Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik ben te lelijk voor de vrouwen

Veel mensen vragen aan mij , waarom ben jij nog single en nu pas weet ik het antwoordt , ik ben te lelijk voor de vrouwen , als zelfs de lelijke mannen , knapper zijn dan mij , tja dan weet je het wel hoe ik eruit zie . En met schoonheid zit van binnen , daar ben je niets mee , toch zeker niet met datingsites waar het een regelrechte vleeskeuring is . Dan mag je innerlijk eruit zien als zijnde Brad Pitt dan laten ze je nog links liggen .
De vrouwen zoeken altijd naar iemand die knap is , rijk is en succesvol is .
Groetjes van een heel lelijke man die echt zijn uiterlijk niet mee heeft .

Te lelijk voor woorden
17-11-2023
laatste reactie: 04-04-2024

9
16
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Weet je waarom ze dat vragen? Omdat ze je juist zien als een hele leuke waarschijnlijk spontane man. En vragen ze zich gewoon af waarom iemand die zo leuk is en het zeker waard is om een relatie mee te hebben, want ik denk dat ze dat zeggen, omdat ze in jou veel goede eigenschappen zien waar ze zelf blij van worden en dus verbaasd zijn dat je nog single ben. Praat jezelf niet neer, maar geloof dat je zelf heel mooi bent want dat ben je ook. Je bent een mooi mens die zijn liefde tegen zal komen zodra hij heeft losgelaten wat hij niet is, en accepteert wie hij altijd al is geweeest en zal zijn. Je bent niet lelijk! Dus hou op jezelf dat wijs te maken.

A
10-12-2023
Reageer:
Ga Andrew Tate kijken, ga sporten, rest komt vanzelf, en zo niet heb je er iig wat aan gedaan

Anoniem
18-12-2023
Reageer:
Dat vrouwen op zoek zijn naar knappe en rijke mannen dat is echt onzin!
Maar een man die op deze manier zo aandacht zoekt en zichzelf lelijk noemt… is inderdaad totaal niet aantrekkelijk voor vrouwen! Dus please verman jezelf en niet zo zielig doen!
Groetjes de knapste vrouw!

Anoniem
24-12-2023
Reageer:
Hey doe even normaal ga hem nog meer de grond in boren.

Zegt veel meer over jou, dan over hem.

Lief zijn is voor jou moeilijk, want waarschijnlijk moet je zoveel pijn hebben dat je zo moet reageren anders kwam je niet eens op deze site! Heb respect voor jezelf anders zullen de andere dat nooit hebben voor jou! En ga je er bewust van worden dat je nu gemeen reageert, want zeg eens eerlijk hoevaak heb jij je je zo gevoelt? Wanneer iemand je de grond in heeft geboord?



Mirjam
25-12-2023
Reageer:
Helaas is hetgeen je schrijft zeer herkenbaar.

Door gebrek aan contact met/aandacht van vrouwen en de manier waarop de datingwereld (voornamelijk online) tegenwoordig in elkaar steekt zie ik mezelf, net zoals jij, als een ongewenste/lelijke man.

Ik heb her-en-der wat pogingen gedaan en ik ben ontzettend op mijn uiterlijke verzorging gaan letten, daarnaast was ik behoorlijk afgevallen (intussen heb ik het weer wat laten versloffen)...maar geloof me, zelfs dat hielp niet.

Is het dan persoonlijkheid? Neuh dat geloof ik niet..: bijv. ik sta open voor anderen / ben behulpzaam / ik ben zorgzaam (ik doe niets liever dan voor mijn zoon zorgen en leuke dingen ondernemen als ik hem weer bij me heb) / ik heb (nog) geen hekel aan vrouwen...ik denk dat het vooral de tijdsgeest is, alles moet zo snel mogelijk (het liefst direct) en als het dan wat is dan is het gras bij de buren aan de overkant heel wat groener.

