Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik snap er zelf helemaal niks meer van

Hoi allemaal,

Ik heb echt wat advies nodig. Mijn (ex)vriend heeft na bijna 3 jaar onze relatie uitgemaakt omdat hij al een tijdje niet echt een lekker gevoel had (dit lijkt vooral op persoonlijk vlak zo te zijn en mogelijk een angst uit zijn verleden om de verkeerde keuze te maken voor de toekomst).

Toen hij het uitmaakte wilde hij graag kijken deze week waar dat gevoel vandaag kwam. Het deed hem namelijk teveel zeer en het besluit was niet zoals hij voorstelde dat het had moeten voelen.

Nu krijg ik gemixte berichten. Als in, soms ben ik "mopje of lief" als hij mij begroet. Hij heeft nu in de afgelopen dagen twee keer aangegeven dat hij mij ook mist/gemist heeft. En vandaag vraag ik hem om duidelijkheid wat hij van mij verwacht de komende tijd. Zegt die "Ik wil nog tijd om uit te zoeken of ik je echt mis en je echt terug wil". Daarom wil hij eigenlijk ook niet afspreken nu al zo snel voor het geval hij daar eventueel verwachtingen bij mij bij oproept. Ik snap er zelf helemaal niks meer van. Ik gun hem de tijd. Zeker. Alleen merk ik dat ik mijzelf hier in geen houding meer weet te geven. Het breekt me. Ik wil eigenlijk door met mijn leven en sterk zijn maar ik mis hem nog te erg om dat nu al te kunnen en zeker met deze dubbele berichten raak ik in de war.

Wie heeft er een goeie tip? Ik merk dat ik zelf niet helemaal helder naar deze situatie meer kan kijken. En ik wil natuurlijk als een vrolijke vrouw met zelfvertrouwen overkomen maar dat lukt niet helemaal nu merk ik..

Liefs,
Me

Nina
16-01-2023
laatste reactie: 18-02-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zelf ook aangeven een pauze te willen. En voorlopig niet reageren op zijn berichten, hoe erg je hem ook mist. Neem deze tijd om je onzekerheid wat te laten zakken. Voor hem is het te makkelijk nu. Je wil hem toch wel en dat weet hij. Dus om jezelf te beschermen tegen je onzekerheid ga hem maar even uit de weg. En laat hem maar eens lekker sudderen en onzeker worden. Gewoon vaag zijn. Jij wil een pauze ? Nou dan ik ook.
Probeer hem pas weer te spreken als je je ietsje zelfverzekerder voelt. En hopelijk ook vrolijk. Probeer echt even op jezelf te focussen en niet of hij je terug wil.
Wees je niet bang dat je hem wegjaagt. Dat doe je pas als je te welwillend bent.

Anoniem
18-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>