Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Voel mij ook enorm eenzaam en een buitenbeentje

Hoi ik voel mij ook enorm eenzaam en een buitenbeentje. Ik ben een alleenstaande moeder van een zoontje van 5. Het altijd alleen zijn maakt mij echt depressief. Daardoor ben ik ook onzeker geworden in het contact maken met anderen. Ik denk altijd dat ze me raar vinden of niet mogen. Mijn energie level verschilt van een tijdje energie naar zowat overspannen en maak me dan veel zorgen omdat ik bang ben dat ze dan gaan vinden dat ik zo niet goed voor mn kind kan zorgen. Als ik contact heb met iemand dan kan ik het soms niet eens opbrengen om te reageren op een appje. Ik kan dan gewoon geen prikkels meer aan en ontwijk zoveel mogelijk prikkels. De energie die ik dan heb steek ik in mijn zoontje om vervolgens zodra hij in bed ligt onrustig te worden van de pijn in mijn lichaam (rug, schouders en nekspieren) en het gemis om tegen iemand in real life te kunnen praten (of tegen mij praat), dingen delen of eens een knuffel als ik even niet lekker in mn vel zit. Het gekke is dat sommige mensen mij zien als een sterke spontane vrouw, wat natuurlijk uiteraard gewoon mijn zelfbescherming schild is...terwijl ik moet vechten om alle ballen omhoog te houden en dan denk....je moest eens weten hoe ik me voel en hoe eenzaam ik eigenlijk ben. Doordat ik verschil van energie en dus soms spontaan of blij ben en vervolgens daarna er weer voor een tijdje uitlig voelt het voor mij als afwijzing als personen mij niet meer contacten en dat geeft ook een rot gevoel omdat ik juist zo graag zoveel wil maar er niks aan kan doen dat ik dan weer volledig terug getrokken ben.

Nanc
21-11-2023
laatste reactie: 25-12-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wou, ik Zou zeggen Dat je een Sterke moeder bent.
Ik heb geen kinderen maar ik denk Dat het af en toe zo als iedereen is Dat je graag een partner hebt ik weet niet hoe Jong u bent. Ik heb het gevoel Dat je u ware zal tegen komen.

Ashraf
29-11-2023
Reageer:
Hoi, herken veel. Ik ben 40 jarige man en heb altijd gehoord dat ik er best leuk uit zie.
Maar ik kan maar niet op een vrouw afstappen en zeggen dat ik haar leuk vindt. Hoe vaak ook oogcontact en wat dan ook. Onzeker en bang om afgewezen te worden en ik heb toch niets interessants te vertellen. Laag heel laag zelfbeeld

Iblees
25-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>