Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Iets is anders in mijn gevoel naar hem toe

Ppff waar moet ik beginnen.
Mijn man en ik zijn al jaren een sterk team.
Maar een paar maanden geleden kwam ik onverwacht op zijn werk en zag hem met een vrouwelijke collega die hij verzwegen had. Ik voelde dat iets niet klopte. 2 dagen later zijn gsm gecheckt. Geen berichten of contact gevonden. Wel had hij informatie opgezocht over haar. Waar ze woonde werk enz . Dit heb ik niet meteen vertelt tegen hem maar ik ben gaan vissen . Langzaam kwam er iedere keer een stukje informatie los. Dat ze vriendelijk was . Dat hij haar knap vond . Dat ze als ik er niet zou zijn de moeite waard zou zijn. Dus onrust in mijn hoofd . Kwaad gekrenkt bang. Dus verder op onderzoek. Locatie in zijn gsm gecheckt . Zijn parkeer Locatie was veranderd. Raar. Hummm. Auto wordt altijd geparkeerd en dan 4a5 min met de fiets centrum . Al jaren zelfde parkeer Locatie. Gevraagd waarom hij liever 1 kwartier reist en waarom zijn auto daar stond. Antwoord er was geen parkeermogelijkheid waar hij normaal parkeerde . Want volgens hem was hij eerst daar gaan kijken om te parkeren . O ok ja zoiets zou kunnen . Locatie gecheckt. En nee hij was meteen naar de locatie gereden waar hij geparkeerd stond. Gelogen dus. Dus ver op onderzoek , hoe gaat zijn collega naar haar werk . Waar woont ze ? Mijn man gevraagd waar woont ze ? Vaag antwoord. Wist hij niet precies. Bleek achteraf dat ze 800 meter van de plaats af woonde waar hij zijn auto geparkeerd had. En toevallig ook met de fiets was. Mee geconfronteerd zijn antwoord o echt dat is toeval.
Ok nog geen rust in mijn hoofd. Ik vond te veel dingen toevallig. Want in een gesprek waar zijn collega ter sprake kwam vertelde hij dat ze aandacht van iemand anders kreeg en hij dat niet toepasselijk vond omdat die andere man te oud was voor haar. Ook vertelde hij dat zij zelf hem niet leuk vond en hij vond dat die man haar met rust moest laten. Ik had het gevoel dat hij jaloers was . Of ik maak me zelf gek pppff
Ook zag ik op zijn locatie dat hij wel erg lang er over deed om te vertrekken als hij bij zijn auto was. Opdate veel stress ik vermoed dat er meer was. Dan toeval. We zijn maanden verder . En voor mij is het niet ok . Onze mooie sterke gevoel is weg . Hij zegt dat er nooit niks is gebeurd. En dat hij van mij houd. Ik weet eigenlijk niet hoe ik verder moet . Iets is anders in mijn gevoel naar hem toe .

Martina
16-11-2023
laatste reactie: 09-12-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Martina,

De onzekerheid is inderdaad erg frustrerend. Het wantrouwen staat nu tussen jullie in. Het probleem is dat je zaken waarneemt die niet consistent zijn waardoor wantrouwen het gevolg is. Zijn informatievoorziening maakt het verhaal jammer genoeg niet kloppend. Je denkt dat hij vreemd gaat maar je hebt geen bewijs.

Je kunt twee dingen doen:
1. Een gesprek met hem hebben en op de man af vragen of hij vreemd gaat? Of,
2. Het niet meer met hem erover hebben. Gedraag je alsof er niks aan de hand is zodat hij denkt dat je er niet meer mee bezig bent. Hij zal hierdoor minder voorzichtig worden. Tegelijkertijd blijf je scherp en verzamelt meer informatie. De informatie die je uiteindelijk verkrijgt zal een verhaal vertellen. Je kunt hem vervolgens hiermee confronteren.

Optie 1 is minder ideaal omdat hij simpelweg kan zeggen ‘Nee lieverd, hoe kom je erbij?’

Optie 2 is beter.

P.S. Een van de betrouwbaarste tekenen, dat iemand vreemd gaat, is wanneer dagelijkse patronen ineens veranderen zonder dat deze verandering gepaard gaat met een heldere begrijpbare verklaring.

Gerold
26-11-2023
Reageer:
Ik wil alleen even zeggen: je hebt deze onrust volledig aan jezelf te danken door je man te stalken. Echt, ik was allang gaan rennen met zon vrouw!

Paul
09-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>