Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn chronisch zieke partner

Mijn partner en ik zijn 4 jaar samen en sinds kort verloofd. Echter is hij 2,5 jaar geleden ziek geworden en nu lijkt dit chronisch te zijn. Hij heeft weinig energie voor diverse activiteiten zoals vakanties of uitjes. We zijn ontzettend gek op elkaar maar naarmate de tijd vordert en de situatie niet veel veranderd, begin ik me af te vragen of ik hierin gelukkig ga zijn. Ik ben actief en ga graag op avontuur maar dit zijn dingen die hij nu niet kan. Of dit in de toekomst wel gaat is onzeker. Ook zijn / mijn kinderwens begint twijfels op te roepen of ik straks de kar niet alleen trek.
Ga ik weg bij mijn chronisch zieke partner waar ik heel veel van hou, uit angst dat zijn gezondheid slechter wordt. Of, blijf ik en accepteer ik dat ik beperkt ga worden in mijn toekomst dromen…

Kimmetje93
19-12-2023
laatste reactie: 10-04-2024

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat zou jij zelf willen als het anders om zou wezen echte liefde blijft je kunt ook je leven aan passen en actief blijven zonder je partner vrg ben

Ben
31-12-2023
Reageer:
Dit ga je sowieso niet volhouden dus kies voor jezelf je bent niet al jaren getrouw dus geen verplichtingen aan hem. Je hebt maar 1 leven dus haal er alles uit wat er in zit.

Anoniem
31-12-2023
Reageer:
Hallo!
Ik heb hetzelfde gehad met mijn chronisch zieke partner. We zijn allebei jong, hebben 3 jaar een relatie (kennen elkaar 4 jaar ongeveer) en wonen net een half jaar samen (geen koophuis samen). We hebben ook geen kinderen.

Mijn partner is dus chronisch ziek, en ook ongeneeslijk ziek. Die ziekte is niet levensbedreigend maar moet wel aan de zware medicatie. Mijn partner is gewoon vaak heel mee maar kan op zich, als de ziekte niet terugkomt, prima kunnen meedraaien. Maar als er wel een terugval is, en die kans is heel groot, dan zou ze weer aan de medicatie moeten.

Ik heb heel erg getwijfeld wat ik nou zou moeten doen. Ik ben jong, ik wil graag nog kinderen (met mijn chronisch zieke partner gaat dat erg moeilijk en complicaties is ook een groot risico). Daarnaast heb ik nog allemaal toekomstplannen.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen, en uiteraard met goed overleg de relatie verbroken omdat de kans op terugval erg groot is en de kans op een gezin niet of nauwelijks mogelijk is.

Wees eerlijk tegen je partner en verbreek liever nu de relatie dan dat je misschien over een paar jaar misschien met ruzie oid uit elkaar gaat. Als jij je toekomstplannen wel opzij kan zetten, dan kan je uiteraard gewoon doorgaan. Maar door je jonge leeftijd zou iedereen begrijpen waarom je de relatie wil beëindigen.

Anoniem
10-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>