Als ik jou was zou ik mijn aandacht verleggen naar vrienden en leuke dingen met hen ondernemen, dingen waar jij /jullie van houdt/houden...En vrouwen? Tsja, met hun eisenlijstjes en haastige gedrag (dat is overigens niet persé typerend voor vrouwen) mogen ze van mij heel hoog de boom in..Voor mezelf geloof ik er al niet meer in tot ik het wellicht ooit nog tegenkom, maar vanuit mij geen moeite meer want dat doet alléén maar meer pijn.

Gegroet en sterkte,

Een lelijke man van inmiddels 37 (ruim 5 jaar single/alleen);

MijnNaamIsOnbelangrijk
13-01-2024
Reageer:
heey mijn naamisonbelangrijk

heel raar om dat te zeggen, want je naam is wel belangrijk, maar je hoeft dat natuurlijk niet hier te gaan delen. ik las je hele bericht met aandacht, en ik ben zelf een vrouw van 31 nooit echt een relatie gehad, maar vind het verdrietig dat je zo´n beeld hebt geschetst van vrouwen waarvan je denkt dat ze allemaal zo zijn?

Maar ik snap je gevoel wel je verlangt de liefde en je wilt een vrouw om je heen, dat snap ik, want ik heb het andersom naar een man, ik verlang ook naar een man, maar mij lukt het niet, want ik zelf durf niet op een man af te stappen, en ik heb verder niet zo'n fijne ervaring gehad met de mannen waar mee ik heb gedate, en ja ook ik heb alleen pijn daar aan over gehouden, en ja ook doet het soms pijn als ik andere wel zien ( en dat is hun even goed recht hoor dat ze gelukkig zijn) maar het doet mij verdriet, omdat ik ook verlang om gelukkig te zijn met een man die mij ziet staan, die lief voor mij is, en mij respecteert en accepteert zoals ik ben.

Je zegt dat vrouwen een eisenlijst hebben, maar kan je begrijpen, dat wanneer iemand eisen hebt dat dat niet is omdat je lelijk bent? want ik geloof zeker dat je niet lelijk bent, want dit is niet wat hun je vertellen, maar dit is hoe je denkt over jezelf., en er zijn genoeg stellen die gelukkig met elkaar zijn die niet zoveel met hun uiterlijk doen die net zoals jij en ik samen gelukkig zijn.

Als jij jezelf zegt dat je lelijk bent, dan geloof je dat uiteindelijk ook, doordat je jezelf wijsmaakt dat het ook zo is zal je het ook zo voelen. Ik weet zeker dat als jij vanaf morgen bijvoorbeeld elke dag een goede eigenschap hardop verteld tegen jezelf dat je uiteindelijk het positief gaat ervaren, want je zal het gaan geloven, omdat je lief tegen jezelf gaat praten. Ik wil zeggen probeer lief voor jezelf te zijn, maar dat is een foute redenering, nee het moet zijn ga liever voor jezelf zijn, want dan zo zal er positieve verandering komen, en zo zal je meer positiever kunnen worden, en begrijp mij niet verkeerd, maar ik heb soms ook van mezelf dat ik denk tja ik ben lelijk, maar ik vertel mij dit zelf, want ik weet van mezelf dat ik niet lelijk ben, en zo kan jij ook erachter komen dat je niet lelijk bent!

Jij bent ook belangrijk, en ik vind het knap dat je bent afgevallen super ik ben zelf wel eens 20 kilo afgevallen in middels weer 10 kilo eraan, maar ook hier ik ga weer 10 kilo afvallen.

Ik lees ook dat je er niet meer in gelooft, maar ga eerst in jezelf geloven, want uiteindelijk begint het bij jezelf, het is moeilijk om dit te horen, want wie ben ik om dat te zeggen? uiteraard je moet natuurlijk doen waar je zelf er prettig bij voelt.

