Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hoe kan ik mijn vriend ooit nog vertrouwen?

Mijn vriend en ik kennen elkaar inmiddels 9 maanden. We wonen niet samen. Vanaf dag 1 was onze liefde sterk: er was een onwijs goede aantrekkingskracht tussen ons, we voerden fijne gesprekken, we konden lachen met elkaar... Hij is echt een van mijn beste vrienden naast mijn liefdespartner. Hij is stapelgek op me, doet alles voor me, legt me in de watten en verrast me regelmatig met een weekendje weg.

Nu ben ik er vorige week achter gekomen dat hij nogal veel heeft gelogen. Over belangrijke en minder belangrijke zaken. Het punt is dat hij keihard in mijn gezicht liegt en er zelf ook in lijkt te geloven.

Zo kwam ik erachter dat hij betaalde sekssites bekeek, vrouwen volgde en betaalde om naar erotische filmpjes te kijken. Dat deed hij dagelijks volgens de browser. Ik confronteerde hem hiermee en in eerste instantie probeerde hij me wijs te maken dat het om een oud account ging. Na aandringen en bewijzen van mij gaf hij toe dat hij op die sites keek, maar dat het niets voorstelde.

Een dag later vond ik een filmpje dat hij maakte voor zijn collega waarin hij allemaal spuitende filmpjes liet zien van een milf die hij volgde. Zijn commentaar op die filmpjes raakte me nog het meest. "Ik zou haar doen." "Als mijn wijf toch zo'n ass had, dan zou ik haar iedere dag neuken." "Als ze zo toch op mijn pik zou zitten..." Kotsmisselijk werd ik ervan. Ook nu confronteerde ik hem. Ik ben nu eenmaal van de open communicatie. Hij zei dat het mannenpraat was en dat zij als verkopers onderling nu eenmaal zo praten en filmpjes delen. Ik moest het me maar niet aantrekken. Nou, makkelijk gezegd. Hij werd zelfs boos dat ik in zijn telefoon had gekeken, maar mijn emoties werden eigenlijk genegeerd...

De dag erna vroeg ik of ik samen met hem in zijn What's app berichten mocht kijken om mezelf gerust te stellen dat er niet meer aan de hand was. Eerste weigerde hij, maar uiteindelijk vond hij het goed. Ik scrolde door en zag uiteindelijk een woordenwisseling met zijn ex-vriendin. Deze app mocht ik niet openen, maar ik zag dat hun laatste contact van december 2023 dateerde en dat hij haar 'Beauty' noemde en verliefde smiley's stuurde. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij in november een keer met haar uiteten was geweest en een wandeling had gemaakt. Hij wilde weten of hij het met haar kon afsluiten of dat er misschien nog liefde was. WTF... Wij waren sinds mei 2023 al samen. Weer een leugen dus...

Uiteindelijk vond ik op een oude laptop seksfilmpjes en foto's van hem met een andere vrouw. Deze filmpjes waren van voor onze tijd samen, maar van tijdens zijn relatie met zijn ex. Hij had me altijd gezworen nog nooit vreemd te zijn gegaan in geen enkele relatie. Weer een leugen.

Ik twijfel enorm of ik nog wel een doorstart met hem moet willen maken. Mijn vertrouwen is zo enorm beschadigd en heeft mijn controledwang zo aangewakkerd. Ik word er zelf misselijk en onrustig van. Het probleem is dat ik zielsveel van deze man hou en ik weet dat hij dat ook van mij doet. We zijn echt verder een droomkoppel. Echter, wil hij nu een time-out om alles te laten bezinken omdat hij het niet kan accepteren dat ik hem heb gecontroleerd. Over zijn eigen leugens en hoe dat voor mij is hoor ik hem maar minimaal. Dat raakt me.

Tijdens onze relatie is hij voor zover ik weet niet vreemd gegaan, maar kan ik hem daar wel in vertrouwen? Kan ik hem ooit nog vertrouwen na al deze leugens?

Ik zou heel graag in contact komen met lotgenoten. Hoe gaan jullie hiermee om? Tips en adviezen zijn enorm welkom.

Heel erg bedankt voor jullie reacties.

M
07-03-2024
laatste reactie: 13-03-2024

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Verlaat hem nu het nog kan. Ik zit al meer dan 30 jaar aan zo iemand vast 😩

Anoniem
07-03-2024
Reageer:
Lieve anoniem,

Graag zou ik buiten deze site om contact willen hebben. Ervaringen uitwisselen. Ik heb het zo ontzettend moeilijk met deze situatie en je advies is overduidelijk. Ik zou graag eens willen sparren met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

Hopelijk sta je hier open voor?

M
08-03-2024
Reageer:
Verlaat hem nu het nog kan. Ik zit al meer dan 30 jaar aan zo iemand vast 😩

Anoniem
08-03-2024
Reageer:
Verlaat hem nu het nog kan. Ik zit al meer dan 30 jaar aan zo iemand vast 😩

Anoniem
08-03-2024
Reageer:
Verlaat hem nu het nog kan. Ik zit al meer dan 30 jaar aan zo iemand vast 😩

Anoniem
08-03-2024
Reageer:
Wegwezen M! Dit zijn echt heel veel donkerrode vlaggen. Je verdient beter!

Wat zou je zelf zeggen tegen een vriendin in dezelfde situatie?

Iris
11-03-2024
Reageer:
Ga zo snel mogelijk bij deze man weg…hoe moeilijk dit ook voelt !Ondanks alles houd je van hem,dat snap ik heel goed.Ikzelf ben al 30 jaar met mijn echtgenoot,.Ik ben er sinds februari  per toeval achter gekomen dat hij gewoon al sinds 2014 op datingsites staat en chat met andere vrouwen…Nooit van deze man verwacht.Hij lijkt altijd zo eerlijk,maar blijkt een heel andere man van binnen te zijn.onze levens zijn zo in elkaar verweven …dat het moeilijk is om hem te verlaten.Maar meisje…als ik dit zo vroeg in de relatie tijd had ontdekt(en weet wat ik nu weet)had ik alles gedaan om mezelf te redden!Je verdiend zoveel beter dan zo behandeld te worden!heel veel sterkte en weet dat je sterker bent dan je nu denkt!

Misty
13-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>