Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Vaak voel ik me neerslachtig en eenzaam

Al meer dan 20 jaar jaar zijn we getrouwd. We hebben 2 puberende kinderen waarvan eentje met een vorm van autisme. Dat laatste draagt eraan bij dat het gezins leven best wel zwaar is en we moeten veel schakelen om het kind met autisme comfortabel en handelbaar te houden.
Maar dat is eigenlijk niet het grootste probleem. Het probleem is ons huwelijk We hebben al vele jaren geen sex meer en we groeien uit elkaar.
We slapen ook gescheiden vanwege snurken van ons beiden. Mijn vrouw zoekt haar troost in het geloof en ik in sex en drugs en rock&roll en sport. We hebben allebei ons eigen vrienden en kenissen. En toch hebben we wel vaak dezelfde humor, hebben we ook wat gezamelijke kennissen en af en toe lol samen. Maar het is ook vaak eenzaam. Dan praten we niet met elkaar en hebben we misverstand op misverstand en veel ruzie.
Eigenijk was de sex al vaker matig en heb ik vaak de gedachte dat we beter uit elkaar hadden moeten gaan voordat we kinderen kregen.
Maar goed, ik hou ziels veel van ze en ben ook bang dat als we gaan scheiden dat vooral de oudste met autisme ontspoort.
Ik ben vaak jaloers op mensen die wel (naar het lijkt) een leuke relatie hebben en eigenlijk zou ik niets liever willen dan een leuk huwlijk en gezin met een gezond sexleven, maar het zit er denk ik niet meer in.
Vaak voel ik me neerslachtig en eenzaam, terwijl ik dat feitelijk niet ben.
Zelfs al zouden we alsnog uit elkaar gaan, wat dan? Je hebt ook niet zomaar een ander huis ofzo tegenwoordig. Zo graag zou ik weer is echt verliefd willen zijn en dat willen voelen met alles wat daarbij hoort. En dan voel ik me weer schuldig en verdrietig.

Bernard
10-01-2024
laatste reactie: 20-02-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het gras is altijd groener aan de overkant. Met die gedachte maan ik mezelf tot orde. Maar hoe blijf je in een ongelijkwaardige relatie? Een vrouw die jou niet respecteert, vertrouwd en waardeert. Ben ik het niet waard? Het is gewoonweg nooit goed genoeg. Wanneer kies je voor jezelf en niet voor je gezin? Is het normaal dat je jezelf wegcijfert voor je gezin? Ik hou van ze maar zou ik ook van mezelf mogen houden ook al betekent dat keuzes maken ten laste van mijn gezin?

Ik wil dit leven niet meer. Geef mij maar een foute diagnose en laat het dan snel voorbij zijn. Dat zou fijn zijn.

Sterkte.

Rod
11-02-2024
Reageer:
Tjonge wat verdrietig! In a way zit ik in precies dezelfde situatie - alleen dan een vrouw, en christelijk… ik zou het liefste wegrennen, onder het mom ‘eerst van jezelf houden’. Ennnn ik ben steeds verliefd op haast onbekenden, waar ik dan enorm vecht tegen die gevoelens. In een soort droomwereld hou ik mezelf staande. Met enorme schuldgevoelens tot gevolg. Wat doe ik.

We hebben wel seks. Maar ik mis echte intimiteit- verbinding emotioneel.

Stel, jij zou mijn man zijn. Dan zou een eerste stap tot een gezonde relatie zijn… date-avonden. Of, vertel haar wat je wenst en of ze daarvoor wil bidden, niet sarcastisch (ik heb t vermoeden dat die vorm van humor jullie goed past).

Met dat ik dit zeg, besef ik dat ik dit ook tegen mezelf zeg. Zet de kleine stapjes tot verbinding en liefde geven…dan komt er vast iets in gang wat ook weer terugkomt, in welke vorm dan ook.

Wat verlang ik er naar om te kunnen ‘hangen’ in mijn relatie - inplaats van altijd maar trekken. Ik snap dat dit niet te volgen is.

Trusten.

Lans
20-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>