Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Spontaan en positief, maar niemand zoekt ons op

Hey allemaal!

Ik ben een spontaan positief persoon maar op dit moment ben ik eenzaam, al heel lang eenzaam. Ik heb een leuke vriend en een schattige hond, we hebben een mooi leven en alles op orde maar helaas geen sociale contacten. Mijn vriend en ik hebben vaak ruzie omdat we geen vrienden hebben. We begrijpen niet waarom omdat we spontane positieve en goedlachse mensen zijn maar toch zoekt niemand ons op en dat vind ik jammer. Het zou zo fijn zijn als we andere koppels of mensen leren kennen die hetzelfde willen en dat is leuke vrienden waar je een babbeltje tegen kan doen en gewoon niks van elkaar verwachten maar er gewoon voor elkaar zijn samen reizen, iets drinken, gezelligheid en dat is echt iets wat belangrijk is maar dat hebben we niet en daar willen we echt verandering in. Ik hoop echt dat er nog personen zijn die dit zo aanvoelen want niemand verdient het om geen vrienden te hebben! Iedereen moet recht kunnen hebben op vriendschap, het leven is te kort om zo alleen te zijn en je slecht te voelen.

Ik hoop tot snel en ik popel om jullie te leren kennen!

Warme groetjes

Jes
21-12-2023
laatste reactie: 13-01-2024

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Jes, Je verhaal is echt zo ontzettend herkenbaar. Met wel een heel groot verschil! Mijn man staat hier namelijk echt totaal anders in dan mij. En hier hebben we dan ook vaak ruzie over. Dat maakt mij enorm eenzaam.

Ook wij hebben geen vriendenkoppels (meer) om samen leuke dingen te beleven. We zijn nu beiden 54 jaar. Mijn man zegt dat hij genoeg heeft aan de sociale contacten op zijn werk, en dat hij blij is dat hij na alle drukte op de bank kan neerploffen. Hij doet zich dan ook totaal geen moeite om samen (nieuwe) sociale contacten aan te gaan.

Helaas ben ik zelf al jong afgekeurd, dus heb verder ook geen collega's. Mijn man zegt "als je zou werken dan zou je er anders over denken, dan ben je moe en heb je daar geen zin meer in " Maar dat betwijfel ik oprecht. Om mij heen zie ik toch allemaal mensen met gezellige vriendenkoppels, die tochna het werk, weekend of vakantie samen leuke dingen ondernemen.

Vroeger hebben we deze vriendenkoppels wel gehad, en dat was een leuke tijd! Maar ze zijn of bv gescheiden, of naar het buitenland verhuisd , overleden etc.

Ik mis die gezelligheid enorm, mede ook omdat ik enigskind ben en behalve mijn moeder, verder geen familie heb om op te bouwen. Nooit eens iemand die vraagt hoe het met ons gezin gaat.

Ook voor onze kinderen (nu 10 jaar en 12 jaar) vind ik het een groot gemis en geen goed voorbeeld. Ik merk dat ze het moeilijk vinden om hechte vriendschappen aan te gaan, omdat ze dit voorbeeld van ons niet hebben gekregen (vriendenkoppels waren er namelijk voor hun geboorte). Ook vind ik het heel erg dat ze buiten ons gezin bij niemand echt terecht kunnen, behalve bij mijn moeder die op leeftijd is, en dat er niemand is waarbij ze een speciaal plekje innemen en die naar hun informeert.

Mijn man ziet dit helaas dus echt totaal anders. Zegt dat ik niet zo moet zeuren. Maar ja, die trekt de deur achter zich dicht en gaat gewoon naar zijn werk en collega's.

Ik zou echt heel graag met jullie in contact willen komen, maar helaas gaat dat niet via deze website. Zo ontzettend jammer om verhalen vol herkenning te lezen, maar verder met niemand in contact te kunnen komen.

Ik hoop oprecht dat jullie samen leuke vriendenkoppels gaan vinden. Gelukkig staan jullie hier beiden hetzelfde in, dus gaat het zeker een keertje lukken.

Charlotte
28-12-2023
Reageer:
Dag Charlotte, je schrijft dat je afgekeurd bent en daarom niet werkt.

Heb je weleens overwogen om op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk of activiteiten in je omgeving (bijvoorbeeld een buurthuis of op de school van je jongste kind) waar je andere mensen kunt ontmoeten en je ook bijvoorbeeld 2 dagen per week andere mensen om je heen hebt. Wie weet wat daar uit kan komen? En je kunt er ook nog eens plezier en voldoening uit halen.

Anja
10-01-2024
Reageer:
Goedemiddag ik ben 58 en ook jaren al eenzaam.
Ik doe vrijwilligers werk en nog ander betaald werk.
Het is heel moeilijk kennissen op te bouwen als je wat ouder bent en geen kinderen hebt.
Jammer idd dat hier geen gelegenheid is elkaar nader te leren kennen. Er zijn idd veel verhalen hier waarin ik mezelf herken.
Lieve groet allemaal.
Vio

Vio
13-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>