Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Partner geeft mij een onderbuik en stressgevoel

Mijn partner is alcoholverslaafd in mijn ogen aan een kleine hoeveelheid. Hij heeft al hulp gezocht toen dit 2 jaar terug aan het ligt kwam met de geboorte van ons eerste kindje (hulp was online via Jelinek). Op dit moment hebben we nog een kindje erbij van bijna 3 maanden oud, toen ons zoontje was geboren kwam ik er weer achter dat hij stiekem aan het drinken was (s’ ochtend een biertje gepakt), ik heb hem hier meteen op aangesproken + mijn ouders ingelicht want dan heb ik in iedergeval iemand waarmee ik eerlijk kan praten. Na de ‘betrapping’ afgesproken dat hij zou stoppen met drinken een tijdje, heeft hij op het blote oog ook goed gedaan en we hadden soms alleen wat 0.0 bier in huis wat in het weekend gedronken mocht worden (2 a 3 per weekend dag) .

Afgelopen vrijdag kwam hij thuis van werk na een functioneringsgesprek en vond ik hem al een bepaalde houding hebben wat ik niet vaak herken, ik moest toevallig even langs de winkel om wat op te halen en toen ik thuis kwam vroeg ik op de man af heb jij gedronken?! En zijn antwoord was hoezo? Dus ik antwoordde dat hij een beetje waggel stond op zijn benen en dat hij qua gedrag heel anders deed. Hij kon alleen maar zeggen nee hoe zou ik dat moeten doen?

Dus… inspector gadget als ik was heb ik in zijn bankafschriften gezien dat hij af en toe naar de Lidl rijdt (10 min van zijn werk) en daar bijna elke dag rond een uur of 16.00 kleine bedragen uitgeeft terwijl hij al die dagen geen boodschappen heeft moeten doen om wat extra’s te halen of met iets thuis kwam… mijn onderbuikgevoel zegt dus FOUTE BOEL, hij drinkt in de auto of op een parkeerplaats voordat hij naar huis komt? Geen idee, maar dat is ook het probleem. Voor mijn gevoel moet ik nu dus bewijs gaan verzamelen zodat hij geen manipulatief antwoord kan verzinnen tegen mij maar loop ik nu wel de afgelopen dagen met een zenuwachtig gevoel en vraag ik me af hoe nu verder. Mijn ouders zijn op dit moment op vakantie en wil ik dus niet lastig vallen (weet hoe erg mijn moeder ook zich zorgen zou maken) dus vandaar dat ik dit tegen kwam en even van me af wilde schrijven.

Bedankt in iedergeval voor het luisteren! ❤️

Bo
04-03-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>