Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jullie zijn niet alleen

Heey iedereen die het op dit moment moeilijk hebben, en het even niet meer weten.

Jullie zijn niet alleen, en ook al voelt dat zo wat je jezelf verteld geloof je meestal ook, en dat is meestal moeilijk te veranderen, en dat weet ik, omdat ik daar ook mega veel last van heb, en ja dat is soms inderdaad vermoeiend, en het drijft je tot waanzin. Ook omdat je er emotioneel van wordt. Op dit moment ga ik naar een psycholoog, en werk ik aan mijzelf, en dat is echt moeilijk, want mijn systeem is zo overhoop gegooid door alles wat ik heb meegemaakt dat ook al probeer ik positiviteit in mijn leven te brengen en voor mijzelf probeer te zorgen er altijd weer een stemmetje zal zijn die tegenwerkt, en dat is dan zo tricky, want je gaat je zelf geloven in wat je denkt, en wat je denkt hoeft niet altijd waar te zijn. Ik ben er nog mee bezig en ik heb eigenlijk ergens echt wel vertrouwen in dat het gaat lukken om een lichtpuntje te vinden, en het voor mijzelf weer om te draaien naar iets positiefs, en ik hoop dat het voor jullie ook gaat lukken.

Ik zat namelijk op een papier te schrijven waar ik eigenlijk goed in was, en uiteindelijk kwam er ook anderen dingen op papier te staan waarvan ik dacht weet je wat ik wil dit met jullie delen, omdat wat hier allemaal gedeeld word door iedereen we zitten namelijk in hetzelfde schuitje. allemaal zijn wij hetzelfde waarom? Omdat we nou eenmaal gevoelig zijn in een omgeving waar je veel door anderen beïnvloed kan worden. Dus is het belangrijk dat we in een omgeving zijn dat gunstig is voor onze welzijn.

Wat ik namelijk op heb geschreven is het volgende:

1. sportief
2. goed luisteren naar een andere , dus een luisterend oor( mits het geen geklaag is of negatief zijn over een ander, want daar ben ik nou eenmaal gevoelig voor)
3. rekening houden met de ander
4. vriendelijk zijn

en toen ben ik op gaan schrijven hoe ik ben als ik lekker in mijn vel zit:

Als ik lekker in mijn vel zit, dan stoor ik mij niet aan een ander, ook al zal diegene negatief over een ander praten ik zal het makkelijker naast mij neer leggen, en ja ik moet toegeven als het te lang doorgaat dan moet ik afstand doen van de persoon, zodat ik mij niet laat beïnvloeden door de negativiteit van de ander, maar ik zal het wel veel makkelijker los kunnen laten.

Als ik lekker in mijn vel zit kan ik een ander positief beïnvloeden zoals het hoort, en wat is nou leuker dan iemand positiviteit te geven , zodat diegene ook weer gaat stralen.

Als ik lekker in mijn vel zit, dan ben ik weer vrolijk en gelukkig, en dan let ik niet op de ander, en zal ik altijd naar mijzelf kijken in hoe ik zelf ben.

Als ik lekker in mijn vel zit kan ik alles wat ik leuk vind weer toelaten in mijn leven.

Als ik lekker in mijn vel zit, dan laat ik mij niet meer beïnvloeden niet door anderen maar ook niet door mijn eigen negatieve gedachtes.

Als ik lekker in mijn vel zit, dan heb ik weer positieve energie, en zal ik weer leuke dingen kunnen doen, en ook al is dat voor nu alleen ik zal er weer van kunnen genieten.

Als ik lekker in mijn vel zit, dan verspreid ik dat door te luisteren naar wat een ander te zeggen heeft, en zal ik weer mensen kunnen toelaten, en ben ik ook makkelijker toegankelijk.

Als ik lekker in mijn vel zit zal ik mij niet meer irriteren aan alles en iedereen.

Op dit moment ben ik tevreden met wat ik heb opgeschreven, en het zal een lange weg zijn van leren en vooruitgaan, maar zolang ik vertrouwen heb in mijzelf weet ik dat het goed zal komen op de manier waarvan ik denk dat dat het juiste pad is.

En wat ik jullie wil meegeven is:

Alleen jij weet wat het beste is voor jezelf, en alleen jij hebt controle over wat er in je leven gebeurt, en ook jij kan jezelf helpen. Het begint door eerst voor jezelf te gaan zorgen, waar mogelijk de rust pakken die je verdient. Het is moeilijk ja en dat is niet erg, want niet alles in het leven hoeft met een rechte lijn te zijn, en ja je maakt dit nu op moment mee, en wat je voelt ik snap het de gevoelens die je nu hebt die nare gevoelens waar mee je blijft zitten zijn pijnlijk en soms ondraaglijk, en ik wou dat ik ze voor je kon verlichten met heel veel liefde.

Het enige wat ik voor je kan doen is je laten zien dat je er wel toe doet, ook al voelt het op dit moment niet zo wanneer je weer in een diepe dal zit. Weet wel dat ook jij genoeg bent, en dat je ook van alles mag genieten waarvan jij denkt dat het je goed dunkt. wees lief voor jezelf, want wanneer jij lief zal zijn voor jezelf zal je weer gevoelens ervaren van vreugde, en zal je weer liefde kunnen toelaten die je zo verdient.

Liefs,

Mirjam



Mirjam
13-12-2023
laatste reactie: 20-01-2024

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dank je voor deze woorden. Dit bericht heeft me de moed gegeven om je te mailen op oursoulisconnected@hotmail.com Zojuist heb ik je een tweede mailtje gestuurd. ☀️

Kanzi
20-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>