maar ik hoop dat je kan zien dat je niet lelijk bent ik hoop dat je kan kijken naar je eigen ik, en ziet hoe mooi je bent! ik hoop dat je jouw pijn kan verlichten, en alleen jij kan dat doen je kan je eigen pijn verlichten door er actief en bewust er naar gaan kijken, en zal ik je mijn ervaring vertellen hoe ik dat doe? en het is niet zo dat jij dit hoeft te doen, maar ik ga het gewoon zeggen, want ik geloof er wel in dat het helpt en het maakt mij alleen maar sterker, want ik merk ondanks dat ik nog een lange weg heb te gaan wel veranderingen in hoe ik over mijzelf denk, het gaat natuurlijk met veel weerstand, maar uiteindelijk ben ik zelf diegene die ziet dat het werkt ik ga namelijk naar een psycholoog, en ik ben blij met diegene waar ik naartoe ga, want ik zie heel veel dingen van uit mijzelf mijn eigen denkpatroon.

en ik ben sinds kort gaan schrijven alles wat in mij opkomt op aanraden van de psycholoog, en ik merk dat ik het fijn vind om te schrijven, want nu is alles uit mijn hoofd in het schrift, en dat voelt voor mij in ieder geval heel goed. Ik ga er op vertrouwen dat ik voor uit ga, en ik heb er ook vertrouwen in dat ik vooruitga hoe het ook soms loopt, want ik kies voor mijzelf, en juist omdat ik voor mijzelf kies merk ik dat ik stukje bij beetje ook weer mijzelf begin te worden, en merk ik uiteindelijk mijn echte ik weer op, en dat is fijn, daarom hoop ik voor iedereen die dat nodig heeft dat iedereen een lichtpunt zal zien, en dat iedereen elkaar kan steunen, en ik hoop voor jou dat je kan inzien dat je alleen zelf die draai kan maken, en wanneer je die hebt gemaakt zal je blij zijn dat je die draai weer hebt gevonden, want uiteindelijk heb je het gevoel van controle weer terug over wie je werkelijk bent, want ik weet wie ik ben, en het word eens tijd dat iedereen zich herinnerd de lieve persoon die ze zelf zijn ook te herkennen, zodat ze weer zien dat ze zelf ook het zonnetje zijn.

Anoniem
14-01-2024
Reageer:
Denk eraan, daten op datingsite,s zijn niet serieus, vooral als het gaat om gratis deelnemers, dit heeft weinig met uiterlijk te maken.

Veel spook accounts, mensen die op zoek zijn naar de "one night stand" en vrouwen die na 1 week al vertrokken zijn omdat ze overspoelt raken van reactie,s.
Accounts blijven bestaan waardoor je nooit reactie zal krijgen.

De slagingspercentage ligt fors hoger op single groepsreis te gaan of speeddaten, net als sporten in groepsverband, ga vooral fysieke activiteiten doen ipv swippen op een scherm.

Het is bekend dat van beide kanten zowel vrouw als man eenzaam thuis blijven omdat 1 van beide zich laat isoleren en je elkaar nooit zult vinden.

Sander
14-01-2024
Reageer:
Beste anoniem,

Lief dat je reageert!

Natuurlijk heb ik een naam en wil ik niet zeggen dat mijn naam onbelangrijk is. Ik bedoelde het meer in de trend van: "mijn naam is onbelangrijk om hier te vermelden". Desalniettemin: Ik ben Dennis (niet gefingeerd), aangenaam!

Mijn reactie is een reactie vanuit mijn perspectief aangaande vrouwen en het is echt niet zo dat ik alle vrouwen zo zie of vind dat alle vrouwen zo zijn. Dit heb ik willen benadrukken met het stukje "dat is overigens niet persé typerend voor vrouwen", wellicht dat het anders overkomt (het is en blijft helaas tekst zonder enige vorm van lichaamstaal en/of gezichtsuidrukkingen).

Dat ik zeg en vind dat ik lelijk ben klopt en ik geloof het voor het overgrote deel helaas ook. Waarom ik dat geloof? Het is in mijn jeugd al vaak genoeg (vooral door vrouwelijke leeftijdsgenoten) benadrukt (dit is meermaals en letterlijk tegen mij gezegd) en heb als resultaat in mijn tienerjaren nooit iets meegemaakt en daarmee amper tot nooit contact gehad met vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Achteraf gezien kan ik wel zeggen "trek je niets aan van wat anderen zeggen of denken: laat het verleden, het verleden"..alléén is dat verrekte lastig en het spookt nog steeds regelmatig door mijn hoofd.

