Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

De hond in het gezin - mijn man wil niet - ik wel

We hebben jaren nagedacht over een hond en vorig jaar definitief allebei gekozen voor een pup. Ze is nu een aantal weken bij ons. Ze heeft al veel geleerd, ook in ons gezin met 4 kids (3 tieners en een jonger kind) waarin het best dynamisch is.
Mijn man vindt haar teveel, het is te onrustig. Terwijl ik denk: het is zeker pittig, maar, we hebben hier samen voor gekozen, ze wordt al rustiger door de structuur, leeftijd, en over een halfjaar is ze 1. Dit hoort bij een pup, ik kan het overzien, het komt wel goed.
Ik doe er echt alles voor, van de vroege morgen, tot aan slapen. Lees me zelf in, train. Mijn man doet een beetje.
Mijn man zegt: het staat tussen ons in. Ik zeg: ik houd rekening met jou, ze gaat ook naar oppas, dan zijn er momenten rust.
We hebben met de kinderen gesproken, ook op tafel gelegd wat mijn man ervaart en hoe ik dat ook moeilijk vindt voor hem. Maar, de kinderen willen ook niet dat de hond weggaat. Het zorgt voor verbondenheid en we hebben er zolang op gewacht: nu moet je ook verantwoordelijkheid nemen.
Ik word gek: hij blijft zeggen: ik wil die hond niet, ze moet weg, ik trek het niet, neem mijn gevoel serieus. En ik wil hem niet 'overspannen' hebben, luister serieus naar hem, maar vind het ook niet oké om dan nu de hond weg te doen, met alle verlies voor de kinderen (die ook echt verdrietig hierop reageren). Ik zit klem: wat moet ik doen?

Cornelie
13-01-2024
laatste reactie: 11-05-2024

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
WEG MET DAT BEEST!!, je kinderen zijn niet de baas!!

abriko
22-03-2024
Reageer:
Uw man heeft geen hart voor dierenen is jaloers omdat het arm beestje meer
aandacht krijgt dan hem Als je het arme
hondje gaat wegdoen gaat uw man hetzelfde karakter behouden ook tegenover de kinderen Hij wil aandacht met zo een man valt niet samen te leven Dit is niet goed voor je relatie ook je kinderen gaan een haat tegen hem krijgen Doe aub je hondje niet weg voor zo een egoïstist

Lars
23-04-2024
Reageer:
Ik kan uw man goed begrijpen. We zitten hier in een zelfde soort situatie, waarin ik degene ben die de hond weg wil doen.

Mijn man heeft altijd een hond willen hebben. Ik heb nooit geweten, welke impact het hebben van een hond heeft. Dus ik kwam hem daarin tegemoet.
Maar het valt mij enorm tegen. De drukte, onvoorspelbaarheid, het blaffen, maar ook de zorg en verantwoordelijkheid. Ik kan mijn aandacht niet meer volledig aan de kinderen geven. Ik ben er enorm gestresst van.

Bij ons ook een zelfde probleem: mijn man wil de hond houden.
Zonder een hond is prima te leven (al jaren gedaan) en afscheid nemen is niet leuk, maar daar kom je wel weer overheen. Mijn vraag is: moet er structureel over iemands grenzen heen gegaan worden en wat is dan uiteindelijk de consequentie?

Keesje
11-05-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>