (maar tegen mij 15j lang nog niets had over gezegd)
- was ze te laat op haar eigen verjaardagslunch, ze kwam mooi gekleed en goedgemutst van haar werk, maar had die avond wel voor het eerst in jaren een serieuze blaasontsteking.
- ontdekte ze zelf op zondag dat ze op zaterdag haar pil vergeten was (op weekend met de vriendinnen), en maakte zich zorgen over de impact van seks en haar pil vergeten in de tweede week... frappant: wij hadden in die week vóór het weekend geen seks gehad..
- ik krijg plots nieuwigheden te horen en te voelen tijdens onze vrijpartijen, waar ze azn zelfzekerheid wint (vind ik leuk, maar vanwaar komt dat zo plots?)
- op een avond lag ik tegen haar en vroeg ze me slaapdronken en angstig "Waar is Hendrik?"... euh, achter je?
- Nu stel ik vast dat ik herpes heb. Geen lachertje, zo'n eerste keer. Zij beweert dat het van een koortsblaasje ofzo komt, we zijn allemaal wel ziek geweest en de jongste had koortsblaasjes... toch, ik heb genitale herpes.. dat komt zeker niet van mijn jongste.

Mijn intuitie zegt al 6 maanden dat mijn vrouw een affaire heeft, maar ze ontkent alles, neemt het me kwalijk en doet me twijfelen.

Wat moet ik doen?

Hendrik
26-01-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>