Uiteindelijk dacht ik het vanaf mijn 19de wel gehad te hebben. Ik kwam mijn ex-partner tegen waar ik uiteindelijk een klik mee had en vervolgens, na 13 jaar, word ik op een ongelovelijk pijnlijke manier verraden en aan de kant geschoven met alle bijkomende ellende/stress van dien (de details laat ik achterwege, het ligt immers in het verleden).

Nu 5 jaar verder, 37 jaar oud, heb ik alles weer redelijk op de rit (op de 'kleine details' na) en probeer ik mijn zoon een fijne jeugd met mooie herinneringen te geven. Zover ik het bemerk gaat me dat redelijk goed af en dan rest mij iets wat ik regelmatig denk/tegen mezelf zeg: "Leuk, alles voor mijn zoon (en hij echt verdient niets minder!!), maar ik dan? Ik ben er ook nog!"

Maar goed, het is wat het is denk ik?

Tot slot, ik heb denk ik wel een redelijke notie van mijn goede eigenschappen, alléén weet ik niet of het mij gaat helpen om deze hardop tegen mezelf te zeggen. Het is iets waar ik niet van afwijk, het hoort bij mij. Om enkele goede eigenschappen van mezelf op te noemen:
- Eerlijkheid;
- Loyaliteit;
- Directheid (geen blad voor de mond);
- Openheid (soms net iets te open);
- Zorgzaamheid (voor voornamelijk dierbaren);

Liefs,

Dennis (eerder reagerend onder "MijnNaamIsOnbelangrijk")

Dennis (eerder reagerend onder "MijnNaamIsOnbelangrijk")
14-01-2024
Reageer:
Heey Dennis,

Eerder reageerde ik hierop als anoniem, maar durf mijn echte naam dan weer niet te plaatsen, maar wat heftig dat je dit is overkomen, en dat zal wel heel erg veel diepe wonden hebben achtergelaten, en ja het zal echt heel erg veel pijn moeten hebben gedaan dat mensen zo naar tegen je hebben gedaan, en ik kan je begrijpen dat je dat uiteindelijk bent gaan geloven, maar weet dat ook al heb ik je nog nooit gezien weet dat je niet lelijk bent, en dat je nooit lelijk bent geweest ❤

En ik weet zeker dat je uiteindelijk zelf die controle kan terug nemen, en zelf weer kan zien dat ook jij mooi bentz en niemand maar ook echt niemand anders heeft daar wat over te zeggen, en jij mag er ook zeker zijn absoluut❤

En goed dat je je goede eigenschap hebt opgeschreven, en in begin is het even onwennig, maar met de tijd zal je het uiteindelijk gaan geloven en is het ook echt zo

Zolang jij zelf weet wie je bent is het onbelangrijk wat een ander vind, en dat is het sowieso al wel, want alleeen jij weet zelf wat goed voor je is en waar je blij van word.

Groetjes,

Mirjam

Mirjam ( niet mijn echte naam)
14-01-2024
Reageer:
Hallo Dennis,
Ik heb ook even gelezen wat je geschreven hebt ene ja wat zal ik zeggen. Ook knappe mensen ( wat is knap ) worden teleurgesteld.
En denken van verdikkeme ik ben niet goed genoeg of wat is het? Soms durven mensen geen gesprek aan met knappe mensen omdat ...Juist deze mensen hebben ook behoeft aan aandacht.
Niemand is lelijk, knap of anders waar het om gaat is zolang je dicht bij jezelf blijft oprecht en eerlijk bent komt alles goed,
Geniet van het leven.

Groetjes
Vrouw van 58 de eenna knapste

Vio
15-01-2024
Reageer:
Hallo ik heet marjan en heb vele liefjes gehad en nooit de ware gevonden en ik vind mij ook mega lelijk zullen we contact nemen als twee lelijkerd door het leven wil je mij een brief schrijven wie ben wat je bent en een foto erbij van jou dit is mijn adres


*** adres verwijderd ***

Redactie: Dit forum is vooral bedoeld om anoniem je hart te luchten en steun te vinden in de verhalen van anderen. Vanwege privacygevoeligheid en om mogelijk misbruik van gegevens te voorkomen, is het niet  toegestaan adresgegevens op te nemen in de geplaatste tekst.

