Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn partner vind het heel moeilijk als ik wijn drink

Ik heb problemen met mijn partner als het aankomt op alcohol. Mijn partner heeft een gewelddadige vader die met alcohol op vreselijke dingen heeft gedaan. Echt een hele nare jeugd. Daardoor heeft hij een haar liefde verhouding met alcohol. Hij drinkt zelf op feestjes rustig 8 biertjes in 2 uur. Maar als ik wijn drink is dat heel moeilijk. Rode wijn hoef ik al niet eens aan te beginnen. Ik drink gemiddeld 2 keer per week wijn witte en ja de fles gaat dan leeg. Ik zit dan gezellig een filmpje te kijken of heb even een moment van rust. Ik studeer, ik werk in de jeudszorg gemiddeld 28 uur per week heb kinderen waar ik druk mee ben. Dus beperk dit altijd tot wanneer ik vrij ben. We hebben hier zo'n strijd om dat hij de rekening controleert. Voorbeeld het is nu kerst en ik heb moeten werken. Hij zou de boodschappen doen en ik ken hem hij haalt 1 fles wijn (want dat is de max voor hem met kerst) zo mag ik alleen als we uit eten gaan 2 glazen wijn. Dus ik heb een flesje gehaald voor 1e of eventueel 2e kerstdag. En ik moet dit nog net niet stiekem doen. Ik kom thuis en er word gevraagd wat ik heb gehaald bij de supermarkt dus ik geef daarop antwoord wijn en chocolade melk, dan krijg ik een tirade waar de kinderen bij zijn met als je stomdronken bent, ben ik morgen met de kids weg etc. Ik ben niet eens van plan om een 2e fles te openen. Heb het gehaald omdat de supermarkten morgen dicht zijn en ik wil genieten van mijn kerstdagen. Voor de juiste beeldvorming het is heel lang geleden dat ik stomdronken ben geweest. Maar ik merk dat ik dit niet meer trek het is zo extreem, hij rookt en daar zeg ik ook niks over. Hij is een volwassen man. Wat moet ik hier nou mee. Zo wil hij controle houden over wat er thuis gebeurd als hij op het werk is etc. Dus belt hij ook non stop met de kids. Ik hou dit niet meer vol wil graag mijn vrijheid weer terug......

Chantal
24-12-2023
laatste reactie: 25-12-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste Chantal,
Je verhaal komt me bekent voor maar lees toch ook iets heel vreemds.
Ook ik had een gewelddadige vader door de alcohol, als hij nuchter was kon ik me geen betere vader wensen maar die dagen waren schaars. De ellende die ik heb meegemaakt zorgen er heden ten dagen nog steeds voor dat ik dronken mensen accrocheer met geweld. Dit is ook de reden dat ik nooit naar verjaardagen ga wanneer ik weet dat daar behoorlijk gezopen word, dronken mensen zorgen er voor dat ik zelf in de hoogste alarm fase terecht kom wat ook weer agressie bij mij oproept. Dus tot zover kan ik begrip hebben voor je partner maar wat ik zeker niet begrijp is.

Hoe in godsnaam kan hij na alle ellende die hij heeft meegemaakt zelf nog 8 biertjes achterover slaan. Na alle ellende die ik thuis heb meegemaakt heb ik mezelf een belofte gedaan en die was nooit van mijn leven ga ik dit mijn kinderen aandoen NOOIT dus er is niemand er die mij 1 druppel alcohol naar binnen krijgt zelfs een biertje 0.0 komt mijn huis niet in.
Ik geniet altijd van mijn kerstdagen en daar heb ik geen alcohol voor nodig uw partner wil geen controle hij duld alleen geen dronken mensen in zijn buurt zijn dronken vader heeft hem genoeg beschadigd en dat zal hij geen 2de keer laten gebeuren.

Ton
25-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>