Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Eenzaam maar blijf positief

Hallo, ik ben 48 jaar en voel me eenzaam soms. Het probleem is dat mijn persoonlijkheid het niet toelaat om daar een oplossing voor te vinden. Als kind was ik al heel erg op mezelf. Heb nooit in jeugdbewegingen, sportclubs gezeten , nooit geleerd om echt sociale contacten te leggen. Ben zelf ook niet moeders mooiste. Vooral naar knappe vrouwen toe klap ik helemaal dicht wat maakt dat ik nog nog gekust heb of sex gehad heb. Best frustrerend . Ik voel me ook niet comfortabel in gezelschap van veel mensen, dus ja dan is het moeilijk om iemand te vinden. Heb een eenmansbedrijfje wat maakt dat ik wel hard werk en zo mn eenzaamheid wat kan vergeten. Maar ik blijf positief. Kan mijn persoonlijkheid niet veranderen en aan al de mensen hier die hun verhaal doen zou ik hetzelfde aanraden. Wie moeilijk contacten legt met anderen, zoek iets waarbij je je gedachten kan verzetten. Bij mij is dat mn werk, bij sommigen misschien een leuke hobby

Anoniem
24-12-2022
laatste reactie: 01-01-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat knap dat je zo bij jezelf blijft! Inderdaad je kunt je persoonlijkheid niet veranderen. Toch denk ik dat je soms een stapje uit je comfort zou kunnen maken. Bijvoorbeeld een keer op een dating website staan? En als je dicht klapt van mooie vrouwen, er zijn ook genoeg ‘gewone’ vrouwen hoor. En als je uitlegt dat je wat introverter bent, dan kunnen mensen dat echt wel begrijpen.
Het zou zonde zijn om het nooit geprobeerd te hebben toch? En dat je aan het einde van je leven denkt: had ik maar.
Acceptatie is goed, maar teveel in je comfort blijven is ook zonde. Je bent de moeite waard! Ook voor een relatie.

Anoniem
31-12-2022
Reageer:
Ik ben in mijn jonge jaren vaak gepest geweest. Het begon al in de kleuterklas.

Ik vind mezelf heel erg lelijk. Veel mensen, vooral vrouwen en meisjes, hebben het vaak gezegd of laten blijken.
Ik neem het ze niet kwalijk, ze hebben gelijk.

Ik begrijp je volledig; Ook ik vermijd gesprekken met mensen van wie ik vind dat ze knap/knapper zijn. Zowel mannen als vrouwen.

Ergens ben ik wel jaloers op je. Ik wou dat ik nooit een relatie gehad had. Dan was het niet fout gelopen en dan was ik nooit zo zwaar gekwetst geweest.

Anyway, veel sterkte gewenst. Je lijkt me in bepaalde opzichten veel sterker dan mij.

Mike
01-01-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>