Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Iedereen heeft negatieve kanten, maar kan ik dit wel

Ik ga proberen een lang verhaal kort te maken.

Ik en mijn partner zijn 7 jaar samen, 2 jonge kinderen, eigen huis en ik heb geen dichte familie meer.

Ik frustreer mij al sinds het begin aan bepaalde karaktereigenschappen en mentaliteit van mijn partner.

1. Ik doe het huishouden alleen, ik ruim al zijn rommel op (alles!)
2. Hij zit de hele dag op zijn gsm/laptop.
3. De manier waarop hij een opmerking geeft komt heel intimiderend over en alles is mijn schuld. (Ik weet dat hij dit niet beseft van zichzelf)


Vroeger waren het frustraties, nu is het een probleem. Sinds de kinderen voel ik mij enkel een werknemer, een moeder en een meid.


Ik ben heel open in die dingen, we hebben al veel gepraat, ik heb al oplossingen gezocht zoals schema’s, app’s,.. Dit werkte niet dus ben ik ‘foert’ beginnen zeggen, ondertussen al 6 maand. Ik heb geen zin om er nog energie in te steken!

Een paar weken geleden heb ik een tijdelijke break voorgesteld en het deed hem echt pijn. Ik weet dat hij altijd klaarstaat voor mij en daarop geef ik het een ‘4e’ denk ik kans. Maar het moet veranderen, ookal weet ik ergens dat je niemand kunt veranderen.


Conclusie 1 week later, het is alsof het nooit gebeurt is…

Ergens wil ik weg, maar ergens is hij een goede man en vader. Ik heb ook geen familie meer dus hou in godsnaam zou ik het alleen moeten doen…

Ik heb het gevoel dat ik mentaal en fysiek uitgeput ben maar zoveel twijfels.


Danku dat ik het even van me af mocht schrijven.

Cindy
22-01-2024
laatste reactie: 13-03-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
De manier waarop hij een opmerking geeft komt heel intimiderend over en alles is mijn schuld. (Ik weet dat hij dit niet beseft van zichzelf)

Misschien beseft hij het heel goed. Hij heeft een manier gevonden om jou in toom te houden. Werkt perfect voor hem. Als je zeikt, dan doet hij intimiderend en dan ga je direct Back off!

Daarnaast geef je aan of hem wel of niet een kans moet geven. Als je daarover twijfelt dan betekent het dat je ook prima kan zonder hem. Waar hou je dan nog voor? Vraag jezelf dat eens af!

Anoniem
22-01-2024
Reageer:
Ik zat ook in zo'n relatie en heb er een punt achter gezet. Was moeilijk maar ben er nu echt blij mee

Anoniem
04-03-2024
Reageer:
Ik herken dit. Jullie zijn uitelkaar gegroeid! Jullie zijn emotioneel en fysiek uitelkaar. Bij mij kwam dit besef toen ik instorten. Ik vermoed datjouw partner niet weet hoe hij moet zijn en een muur heeft gebouwd en jij ook. Denk persoonlijk dat hij zelf ook bv frustratie heeft richting jouw. Met boos worden en op punten wijzen schiet hij meteen in de verdediging. Misschien helpt het om neutraal te praten over dingen zonder verwijten. Vraag ook eens van goh het loopt nu sinds een tijdje niet lekker hoe komt het of zoiets. Jullie zitten nu in een visuele cirkel! Google er eens naar. En naar communiceren. Anders zou je ook nog eens relatie therapie kunnen proberen. Er zal veel duidelijk worden zowel bij hem als jij. Jullie moeten weer aan waarom jullie voor elkaar zijn gegaan herrinerd worden en waarom jullie gek waren/zijn op elkaar. Er weer uit met zijn 2tjes. Succes

Anoniem
05-03-2024
Reageer:
Beste cindy,
Lastig maar als je niks doet wordt het steeds erger. Vertel hem dat je de relatie mogelijk wilt verbreken of ga tijdelijk even het huis uit. Hopenlijk komt hij tot inkeer, doe je niets dan blijf je ongelukkig

Richard
13-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>