Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Voel me niet goed genoeg

Hoi allemaal
Ik heb de laatste tijd heel vaak het gevoel dat ik niet goed genoeg ben. Ik heb 1 hele goede vriendin en dat is het dan ook.
Een jaar geleden kreeg ik terug contact met een man waarmee ik vroeger op de jeugdbeweging gezeten had. In het begin was dit contact heel leuk en ging het over dingen van vroeger. Na een tijdje ging het over naar sexpraat. Ook al ben ik getrouwd ik heb er toch aan meegedaan. Tot ik op een bepaald moment iets had van nee dit is niet wat ik wil, ik wil gewoon vrienden zijn. Hij beloofde verschillende keren dat hij zijn best ging doen om het niet meer over sex te hebben, hield die uiteindelijk nooit lang vol. Ik heb dan beslist dat ik helemaal geen contact meer wou.
Ik heb een tijdje met een goede vriend van mijn man gestuurd, had het gevoel dat ik over alles kon praten met hem. In het begin stuurde we heel vaak, op zaterdagnacht vaak de ganse nacht. En ineens van de ene dag op de andere stopt hij gewoon met sturen. Ik had aangegeven dat ik hoopte dat we hele goede vrienden konden worden. Nu vind hij dat ik teveel stuur, dat het begint op te vallen voor zijn vrouw en vind hij zijn vriendschap met mijn man veel belangrijker dan mij. Mijn man wist trouwens dat ik met hem stuurde.
Afgelopen weekend ben ik mijn verjaardag gaan vieren samen met mijn man, mijn beste vriendin mijn zonen en wat kameraden van mijn zonen. 1 persoon twijfelde of hij mee wou gaan, is uiteindelijk dan toch meegekomen. Achteraf bleek dat die alleen maar meekwam omdat mijn vriendin erbij was.
Ik heb echt het gevoel dat er nooit iemand voor mij kiest ofwel is mijn man belangrijker ofwel mijn vriendin veel toffer als ik, ofwel wil ik teveel contact ofwel is het alleen maar voor sex.
Ja het zijn altijd mannen waarmee ik vrienden wil zijn maar ik kom veel beter overeen met mannen als met vrouwen. Mijn beste vriendin ken ik al van in de kleuterklas.
Ik zou zo graag eens willen dat er iemand voor mij kiest, hebt het er echt zo moeilijk mee dat ik nooit goed genoeg ben.

Christel
25-03-2024
laatste reactie: 27-03-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heey Christel ik las je tekst, en ik zal je zeggen begin eerst eens met voor jezelf te kiezen, want altijd maar hopen dat er iemand is die voor jou gaat kiezen is een verwachting, want als niemand mij kiest ben ik niet goed genoeg? Dat klopt dus niet, en lees met mij mee en ik ga het in koeien letterd zetten:

JE BENT WEL GOED GENOEG!

Ga eerst voor jezelf zorgen, en daarna komt het vanzelf en je kan beter 1 vriendin hebben dan 10 anderen die waarschijnlijk niet altijd de tijd hebben.( niet dat ze dat natuurlijk altijd moeten hebben)

Ik heb zelf geen vrienden, en dat is ook soms zo vervelend, maar ik denk nu wel ( ik wil best wel 1 vriendin hebben en of een maatje) maar ik heb nu best veel rust ik ben niet antisociaal ik zou zelfs wat meer willen socialiseren, maar hou jezelf niet tegen en ga iets doen waar jij blij van word en eigenlijk alleen waa jij blij van kan worden, en dat is belangrijk, want hoe meer activiteiten die je gaat doen waar je blij van word hoe meer


voldoening je zal krijgen, en wie weet kom je vanzelf iemand tegen.

Ik ben zelf weer op volleybal gegaan en ik ga beginnen met een andere sport op de zaterdag waarschijnlijk en dat is ook in een groep, maar ik ga af en toe allern uit eten, naar de bios, zwemmen plus sauna helemaal alleen, en ja soms sauna is moeilijk, want dat zie je stelletjes samen, en ik heb ook geen relatie, en of vriendengroep, maar ik bijt mij erdoorheen en ik ga er naartoe wanneer ik daar zin in heb en als ik het kan permitteren.

Lieve Christel je mag er zeker wezen❤


Anoniem
27-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>