Een e-mail adres plaatsen mag wel in dit forum.

Marjan
15-01-2024
Reageer:
Ik had vroeger een leraar op school die ongelooflijk lelijk was.
Een klasgenoot zei: Zelfs hij vond een leuke vrouw! We hoeven ons geen zorgen te maken dat we nooit iemand vinden.

Skippy
20-01-2024
Reageer:
Ik hou juist van lelijke mannen , enhe …. Wat is lelijk eigenlijk ???

Alice
11-03-2024
Reageer:
Ha Alice! Jij houdt van lelijke mannen? Juist ja..ik betwijfel het, maar goed ik ken je niet dus het zou zomaar kunnen.

Maar "Wat is lelijk" is een goede vraag en ik heb geen flauw idee. Een gevoel wellicht? Een gevoel dat bij mij is ontstaan door o.a. jarenlang genegeerd te worden door het andere geslacht.

Ik geloof niet meer dat ik aantrekkelijk (en dus in die zin (te) lelijk) ben voor welke vrouw dan ook. In 5+ jaar tijd heb ik geen enkele interesse bemerkt (zowel online/offline) en is mijn enige contact met vrouwen, voornamelijk telefonisch, in een professionele/werksfeer geweest (sowieso bewaar ik in een professionele/werksfeer ruim afstand voor mijn eigen veiligheid want ik heb geen trek/zin in alle gekkigheid van tegenwoordig).

Dusja...tja, wat zal ik zeggen? Nee, ik geloof er niet meer in en ik heb het opgegeven, ik zal ook geen moeite meer doen, dat heb ik jaren tevergeefs gedaan en ik zie het niet veranderen...waarom zou het? Ik ben maar een onbelangrijk hoopje, zuurstof verspillende, cellen (man) welke onnodig ruimte inneemt op een planeet waarin ik er, buiten mijn zoon om, niet toe doe.

Het is wat het is! Ik zit mijn tijd tot het einde uit en zodra mijn zoon zijn eigen weg gaat komt het voor mij neer op: alléén op reis gaan (gaat niet gebeuren, dan maar geen vakanties meer voor mij), alléén uit eten gaan (doe ik niet, geen zak aan), alléén naar de film (doe ik al vaak genoeg, dat boeit me niet zo), alléén naar een (openlucht) museum (geen behoefte aan, waarom zou ik)?....

Gegroet,

Dennis (eerder reagerend onder "MijnNaamIsOnbelangrijk")

Dennis (eerder reagerend onder "MijnNaamIsOnbelangrijk")
31-03-2024
Reageer:
Tja, ik heb ook hetzelfde gevoel wanneer er wordt gezegd dat ik iemand's type niet ben. Ik voel mij ook eenzaam en zou heel graag met iemand (vrouw) samen willen zijn. Het is en blijft gewoon erg moeilijk.

Uitgaan in een stad is best lastig als iemand als ik, die niet echt meer past in de leeftijdgroep dat veel jonger ligt. Dus ik weet het ook niet echt meer wat ik kan doen. Sommige hebben meer geluk in de liefde vinden online. Ik heb zeker mij goede kwaliteiten, maar het is gewoon een feit dat het altijd uitkomt op uiterlijk. Heel jammer eigenlijk.

Dus ik weet hoe je je voelt, ik zit op het zelfde bootje.

Pascal
01-04-2024
Reageer:
Gevoel komt ook overeen bij mij.
Ik loop er flink lang mee ook dus nooit echt hoop gehad.
Heb het gewoon opgegeven, ik vindt het wel best.
Lang leven hoeft van mij ook niet, hobby's en vrienden hebben is leuk maar niet hetzelfde dusja dan ben ik alleen maar zuurstof aan het happen. lekker interesant.

Graag wel maar een hopeloze zaak herkennen geeft misschien meer rust.

Almeerder
04-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>